iPad (9. generációs)

A legnépszerűbb iPad modell A13 Bionic processzorral, 64 és 256 GB kapacitással, háromféle színben, Apple Pencil 1 és Smart Keyboard támogatással.

Ár: bruttó 229 990 Ft


Az Apple legnépszerűbb tábla gépe az iPad 10,2 hüvelykes változat, amelyet vállalatok, oktatási intézmények, egészségügyi létesítmények is használnak kényelmes mérete, könnyed kezelhetősége és sokoldalú funkciói okán.

Az iPad 2160 x 1620 képpontos, 10,2 hüvelykes kijelzője sokoldalú, többujjas érintési lehetőségeivel széles körű használatot kínál alkalmazások ezreinek kínálatával. Az Apple nagyerejű A13 Bionic 64-bites processzorára épülő eszköz megbirkózik az összetett feladatokkal, mint a nagy méretű képek megjelenítése és feldolgozása, a videó szerkesztés és lejátszás, vagy éppen a zeneszerkesztés, de ideális olyan feladatokra is, mint a videó alapú kommunikáció, amelyhez a processzor Neural Engine nevű gépi tanulást segítő egysége csatlakozik, hogy a nagy látószögű előoldali kamera mindig a beszélő felet kövesse, ő legyen a kép fókuszában. 

Apple Pencil támogatás íráshoz és rajzoláshoz

Az ötletes Apple megoldások sora itt nem ér véget, hiszen az iPad 10,2” modellek támogatják az Apple Pencil 1 kapacitív író- és rajzeszközt, amely révén nem csak látványos, művészi alkotásokat készíthetünk, de az iPad OS 15-ben bemutatott Quick Note funkció révén rendkívül gyorsan a rendszer bármely pontjából jegyzeteket is készíthetünk, illetve a Notes / Jegyzetek alkalmazásban kézírást és segédeszközökkel kiegészülő rajzolást is végezhetünk.

Az Apple Pencil révén több alkalmazásban kézírásunk segítségével jegyzetelhetünk, amelyet aztán karakteres tartalommá alakíthatunk, vagyis a klasszikus, kényelmes módon írt tartalmakból továbbküldhető szöveges dokumentum jön létre. Ha a lezárt képernyőt az Apple Pencil segítségével érintjük, azonnal a Notes / Jegyzetek alkalmazás üres lapja áll rendelkezésünkre, és máris jegyzetelhetünk. Az Apple ezen alkalmazását sokféle extrával fejlesztette annak érdekében, hogy az Apple Pencil felhasználói még könnyebben húzhassanak egyenes vonalakat vagy rajzolhassanak szabályos alakzatokat.

Az Apple Pencil követése során az iPad kijelzője négyszer sűrűbben tekinti át az érintő felületet, ezáltal késés nélküli, sokkal pontosabb bevitel történik, mintha az ujjunkkal rajzolnánk vagy írnánk.

A külön megvásárolható Apple Pencil kiegészítőről bővebben…

Az élethű színvilágú kijelző kiváló eszköz a fényképek böngészéséhez, szerkesztéséhez éppúgy, mint a filmnézéshez vagy a prezentációkészítéshez. A részletgazdag megjelenés és a képminőség messze felülmúlja a rivális termékek kínálta látványt. Az iPad kijelzője 500 nit fényerőre képes, hogy kültéren is élvezetes legyen a használata.

Smart Connector - Billentyűzet támogatás a gyors gépelési élményhez

Az iPad OS operációs rendszer megjelenése révén az iPad még közelebb került a teljes értékű számítógéphez. Egy számítógépen azonban gyakran és dinamikusan gépelünk, lehetőleg anélkül, hogy le kellene pillantanunk a billentyűkre. A kijelzőn gépelés tehát erre nem optimális, az Apple által alkotott Smart Keyboard azonban vonzó megoldást jelent. Erre az igényre reagálva az Apple az iPad hetedik generációtól kezdődően használhatóvá tette a piacon már jelen lévő, az iPad Pro 10,5” modellekhez kiadott, az iPad Air 3 (10,5”) modellekkel is használható Smart Keyboard terméket, amely kompatibilis az iPad 10,2” modellekkel is, ráhelyezve védi a készülék előlapját, kihajtva pedig állványként is funkcionál.

