Grenkeleasing megoldások

Cégek számára kedvező, tervezhető finanszírozási megoldás információ technológiai eszközök beszerzésére.

Az iJoe.hu Apple Authorised Reseller a kezdetektől fogva fontos ügyfélkörének tekinti a vállalkozásokat - a cégünk által biztosított szakmai tudás, illetve a széles körben kínált egyedi Mac konfigurációk is ezt a felhasználói kört igyekeznek megszólítani. A cégek számára adózási szempontból is ideális, pénzügyi tervezhetőség szempontjából pedig optimális egy olyan havi bérleti konstrukció, amelynek fix a díja, és amely révén nem kell egyszerre finanszírozni nagyobb eszközigényt, hanem akár kettő vagy több év alatt fizethető ki az a gép, amellyel már az első havi díj után megkezdethető a termelés.

E pénzügyi megoldás kapcsán partnerünk a nagy múltú GRENKE Leasing, amelynek fő profilja az információ technológiai berendezések tartós bérlet keretében való biztosítása. A GRENKE által kínált konstrukció révén akár tervezhető két-három éves ütemekben megújítható a géppark úgy, hogy közben a cég nyereségéből költségelhetőek a kiadások, és nem kell az amortizáció időtartamát kivárni. A futamidő végén a termékek kedvező áron megvásárolhatóak, akár tovább használhatóak, vagy értékesíthetőek is.Eszköz beszerzés menete tartós bérleti konstrukcióban.

Milyen előnyöket nyújt a lízing?

A vásárlással ellentétben, amelynél egy áru élettartamát rendszerint öt évre teszik, ezzel az innovációs ciklusokat le lehet rövidíteni. Egy cég új technológiákat korábban és gyorsabban be tud vezetni, és így jobban tud reagálni a piac változó követelményeire. Ezáltal nagyobb technológiai és mindenekelőtt pénzügyi rugalmasság áll elő.  

A lízing további előnye, hogy tőkét nem köt le. Ebből elsősorban azok a cégek profitálnak, amelyeknek pénzügyi eszközeik egy részét szabad rendelkezésre kell fenntartani. Csökken annak a veszélye, hogy a technikát a szükségesnél hosszabban kell alkalmazni a leírási idő teljes kihasználása érdekében.

A futamidő tekintetében – temékkörtől függően – 24 és 36 hónap között lehet választani.

A lízingelt eszközt biztosítani szükséges, erre a finanszírozó költséghatékony és könnyen elérhető megoldást kínál.

Milyen típusú gazdasági társaságok vehetik igénybe a GRENKE lízing konstrukcióját?

A lízing különféle gazdálkodó szervezetek részére nyújt eszköz beszerzési lehetőséget, így cégek (Kft., Bt., részvénytársaság) mellett egyéni vállalkozások és önkormányzatok is élhetnek ezzel a kedvező lehetőséggel.

Eszköz beszerzés menete tartós bérleti konstrukcióban

Az eszköz tartós bérlettel történő beszerzése és birtokba vétele a következő egyszerű módon zajlik.

  • Az iJoe.hu AAR részére emailben megküldött igény alapján elkészítjük a GRENKE rendszerében az igénylést, amely a szerződéskötést megelőző egyetlen lépés.

Ehhez a következő adatokra van szükség:

  • lízingelni kívánt termékek adatai (Mac, iPad, iPhone, egyéb kiegészítők típusa, paraméterei)

  • a cég adatai (név, cím, adószám)

  • kapcsolattartó (tipikusan ügyvezető) adatai: név, telefonszám, e-mail cím

  • kívánt futamidő (24 vagy 36 hónap)

  • friss főkönyvi kivonat [igény rögzítése után a GRENKE részére kell megküldeni]

  • kitöltött és aláírt „adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat” (a GDPR rendelkezések miatt van rá szükség)  [igény rögzítése után a GRENKE részére kell megküldeni]

Ezen adatokat az iJoe.hu AAR kizárólag a GRENKE rendszerében való igényrögzítéshez használja fel, és más számára természetesen nem adja ki.

  • A GRENKE a rögzített igénylés alapján elvégzi a szükséges bonitásvizsgálatot

  • pozitív bírálat esetén megküldi a szerződéscsomagot 

  • A szerződéskötést követően a GRENKE értesíti az iJoe.hu AAR üzletet a termékek kiadhatóságáról, amely történhet személyesen szaküzletünkben, illetve postai úton is ki tudjuk szállítani az eszközöket egyeztetett címre, amely egy munkanapot vesz igénybe.

Ezt követően csupán a havidíj rendszeres fizetése van hátra, a termékek pedig máris kezdhetik kitermelni a befektetett összegeket.

Gyakori kérdések

A konstrukció végén megvásárolhatom a bérelt eszközt?

Igen. A lízingidőszak lejártával igény esetén az iJoe.hu AAR 1 havi lízingdíjnak megfelelő értéken biztosít egy, a lízingelt eszközzel azonos műszaki tartalmú eszközt.

A számlát a lízingcégtől vagy a kereskedéstől kapom? Hogyan él a garancia?

A kereskedés számlázza a gépet a lízingcég számára, amely ezt követően lízingbe adja azt az Ügyfél számára. A szerződés szerint a lízing díjat a lízingcég állítja ki. Mindez természetesen a garanciás feltételeket nem befolyásolja, a lízingbe vevő jogosult garanciális igényével közvetlenül az iJoe.hu AAR-t megkeresni, illetve egy hivatalos Apple szervizbe juttatni a meghibásodott hardver egységet. Az Apple termékekre egy év korlátozott jótállás érvényes az egész világon.

Indikatív HUF alapú szerződéses kondíciók rövid leírása

A GRENKE által ajánlott konstrukció szerint a GRENKELEASING Magyarország Kft. megvásárolja a Megrendelő által kiválasztott eszközt, és - a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:409. § (1) bekezdése szerinti - pénzügyi lízingszerződés keretében adja a Megrendelő használatába.

A megkötött lízingszerződésre a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény alapján a tartós bérletre vonatkozó könyvvezetési, nyilvántartási, elszámolási és beszámolási szabályok az irányadóak.

A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) alkalmazása esetén a szerződés besorolását az irányadó számviteli standardokban megfogalmazott kritériumoknak megfelelően kell elvégezni.

A szerződés egyebekben nem minősül a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény szerinti pénzügyi lízingnek, így a szerződés szerinti szolgáltatások nyújtásához nincs szükség hatósági engedélyre.