AirPods (2) vezeték nélküli fülhallgató

Az Apple forradalmi, valóban vezeték nélküli fülhallgatópárja az iOS, watchOS és macOS eszközeinkhez.

Indulóár: bruttó 29 990 Ft-tól


Több év kutatás, megannyi innováció, és a vezeték nélküli technikába vetett hit eredménye az Apple varázslatos fülhallgató konstrukciója, az AirPods, amelyhez 2019. tavaszán izgalmas fejlesztéseket mutatott be a cég, mint a vezeték nélküli töltőtok és a H1 chip révén megvalósuló érintésmentes Hey Siri funkció.

Az EarPods formavilága teljes mértékben vezetékek nélkül, Bluetooth kapcsolattal, akár 5 óra akkumulátor idővel, és 24 óra akku időt biztosító utazó tokkal - nagy vonalakban ezek jellemzik az AirPods terméket, amely természetesen mikrofonnal is kiegészül, és használhatjuk az iPhone mellett a Mac, az Apple Watch és az iPad társaságában is. 

Az Apple egy külön chipet fejlesztett ki annak érdekében, hogy a fülhallgató ne csak egy buta periféria legyen, hanem szerves része az Apple termékek használati élményének. Az Apple H1 chip nem csak a hangzásért felel, hanem fenntartja az optimális kapcsolatot a fülhallgatópár és a hang forrás között, illetve optimálisan kezeli az akkumulátor használatot is az elérhető maximális játékidő érdekében nehézkes akku test alkalmazása nélkül. Az Apple H1 chip biztosítja az AirPods második generációjának új funkcióját, az érintésmentes „Hey Siri” képességet: a mikrofon folyamatosan figyeli a hangunkat, és az elhangzó „Hey Siri” megszólalásnál azonnal elérhető a személyes assisztens. Az AirPods gyakorlatilag akkora, mint egy EarPods két feje, csak a vezeték hiányzik. Az Apple tehát a méret jelentősebb növelése nélkül oldotta meg az újratölthető akkumulátor elhelyezését, elérve a lenyűgözőnek számító 5 óra játékidőt. Az AirPods új generációja 50%-kal hosszabb, 3 órás beszélgetési időt biztosít

Az akkumulátor egyébként a mobilitásra lett alkotva: az AirPods hófehér tokja, amely minden modell esetén  Lightning kábellel tölthető fel, valamint a vezeték nélküli töltőtok esetén Qi-töltővel is újratölthető, behelyezve szintén képes többször is feltölteni az AirPods párt, ezzel összesen 24 óra akkumulátor időt kölcsönözve a terméknek. Hogy ne szakadjon meg a zeneélmény, 15 perc töltéssel 3 órányi zenelejátszási időt és 2 óra beszélgetési időt tölthetünk az AirPods fülhallgatóra, vagyis ha rosszkor merül le a termék, akkor sem kell sokat várni a használatára. 

Az Apple saját formátumára, a Dolby hanglaboratóriummal közösen kifejlesztett AAC szabványra optimalizálta az AirPods hangját, vagyis a legteljesebb tömörített zeneélményt az AAC hangsávok nyújtanak. Ilyen formátumban a Music / Zene alkalmazás is képes a lemezeinket digitalizálni, illetve ebben a formában vásárolhatunk az iTunes Store-ból, ezt használja az Apple Music is, valamint a filmeknek is ilyen szabványú a hangsávja. 

Az AirPods nem csak fülhallgató, hanem mikrofon is: az iPhone mellé szánt remek kiegészítő. A termék a beszédhang forrását dupla mikrofonnal azonosítja, és a hanghullámainkat érzékelve szűri ki a háttérzajt, ezáltal az élő beszédhez nagyban hasonló beszélgetés élményt biztosítva. A megoldás révén élvezetesebb a hangunk a telefon hívás közben, és akár Siri is jobban érti a szavainkat, nem beszélve a diktálás alapú szöveg rögzítésről. 

Az AirPods beállítása rendkívül egyszerű az eszközeinkhez: az iCloud kontónk jóvoltából az AirPods könnyedén veszi fel a ritmust akár egy macOS 10.14.4 vagy újabb rendszert futtató Mac géppel, akár az iOS 12.2 vagy újabb rendszert futtató iPhone vagy iPad készülékkel, iPod touch modellel, valamint a watchOS 5.2 vagy újabb rendszerű Apple Watch karórával. 

Részletes technikai paraméterek

Részletes technikai paraméterek
Tömeg: 4 gramm / darab, 38 gramm a töltő tok
Méretek: 16,5 x 18 x 40,5 milliméter a fülhallgató, 44,3 x 21,3 x 53,5 milliméter a töltő tok
Kapcsolat: Bluetooth, a töltő tok Lightning kapcsolattal tölthető
Érzékelők: dupla hullámforma érzékelő mikrofon, dupla optikai érzékelő, mozgásérzékelő gyorsulásmérő, beszéd érzékelő gyorsulásmérő
Táp és akku:
• 24 óra fölötti zenehallgatási idő a töltő tok újratöltési képessége révén
• 11 óra beszélgetési idő a töltő tok újratöltési képessége révén
• 5 óra zenehallgatási idő az AirPods belső akkumulátora jóvoltából
• 3 óra beszélgetési idő az AirPods belső akkumulátora jóvoltából
• 15 perc töltés a tokban 3 óra zenehallgatási időt biztosít, illetve 2 óra beszélgetési időt

AirPods termékek vásárlása