Lightning USB-C kábelek

Az Apple által a MacBook és az iOS eszközök közvetlen, adapter nélküli összekapcsolására alkotott fehér színű kábel Lightning és USB-C végekkel.

Indulóár: bruttó 9990 Ft-tól


A MacBook modelleken 2015-ben bemutatott, majd minden más készüléken is széles körben elterjedt újfajta csatlakozó formátum, az USB-C elnevezésű, rendkívül kis méretű, mindkét irányban csatlakoztatható konstrukció a legtöbb feladathoz kezdetben adaptert igényelt. Az Apple ezen a problémakörön igyekezett változtatni azzal, hogy az iOS eszközök, a Siri Remote, a Magic Mouse 2Magic Keyboard és Magic Trackpad 2, AirPods és AirPods Max termékek csatlakoztatására is szolgáló Lightning felülethez adapter nélküli kábel megoldást alkotott 1 méteres és 2 méteres kivitelben

A praktikus, Apple-re jellemző módon hófehér kábel erős végekkel rendelkezik, amelyek letisztult fehér műanyag fogantyú részel egészülnek ki, és a csatlakozó előtt finoman megvastagodnak, hogy a hajláskor védjék a kábelt. Az Apple a gyártás során nem alkalmaz egészségre káros, illetve nehezen újrahasznosítható anyagokat, amely fontos minőségi eleme a kábelnek, és amely megkülönbözteti a piacon előforduló olcsóbb hamisítványoktól. 

A Mac modellek és az iOS eszközök kapcsolata mellett az USB-C Lightning kábelnek más előnye is van: a MacBook Air tulajdonosok a segítségével a mobil gép 30 Wattos töltőjének, a MacBook Pro 14" gépek felhasználói a 70 Wattos USB-C töltő, a MacBook Pro 16" felhasználók pedig a 96 Wattos vagy 140 Wattos USB-C töltőjének igénybevételével tölteni tudják az iPadiPhone és iPod eszközüket, amely révén az gyorsabban töltődik, illetve szükségtelenné teszi további töltő egység szállítását az utazások során. 

A kábel az USB 3.1 szabvány specifikációit használja, ennek megfelelően kellően gyors átvitelt biztosít, és használható lesz a jövőben megjelenő, USB-C alakú Thunderbolt 3 foglalatokkal is. 

Az USB-C Lightning kábel megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.