iPad Air 3 / iPad 10,2" Smart Keyboard

Billentyűzet és előlapi tok az iPad 10,2", az iPad Pro 10,5" és iPad Air 3 modellekhez szénszürke színben Smart Connector kapcsolattal.

Ár: bruttó 61 990 Ft

Az Apple az iPad Pro termékvonal megalkotásakor elsődleges piacnak tekintette a PC-ről áttérő felhasználókat, akik egy nagy teljesítményű, értékálló, sokoldalú multimédiás készülékre vágynak, amellyel mindenféle, számítógéphez kapcsolódó feladatukat el tudják látni, legyen az filmnézés, zenehallgatás, levélírás, prezentáció készítés vagy éppen fotófeldolgozás. 

Az iPad Pro használatának élményéhez azonban szervesen kapcsolódik a gépelés élményvilága is, hiszen egy levél megírásához hatékonyabb egy dedikált, tapintható billentyűzet, mint egy érintőképernyő. Erre a célra olyasmit alkotott az Apple, amely semmilyen korábbi Mac billentyűzethez nem hasonlítható. Nem is indokolt hogy hasonlítható legyen, hiszen nem a korábbi Mac felhasználókat célozza elsősorban az Apple, hanem kimondottan egy új piacot, a PC felhasználók világát kívánja meghódítani ez a termékkel. 

A cég időközben számos új terméket is bemutatott, amely a korábbi, már kifutott iPad Pro 10,5" méretében érhető el, így az iPad Air 3 modellt, valamint az iPad (7. generációs) 10,2" példányt, amelyekkel szintén kompatibilis ez a billentyűzet.

Az iPad Smart Keyboard 🇭🇺 az Apple által kifejlesztett, töltést és adatforgalmat is biztosító, három pólusú Smart Connector csatlakozóval kapcsolható az iPad Air 3, iPad 10," és régebbi iPad Pro 10,5" készülékhez, amely a billentyűzet áramellátását is ellátja, egyúttal szállításkor lefedi az iPad Pro előoldalát, védelmet nyújtva ezzel a viselőjének. 

Az iPad Smart Keyboard 🇭🇺 a feketéhez hasonló, az Apple által szénszürkének nevezett, rendkívül sötét árnyalatban kapható. Ez azonban jól illeszkedik bármely iPad modellhez. 

Az iPad Smart Keyboard 🇭🇺 csatlakoztatása követően azon nyomban használhatjuk bármely alkalmazásban, amely szövegbevitelt támogat. Olyan kényelmes, a macOS rendszeren bevált billentyű parancsok és használhatóak, mint az alkalmazások közti váltást szolgáló Command + Tab. Ez a Mac felhasználók körében rendkívül népszerű, de a PC ről áttérő felhasználók számára is vonzó, hatékonyságnövelés parancs. 

Az iPad Smart Keyboard 🇭🇺 némi késéssel magyar kiosztással is elérhetővé vált, így valódi, ékezetes, magyar nyelvű gépelésre is lehetőségünk nyílik a segítségével. 

Az iPad Smart Keyboard praktikus azok számára, akik főleg iPaden kívánnak levelezni, szöveget írni, de nincs módjuk a diktálás lehetőségeit használni. A termék viszonylag magas árát figyelembe véve azonban igen sok kompromisszumot igényel, hogy nem magyar, ráadásul a színe is kötött. 

Az Apple mind a 10,5 hüvelykes iPad Air 3, mind pedig a 10,2 hüvelykes iPad (7. generáció) modellel kompatibilisre alkotta meg az iPad Smart Keyboard terméket szénszürke színben. A termék az iPad előlapjának kitűnő védelmet nyújt, szállítás közben teljes mértékben elfedi azt. 

Az iPad Smart Keyboard egyébként roppant igényes és ötletes kivitel, amely az Apple mérnöki zsenialitását dicséri. A gombok kellemesen puhák, mégis jól tapinthatóak. A Smart Connector révén az adatátvitel és a töltés okosan meg van oldva anélkül, hogy az iPad felületére további nyílásokat helyezett volna az Apple. A mágneses kapcsolat biztonságos is egyben. Az iPad Smart Keyboard egyféle szögben képes megtartani az iPad készüléket, amely a gépeléshez kellemes, a mobil számítógépekhez hasonlatos szöget biztosít. 

Kompatibilitás

iPad (8. generáció) 10,2" (2020)
iPad (7. generáció) 10,2" (2019)
iPad Air 3 (2019.) 10,5"
iPad Pro 10,5" (2017.)

Az iPad Smart Keyboard az iPad Air 3 10,5", iPad Pro 10,5" és iPad (7. és 8. generációs) 10,2" méretű modellekhez megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.