A teljes értékű magyar billentyűzeten gyorsan és hatékonyan alkothatunk hosszú szövegeket, weblapokat, könyveket, dolgozatokat, jegyzeteket készíthetünk, hozzászólhatunk egy Facebook bejegyzéshez, válaszolhatunk a leveleinkre - mintha egy számítógépen tennénk azt.

Bővebben az iPad Smart Keyboard termékről…

Teljesítmény új alapokon - A13 Bionic processzor

Az iPad 10,2” az iPhone XS és iPhone XS Max modellekben bizonyított Apple A13 Bionic processzorral van felszerelve. Ez a nagy teljesítményű, hatmagos, 64-bites processzor az alkalmazások gyors és folytonos használati élményét biztosítja bámulatos videó teljesítménnyel a játékok területén, és kiegészülve a Neural Engine nevű segédprocesszorral, amely a gépi tanulás alapja.

Az első iPad modell 2010-es megjelenése óta megannyi oktató alkalmazás, dedikáltan az iPad felületére alkotott könyv, számtalan grafikában gazdag játék és persze óriási erőforrásokat igénylő kreatív programok jelentek meg. Ezek kiaknázásához az A13 Bionic processzor kiváló társ, ráadásul osztott képernyővel bizonyos programokat együtt is használhatunk.

Az App Store-ban immáron több mint egymillió dedikált iPad alkalmazás áll a rendelkezésünkre. Ezek olyan programok, amelyek nem az iPhone alkalmazások felnagyított változatai, hanem kifejezetten az iPad felületére alkotott programok.

Az Apple kreatív zenei programja, a GarageBand immáron a Mac-en futó professzionális Logic Pro X programmal is képes együttműködni, vagyis ténylegesen profi szintre emelhetjük az iPad alapú zenefeldolgozást. Az iPad processzora kellően nagy teljesítményű ahhoz, hogy megannyi sávot és effektust kezelni tudjon. 

Az IK Multimedia számtalan hardver kiegészítőt kínál az iPad OS alapú gitározáshoz, billentyűjátékhoz, akusztikus pengetős hangszerek felvételéhez, MIDI források feldolgozásához. Ezekhez szintén dedikált iPad alkalmazásokat érhetünk el és használhatunk az iPad felületén. 

Az Apple kreatív szoftverei révén aktív munkát is végezhetünk az iPad felületén. A Pages kiadványszerkesztővel akár könyvet írhatunk, sokoldalú vizuális effektusokkal, grafikonokkal egészíthetjük ki a művet.

A korábban iWork névre hallgató csomag egyik leginkább kiforrott eleme a Keynote prezentációkészítő, amely révén néhány perc alatt mindenkit lenyűgöző prezentációt állíthatunk össze. Csak a gondolatainkat kell csokorba szedni, és az előre elkészített kellemes megjelenésű témánk alapozzák a sikerhez vezető utat.

Az Apple Books alkalmazás jóvoltából új módon fedezhetjük fel az irodalmat, és nehéz papírkötegek cipelése nélkül magunkkal vihetjük a kedvenceinket. Az iCloud kontónk jóvoltából a tartalmak szinkronizálódnak, így ha több Apple készülékünk is van, akkor mindegyiken ugyanazon a lapon fogunk tartani a könyvben, bármelyik készüléken folytatjuk is a félbehagyott olvasást.

Az iPad alján lévő Lightning konnektor sokféle kiegészítő csatlakoztatását lehetővé teszi. A Lightning VGA Adapter segítségével például egy régebbi kivetítő vagy monitor kapcsolata is lehetséges. A Lightning Digital AV Adapter segítségével pedig HDMI megjelenítőre küldhetjük ki az eszköz képét. A Lightning USB 3 Camera Adapter révén digitális fényképezőgépek tartalmát tölthetjük le, vagy szinte bármilyen más USB 3.0 eszközt csatlakoztathatunk. A Lightning SD kártya olvasó segítségével pedig digitális fényképezőgépünk kártyájának tartalmát tudjuk letölteni.

