Magic Mouse (USB-C Lightning szövetkábellel)

Az Apple érintésérzékeny héjjal szerelt Bluetooth egerének második generációja beépített lítiumionos akkumulátort tartalmaz, és Lightning adatkábellel tölthető.

Indulóár: bruttó 34 990 Ft-tól


Az 1980-as évek elején az Apple volt az első cég, amely standardizálta a számítógépeihez az egeret, és megalkotta az első olyan rendszert, amely igazán tökéletesen képes pusztán az egér segítségével elérhetővé tenni minden funkciót. Az egygombos egerek hosszú egyeduralma után megjelent a Mighty Mouse nevű termék, amely változatlanul egy héj alatt, de már több funkciót is rejtett. A Magic Mouse 2 még nem találja ki a gondolatunkat, de olyan kezelőszervet kínál a számítógéphez, amely mindenféle szofisztikált mozdulat helyett a kézenfekvő és épp ezért természetes kezelést teszi lehetővé. A Magic Mouse 2 használata nem bonyolult, nem kell tanulni, logikus és természetes, mintha a kezünk lenne összekapcsolva a számítógéppel… 

A Magic Mouse 2 az iPhone készüléken bemutatott, majd a MacBook Pro modelleket is forradalmasító érintésérzékeny felületen alapszik, amely működése látszólag egyszerű, valójában temérdek tudás sűrűsödik a kicsiny vezeték nélküli egérbe. A Magic Mouse 2 felülete alatt megannyi érzékelő található, amelyek mint a szervezet receptorai érzékelik az emberi ujj érintését, mozgásának irányát, és egy apró agy kvázi belső számítógépként feldolgozza ezeket az információkat, és pillanatok alatt az egérkurzor mozgásává finomítja azokat. 

Az Apple a korábbi Magic Mouse-hoz képest nem módosította a Magic Mouse 2 felületét, amely maradt a piacon lévő egereknél laposabb kialakítású, így ergonómiailag tökéletesebb. Az egér felső felülete teljes mértékben érintés érzékeny: képes egy ujjal görgetni bármelyik irányba, lapozni a weblapokon, fényképek között, PDF fájlok oldalai között két ujjal, kattintani és duplán kattintani bármely részének lenyomásával. Az egér érzékeli azt, hogy hány ujj érintette meg, az érintés nyomás vagy húzás, melyik irányba mozdultak az ujjak, és ezek alapján tudja, milyen műveletet kell az operációs rendszernek továbbítania.

A Magic Mouse 2 a valaha volt egyik legprecízebb Apple egér: lézeres optikai követése révén bármilyen felületen alkalmas a használatra, és sokkal apróbb mozgásokat is jól érzékel. Ez a grafikus programokban és a pixel pontos tervezés során igen fontos és előnyös vonása. 

A Magic Mouse 2 vezeték nélkül, Bluetooth 4.0 technológiával kapcsolódik bármely támogatott Mac-hez, és 15 méteren belül alkalmas a használatra, azaz egy kivetítőt meghajtó MacBook Pro mellé is kényelmesen igénybe vehető. Az új Magic Mouse 2 immáron integrált lítiumionos akkumulátort használ, amely révén érezhetően könnyebb, egyszerűbb a töltése és kényelmesebb a használata. Az Apple az iOS eszközöknél és az iPod modelleknél már standardizált Lightning adatkábelt alkalmazta, amely az első csatlakoztatáskor párosítja az eszközt a Mac-hez, később pedig a töltésnél játszik elengedhetetlen szerepet. 

A Magic Mouse 2 két óra alatt töltődik fel teljesen, de az Apple bámulatos akku fejlesztésének köszönhetően 2 perc töltéssel 9 órányi üzemidőt képes magába gyűjteni! Ez tipikusan elegendő egy munkanapra. 

Az Apple fejlesztéseinél nagyon fontos szempont az energiahatékonyság: a Magic Mouse 2 egyrészt kikapcsolható, tehát ha táskában van, nem fog merülni, de amikor használatban van, akkor is érzékeli a passzív időszakokat, amikor nem érinti a kéz, és ilyenkor energiatakarékos készenléti állapotba helyezi magát. A lítiumionos akkunak köszönhetően bármikor tölthetjük, amikor éppen nincsen használatban, tehát például éjjel is rádughatjuk bármely olyan töltőre, amelyen keresztül az iPhone készülékünket is töltjük. 

Kompatibilis minden Macintosh számítógéppel, amelyen legalább macOS 10.11 operációs rendszer fut, és Bluetooth 4.0 szabványú. (A Magic Mouse Windows alapú géppel csak korlátozottan kompatibilis.) 

A termék megvásárolható az iJoe.hu-tól.