iRig Keys 2 MIDI billentyűzet termékcsalád

Sokoldalú MIDI billentyűzet család a Mac, iPad és iPhone termékekhez Lightning és USB kábelekkel kiegészítve, Logic Pro és GarageBand támogatással.

Indulóár: bruttó 34 990 Ft-tól


Az iRig Keys 2 termékcsalád az IK Multimedia rendkívül sikeres MIDI billentyűzet modelljeinek második generációja, amely kibővített funkciókat és profi képességeket is beépít a használati élménybe. Amellett, hogy megőrzi széles körű kompatibilitását USB és Lightning eszközökkel, és kompatibilis marad kedvenc alkalmazásainkkal, rendelkezik fejhallgató kimenettel annak érdekében, hogy az iPhone vagy iPad Pro használók is tudjanak analóg hangtechnikán visszahallgatni zongorajátékot, képessé vált önállóan is üzemelni, illetve 2,5 milliméteres MIDI IN/OUT csatlakozóval és mellékelt adapterrel is felszerelték.

Az iRig Keys 2 termékvonal három eszközt foglal magába: az iRig Keys 2 mini egy 25 billentyűs, ultramobil megoldás, amely immáron USB-C kábellel is rendelkezik a Lightning és USB-A kábelek mellett, az iRig Keys 2 kis méretű, könnyen mobilizálható 37 billentyűs eszköz, míg az iRig Keys 2 Pro a zongorákon megszokott méretű billentyűkkel rendelkezik, amelyekből szintén 37 darabot kínál a játékra. Utóbbi két eszköz Lightning és USB-A kábelekkel rendelkezik, míg magán a billentyűzeten standard mikró-USB kapu található az eszközeinkhez való csatlakoztatásra.

Köszönhetően a mellékelt kábelek széles körének, az iRig Keys 2 család a kicsomagolást követően máris kompatibilis a legtöbb eszközzel, noha az elavult USB-A kábel alkalmazását a standard USB-C kábellel szemben a nagyobb modelleknél nehéz racionálisan értelmezni.

Az iRig Keys 2 termékek minden esetben a gazda eszközről kapják a tápellátást, újdonság azonban az önálló működés. Hasonlóan az IK Multimedia UNO Synth nevű analóg szintetizátorához, USB alapú tápra csatlakoztatva - amely lehet falitöltő és mobil akkumulátor is - az egység képes önálló MIDI interfészként való működésre is, vagyis nem igényli azt, hogy valamilyen számítástechnikai gazda eszközhöz csatlakoztassuk.

Az eszköz kitűnő kiegészítő azok számára, akik a Mac alatt a GarageBand vagy Logic Pro képességeit szeretnék kiaknázni: MIDI eszközeink között azonnal megjelenik, és valódi hangszerként játszhatunk a programon belüli sávokra több tucat virtuális hangszer hangjából válogatva.

Mivel az IK Multimedia az iOS rendszerekre többféle zenei alkalmazást kínál, természetesen az iRig Keys 2 termékek kapcsolatának sincs akadálya ezekkel a mobil eszközökkel. Alacsony tápigénye révén könnyedén együttműködik bármely iPad egységgel, de akár az iPhone és iPod touch modellekkel is. 

Ezen hardver egységekre az IK Multimedia az iGrand Piano és az iLectric Piano alkalmazásokat kínálja. 

A játék rugalmassága érdekében modulációs és hangszín tekerőgombok is találhatók a MIDI billentyűzet bal oldalán, ahogyan azt az ilyen termékektől megszokhattuk. A kitartó pedálok kapcsolatát a klasszikus jack aljzat biztosítja az iRig Keys 2 és az iRig Keys 2 Pro hátoldalán. Emellett ugyanitt 2,5 milliméteres MIDI IN/OUT konnektor is található, valamint - figyelembe véve, hogy az iPad Pro és iPhone modelleken immáron régóta nincsen minijack kimenet - fejhallgató csatlakozó is található a billentyűzetek hátán, amely természetesen nem csak fejhallgató, hanem multimédiás hangszórók, vagy akár az iLoud Micro Monitors hangsugárzók csatlakoztatására is alkalmas.

Fontos elemet nyújtanak az egységen a finom megvilágítással is ellátható programgombok, amelyekkel többek között oktávot váltani is mód van, valamint a megadható számos beállítási mód közül választhatunk viszonylag gyorsan. Beállítható a hangerő az erre szolgáló tekerőgombbal, és minden beállítás eltárolható a Set feliratú gombbal. 

Az iRig Keys 2 termékek megvásárlásával az olasz gyártó nem csupán a hardver terméket biztosítja, hanem szoftveres tartalmakat is. Az ingyenesen elérhető SampleTank FREE és iGrand Piano FREE alkalmazások önmagukban sokoldalú játékot kínálnak, és alkalmazáson belüli vásárlások formájában tovább bővíthetők. (A MIDI billentyűzet megvásárlásával az IK Multimedia a Rock Piano 1 nevű hangszert biztosítja ingyenesen az iGrand Piano alkalmazásban, és 48 hangmintát ad ajándékba a SampleTankben.) A Mac-re a SampleTank 2L nevű alkalmazás elérhető ingyenesen, amely 2 GB-os hangminta tárral érkezik. 

A termék egyébként bármely Core MIDI alapú alkalmazással használható, így természetesen a GarageBand és a Logic Pro is felismeri és kezeli.

Részletes technikai paraméterek

• 25 és 37 billentésérzékeny teljes méretű billentyű
• modulációs és hangszín gomb
• hangerő gomb
• oktáv váltó és program váltó gombpár
• SET gomb 4 beállítás eltárolására
• jack bemenet pedál csatlakoztatására
• mikró USB kapcsolat Mac, iPad és iPhone csatlakoztatására mellékelt kábelekkel
• 2,5 mm MIDI kapcsolat mellékelt MIDI DIN átalakítóval

Méretek:
• iRig Keys 2: 518 mm x 139 mm x 54 mm / Tömeg 0,87 kg
• iRig Keys 2 Pro: 605 mm x 212 mm x 77 mm / Tömeg: 1,87 kg
• iRig Keys 2 Mini: 324 mm x 139 mm x 54 mm / Tömeg: 0,58 kg

A doboz tartalma
• iRig Keys 2 / Pro / mini MIDI billentyűzet
• Lightning - mikró-USB kábel (60 centiméter)
• mikró-USB - USB-A kábel (60 centiméter)
• mikró-USB - USB-C kábel (60 centiméter) [csak a mini változat esetén]
• 2,5 mm TRS ("apa") MIDI ("anya") átalakító (10 centiméter)

Kompatibilis iOS eszközökkel iOS 6 vagy újabb rendszerrel, illetve Mac gépekkel macOS 10.6 vagy újabb operációs rendszerekkel

Zenetanuláshoz, mobil alkotáshoz, fellépéshez egyaránt kiváló megoldást nyújt az iRig Keys 2 termékcsalád.