Kamerák

Az iPad mérete révén nem kimondottan a zsebből előkapott kamerák körébe tartozik. Előoldali FaceTime kamerája 12 megapixeles, és 122° látószöge révén kitűnően alkalmas a videó alapú kommunikációra akár az Apple FaceTime alkalmazásával, akár a népszerű Zoom konferencia programmal. Az Apple Center Stage / Rivaldafény nevű fejlesztése nyomán a kamera képén belül az A13 Bionic processzor Neural Engine egysége követni tudja a beszélőt, és mindig rajta tartja a fókuszt, kiaknázva a széles látószög lehetőségeit. Az Apple kínálta FaceTime kommunikáció biztonságos és egyszerű kapcsolatot biztosít más iOS és Mac felhasználókkal. A FaceTime kapcsolat révén WiFi alapon gyakorlatilag ingyenes telefon és videó hívásokat hajthatunk végre, míg mobilinternet használat mellett az adatforgalmi csomagunk terhére kommunikálhatunk 4G LTE hálózatokon. E célra tökéletes az előoldali kamera, hiszen felbontása a beszélgetési élmény során megfelelő képet biztosít. 

FaceTime beszélgetés közben egyébként bármikor válthatunk kamerát, és átfordíthatjuk a rögzítést a hátoldali kamerára is.

A hátoldali 8 megapixeles kamera 1080p felbontású videók rögzítésére alkalmas. Sok olyan kreatív alkalmazás van, amely kiaknázza e kamera képalkotó lehetőségeit - vannak például lakberendező programok, amelyek néhány fotó felhasználásával képesek méretarányosan megjeleníti a berendezési tárgyakat, hogy ki tudjuk próbálni a legoptimálisabb megoldást.

Az Apple az utóbbi években nagyon komoly fejlesztéseket hajtott végre az úgynevezett kibővített valóság világában. Ha például az apple.com oldalt felkeressük egy iPad segítségével, és ott megnézünk egy iPad vagy iPhone terméklapot, lehetőségünk van a kibővített valóság használatával a tényleges környezetünkben elhelyezni az adott terméket, amely megfelelő térkalibrálás okán a valós környezetünkben helyezhető el - ezzel például megnézhetjük, hogy hogyan mutatna az asztalunkon egy iPad, vagy éppen mennyire mutat jól az asztalunkra helyezve az Apple Pro Display XDR.

A kibővített valóság használatának egyik kulcsa az A13 Bionic processzor, a másik pedig a hátoldali kamera.

Gyorsan vezetékek nélkül

Az iPad az első változatától kezdve a vezeték nélküli életmódról szólt. A teljesítmény drámai emelkedésével az Apple képes volt fenntartani a 10 óra akkumulátor időt még úgy is, hogy az iPad mai változata kevesebb mint fele olyan vastag, mint a termék legelső változata.

A gyors vezeték nélküli kapcsolatok alapja a 802.11ac WiFi képesség, amely Gigabit közeli adatátviteli maximumot kínál. Ez tökéletesen alkalmas a hálózatunk kínálta adatforgalom kiaknázására, legyen szó akár AirPlay alapú médiasugárzásról vagy nagyobb fotótömeg szinkronizálásáról. A WiFi chip képes 2,4 GHz-es és 5 GHz-es hálózatokra is csatlakozni, és egyszerre több szálon fogadni és küldeni adatokat (MIMO) a HT80 sávkiosztás jóvoltából.

Az LTE képességű változatok a világ szinte minden mobilinternet hálózatára kapcsolódni képesek, és Gigabit átviteli sebességi maximumot kínálnak, amely jócskán felülmúlja a legtöbb szolgáltató által kínált átlagot. (A szolgáltatás minősége régiónként eltérhet.) Az iPad 10,2” nano-SIM kártya befogadására alkalmas, de egyes szolgáltatóknál eSIM képességgel is konfigurálható, vagyis nem szükséges valódi SIM kártyát behelyeznünk, hanem elegendő a szolgáltató által biztosított QR-kódot lefotózva konfigurálni a készüléket. 

