Lightning SD kártyaolvasó USB 3.0 sebességgel

A digitális fényképezőgépek és videókamerák memóriakártyájának letöltését szolgáló kiegészítő az iPad mini készülékhez. [MJYT2ZM/A]

Ár: bruttó 15 990 Ft

Az iPad modellek egyik nagyszerű képessége, hogy rájuk le tudjuk tölteni a fényképeinket a digitális fényképezőgépről. A Photos / Fényképek alkalmazás segítségével ezeket azonnal elkezdhetjük feldolgozni, értékelni és akár publikálni is. Az iPad mini és az iPad modellek esetén a Lightning SD Card Adapter nyújtott erre kiváló segédletet, de az iPad Pro készülék megjelenésével az Apple még tovább gondolta ezt az igényt, és USB 3.0 sebességű terméket mutatott be a termékvonal csúcsát használók számára, amely USB 2.0 sebességgel a többi iPad modellel is használható. 

Napjaink SDXC kártyái képesek arra, hogy az USB 2.0 szabvány sebességének gyakorlati határait feszegessék. Az iPad Pro készüléket az Apple valóban a profi piacnak szánta, így hát az alján lévő Lightningcsatlakozó nem USB 2.0 szabványú, hanem a több mint 10x gyorsabb USB 3.0 szabványra épül. Az ehhez kiadott első, a sebességet kiaknázni képes kiegészítő a Lightning SD Card Reader USB 3.0 nevű termék, amely kifejezetten az iPad Pro modellekhez lett optimalizálva, de lefelé kompatibilis, így a korábbi eszközökkel is használható. 

A Lightning SD Card Reader USB 3.0 képes arra, hogy a digitális fényképezőgépünkből kivett memóriakártyát annak maximális sebességével olvassa be, vagyis a leggyorsabb módszer arra, hogy a fényképeket letöltsük egy fényképezőről. Az iPad Pro nem csak a klasszikus JPEG és TIFF képeket tudja megjeleníteni, hanem bizonyos korlátok között a legelterjedtebb márkák RAW nyerskép formátumát is. 

Amennyiben a fényképezőgéppel videót is tudunk rögzíteni, vagy a digitális videókameránk H.264 vagy MPEG-4 formátumban rögzít, akkor annak kártyáját is le tudjuk tölteni az iPad Pro készülékre. Az A9X processzor ereje révén ezeknek a tartalmaknak a nagy részét szerkeszteni is tudjuk. 

Az Apple komplett megoldást kínál a területre: a fényképeket a Photos / Fényképek alkalmazás tölti le, amely igény szerint az iCloud Photo Library / iCloud fotókönyvtár használata esetén fel is tölti az Apple szervereire, és ott teljes felbontásban eltárolja, majd az azonos Apple ID-t használó eszközeinkre le is tölti a fotókat internet kapcsolat mellett. Ezzel a fényképek kezelésének feladatköre roppant egyszerűvé és hatékonnyá válik. (Az iCloud fotókönyvtár maximális kapacitása 1 TB. 5 GB fölötti tárhelyet az Apple havidíjas tárhely csomagjaira való előfizetéssel vehetünk igénybe. Az iCloud alapból 5 GB ingyenes tárhelyet biztosít.) 

A Lightning SD Card Adapter USB 3.0 termék megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől. 

Lightning SD kártyaolvasó

SD-kártya olvasó a Lightning kapcsolattal rendelkező iPad, iPhone és iPod touch modellekre emelt átviteli sebességgel.
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-2 hét)
Mennyiség:

12 590 Ft + áfa

Bruttó 15 990 Ft