Magic Keyboard billentyűzet

Beépített akkumulátoros, ultravékony, kis méretű billentyűzet kényelmes, nagy méretű gombokkal.

Ár: bruttó 44 990 Ft


Manapság már természetes élményünk, hogy az Apple billentyűzetei alumíniumból készült, rendkívül vékony, ugyanakkor masszív kivitelű termékek, ráadásul az iMac esetén színben párosítva a gép megjelenéséhez, az eszköz megjelenésekor ez a műanyag billentyűzetek évtizedei után óriási fejlesztés volt, amely annyira időtállónak bizonyult, hogy mára már természetes képességévé vált az Apple gépelési élménynek.

Az Apple jelenleg kapható billentyűzet termékvonalának első megjelenése a Magic Keyboard nevet kapta, és némileg frissítve a mai napig elérhető ez a típusú termék: Bluetooth kapcsolata révén univerzálisan használható a Mac, az iPad, vagy akár az iPhone és iPod touch kiegészítésére.

A billentyűzet hátán Lightning csatlakozó található, amely révén egyrészt a felület 2010-es évekbeli sikertörténete nyomán birtokunkban lévő töltőkábelek sokaságával tölthető, de az Apple egy elegáns USB-C Lightning kábelt is biztosít a termék mellé a csomagban a töltésre, illetve a vezetékes használatra. Fontos tulajdonsága a Magic Keyboard billentyűzetnek, hogy ha kábelen csatlakoztatjuk a Mac-hez, akkor a Bluetooth kapcsolat kikapcsol, és csak USB-n keresztül zajlik a kommunikáció és áramellátás. Ez előnyös lehet olyan munkahelyeken, ahol a vezeték nélküli kapcsolatok okozta interferencia nem kívánatos.

Az USB-C Lightning kábel szolgál az eszköz töltésére, amely révén a billentyűzet akár egy hónapig is képes üzemelni egy feltöltéssel. A hátoldalon lévő bekapcsoló gomb kikapcsolása révén a töltés lassú, kíméletes az akkumulátorhoz, amely praktikus éjjeli töltés esetén, míg bekapcsolt állapotban a billentyűzet gyorsan töltődik.

A Magic Keyboard kereskedelmi forgalomban aluszürke színben érhető el, de az iMac modellek mellé színben illeszkedő modellt biztosít az Apple, amelyhez szintén színben illeszkedő kábel is jár.

Az Apple a tartósság jegyében a Magic Keyboard terméket olló mechanikával alkotta meg, így a lenyomás útja kényelmes, nem túl hosszú, így kényelmesen tudunk rengeteget gépelni vele. A klasszikus PC-s billentyűzeteknél sokkal kíméletesebb a kezünkhöz az eszköz.

A Magic Keyboard a mobil használatra is fel van készítve, mivel könnyedén kikapcsolható, hogy a táskánkban ne kezdjen önálló életet. E célra a hátoldalán egy fém tológomb található, amely határozottan rögzül a végpontjain.

Sir Jonathan Ive által vezetett Apple formatervezés minden értékét magában foglalja a Magic Keyboard: letisztult és minimalista, a billentyűk hófehérek, a billentyűzet teste alumíniumból van, és annak természetes szürkeségében pompázik. A Magic Keyboard és a Magic Trackpad dőlésszöge természetesen azonos, így a két termék tökéletesen mutat egymás mellett, de színben remekül passzol a képbe a Magic Mouse is, amely szintén ezt a két színt jeleníti meg. 

Rendszerkövetelmények

Mac: macOS 11.3-as vagy újabb operációs rendszer
iPad: iPadOS 14.5-ös vagy újabb operációs rendszer
iPhone vagy iPod touch: iOS 14.5-ös vagy újabb operációs rendszer

A billentyűzet a saját kábele mellett régebbi USB-A Lightning kábel segítségével is tölthető.