Az iPad aktuális változata a Bluetooth 4.2 szabvánnyal is kiegészül, amely nem csak energiatakarékos és az okos kiegészítők egész sorozatának alapja, de számos hangátviteli szabvány is ebben a keretrendszerben teljesedik ki.


Részletes technikai paraméterek

Színek: ezüst, asztroszürke
Kapacitás: 64 GB, 256 GB
Méret: 250,6 mm x 174,1 mm x 7,5 mm
Tömeg: 487 gramm a WiFi modell esetén, 498 gramm a WiFi + LTE modell esetén
A doboz tartalma: iPad, Lightning – USB‑C átalakítókábel, 20 Wattos USB‑C hálózati adapter

10,2 hüvelykes képátlójú, LED-es háttér-világítású Multi-Touch Retina kijelző IPS-techno­lógiával
2160 x 1620 képpontos felbontás (264 ppi),
True Tone kijelző
500 nites fényerő
Ujjlenyomatok ellen védő, zsírtaszító bevonat
Kompatibilis az első generációs Apple Pencillel

A13 Bionic chip 64 bites architektúrával
Neural Engine

Kamerarendszer
8 megapixeles széles látószögű hátoldali kamera, ƒ/2,4-es fényrekesz, öttagú objektív
12 megapixeles ultraszéles látószögű előoldali kamera, 122°-os látószög, ƒ/2,4-es fényrekesz

FaceTime-videohívások
Az iPadről bármilyen FaceTime-kompatibilis eszköz hívható Wi‑Fi- és mobilhálózaton

Sztereó hangs­zórók
Kettős mikrofon telefonáláshoz, video- és hangfelvételekhez

Wi‑Fi (802.11a/b/g/n/ac); kétsávos (2,4 és 5 GHz); HT80 MIMO-támogatással
Bluetooth 4.2 technológia

Wi‑Fi + LTE modellek esetén:
UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz)
Gigabites osztályú LTE (sávok: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 28, 29, 30, 34, 38, 39, 40, 41, 66)
Nano-SIM foglalat
eSIM támogatás

Helymeg­határozás: digitális iránytű, Wi‑Fi és iBeacon mikroléptékű hely­meghatározó segítségével
WiFi + LTE modellek esetén továbbá beépített GPS/GLONASS, mobilhálózat

Touch ID ujjlenyomat alapú hitelesítés
• Az iPad zárolásának feloldása
• Személyes adatok védelme az alkal­mazásokban
• Vásárlás az iTunes Store-ban, az App Store-ban és az Apple Booksban
• Apple Pay Touch ID-alapú fizetés az iPad-alkal­mazásokban és a weben

Beépített, 32,4 wattórás lítium-polimer akkumulátor
Akár 10 órányi üzemidő videólejátszás vagy Wi‑Fi-kapcsolatú internet­böngészés mellett
Hálózati adapterrel vagy a számítógép USB‑C csatlakozásán keresztül tölthető fel
Akár 9 órányi üzemidő mobilnetes internet­böngészés esetén

A szinkronizálás feltételei Macen és PC‑n:
macOS Catalina 10.15 vagy újabb rendszer a Finder alkal­mazással
macOS El Capitan 10.11.6 és macOS Mojave 10.14.6 közötti rendszerverzió az iTunes 12.8‑as vagy újabb verziójával
Windows 10 az iTunes 12.12-es vagy újabb verziójával

iPad 10,2" (2021) vásárlás


Cégek, egyéni vállalkozások és önkormányzatok számára kedvező, tervezhető finanszírozási megoldás információ technológiai eszközök beszerzésére a konstrukció végén egyszerű megvásárlási lehetőséggel nettó 200.000 Ft-os szerződési összegtől. 24 és 36 hónapos futamidővel.

Bővebben…