Apple Lightning VGA Adapter

Lighting alapú töltésre is lehetőséget kínáló analóg kimenet VGA kapcsolattal az iOS eszközök külső kijelzőn, televízión, kivetítőn való megjelenítéséhez.

Ár: bruttó 17 500 Ft
Lightning VGA Adapter

A kivetítők jelentős része a mai napig a régi VGA analóg videó csatlakozót használja bemeneti jelként, és minthogy az iPad, iPad mini, iPhone és iPod touch készülékek alkalmasak arra, hogy nagyobb méretű tartalmakat prezentáljunk róluk, az Apple maga kínál megfelelő csatlakozót a területre. 

Az Apple 2012 őszén áttért a korábbi 30 tűs dokk konnektor csatlakozóról a Lightning csatlakozóra, amely az e területen jelen lévő termékek változásával is járt. A változás azonban előnyös lett, hiszen a Lightning VGA Adapter a videó kimeneti végen elhelyezett további Lightning bemenet révén használat közbeni töltést is lehetővé tesz, amelyre az elődjénél nem volt példa. 

A Lightning VGA Adapter segítségével a kijelzőnk teljes tartalmát tudjuk kiküldeni, tükrözni a VGA alapú kivetítőre, televízióra vagy kijelzőre akár 1080p felbontásban (1920 x 1080 képpont). Ez praktikus, ha egy nagyobb csoportnak kívánunk valamit megmutatni az iPad AiriPad mini, iPhone vagy iPod touch kijelzőjéről. Amennyiben videót vetítünk ki a Videos / Videók alkalmazásból, az eszköz az 1080p felbontást is támogatja, így ha HD videó van a készüléken, azt natív felbontásban ki tudjuk küldeni - amennyiben az eszköz képes fogadni ezt a felbontást.

A Lightning VGA Adapter ajánlott azok számára, akik gyakorta tartanak előadást VGA csatlakozós kivetítővel, vagy a mobil eszközükön tárolnak sok filmet, amelyet otthon vetítő segítségével kívánnak élvezni.

Mivel a kivetítőre való képküldés, illetve a videó lejátszás jelentősen igénybe veszi az eszközeink akkumulátorát, igen praktikus, hogy az Apple felszerelte egy anya Lightning csatlakozóval is az eszközt. Ide a gyári adatkábelünket tudjuk csatlakoztatni, amely révén használat közben folyamatosan tölthetjük az eszköz akkumulátorát akár a termékek gyári 5 Wattos vagy 12 Wattos töltőjéről, akár más áramforrásról, mint allocacoc PowerCube USB-s elosztó kocka, Griffin PowerDock 5 töltőállomás, Xtorm PowerBank tartalék akkumulátor. A töltési lehetőség által biztosítva van, hogy ne előadás közben merüljön le a készülékünk. 

• Felhasználói kérdések 

Használható-e a Lightning VGA Adapter további S-videó vagy kompozit videó adapterrel?

Hivatalos dokumentáció erről nem szól, de a gyakorlati tapasztalat szerint VGA - S-videó vagy VGA - kompozit videó, esetleg VGA - kombinált kompozit és S-videó adapter használata mellett lehetőségünk van kiküldeni képet olyan eszközökre, amelyeken nincsen VGA bemenet, hanem ezen hagyományos, kis felbontású analóg kapukat támogatják. Ennek működése azonban nem garantált. Tekintve az ilyen átalakítók viszonylag alacsony költségét, különösebb kockázatot nem vállalunk a beszerzésükkel. (Szórakoztató elektronikai szaküzletekben párszáz forintért szerezhető be efféle adapter.) 

iPhone Lightning Dock

Használható a Lightning VGA Adapter az iPhone Ligthning dokkhoz csatlakoztatva?

Igen, az iPhone Lightning Dock, az iPhone 5s dokk és iPhone 5c dokk hátoldalán lévő Lightning csatlakozó ugyanúgy továbbviszi a jelet, mint a készülék alján lévő kapcsolat, így tökéletesen használható az Apple adaptere a dokkolt készülékek jelének kiküldésére is. 

Bővebben az iPhone Lightning dokk kiegészítőről…

iPod nano modellekkel használható a Lightning VGA Adapter?

Nem, az iPod nano nem rendelkezik akár az erre alkalmas erőforrásokkal, akár a szükséges szoftveres támogatással.

A piacon lévő VGA-HDMI adapter használatával a Lightning VGA Adapterből akár HDMI jel is kihozható? Megspórolva ezzel a Lightning Digital AV Adapter beszerzését?

A kereskedelmi forgalomban lévő ilyen kábelek a HDMI jelből hoznak lévő VGA jelet. Bár a kábel fizikailag csatlakoztatható, az átalakítás nem megoldott, mivel az analóg jelből egy efféle egység nem képes digitális jelet létrehozni. Az ilyen kábeleket emiatt inkább HDMI-VGA adapternek érdemes nevezni, de az Apple Lightning VGA Adapterhez csatlakoztatva nem használhatók. 

Apple Lightning VGA Adapter

Kompatibilis: iPad Pro 12,9" (1. és 2. generációs), iPad Pro 10,5", iPad Pro 9,7", iPad 9,7" (5. és 6. generációs), iPad Air 2, iPad Air, iPad (4. generáció), iPad mini, iPod touch (5. generáció), iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR.

A termékre egy év garancia érvényes, amely a gyártásból eredő meghibásodásokra vonatkozik. A nem rendeltetésszerű használatból - így a csatlakozófej beletöréséből, a kábel megtöréséből, elrágásából - adódó hibákra a garancia nem vonatkozik.

A Lightning VGA Adapter megvásárolható az iJoe.hu-tól. 

Lightning VGA Adapter

Lighting alapú töltésre is lehetőséget kínáló analóg kimenet VGA kapcsolattal az iOS eszközök külső kijelzőn, televízión, kivetítőn való megjelenítéséhez.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

13 779,53 Ft + áfa

Bruttó 17 500 Ft