Magic Keyboard billentyűzet

Beépített akkumulátoros, ultravékony, kis méretű billentyűzet kényelmes, nagy méretű gombokkal.

Ár: bruttó 44 990 Ft


Magic Keyboard billentyűzet

Vannak termékek, amelyek páratlanul időtállóak. Kellően régi Mac felhasználónak kell lenni ahhoz, hogy emlékezzünk a nyolc évvel ezelőtt bemutatott, alumínium alapanyagú Apple billentyűzetek legelső jelmondatára („Built to last”), amely az eszköz tartósságát hangsúlyozta. Valóban kevés olyan tulajdonsága volt az Apple billentyűzeteinek, amely miatt úgy éreztük, hogy le kellene cserélni. Sir Jonathan Ive aztán 2015-ben már jelét adta a változásnak: az év tavaszán bemutatott MacBook mobil számítógép billentyűzete egészen más lett, mint az eddigiek. Sejthető volt hát, hogy a cég idővel átülteti a teljes termékvonalra az ott szerzett tapasztalatokat. 

Az év őszén megjelentek az új, Bluetooth 4.0 szabványú termékek, amelyek elhozták a rég várt változást: megjelent a Magic Keyboard termék, az Apple legújabb vezeték nélküli billentyűzete, amely vékonyabb idomokkal rendelkezik, beépített lítiumionos akkumulátorról működtethető, és Lightning kábellel tölthető. 

Magic Keyboard billentyűzet

A Magic Keyboard, amely minden iMac asztali számítógépnek alapvető tartozéka, minden téren a korszak meghatározó terméke: az Apple alkotta fejlesztések aktuális sora megtalálható benne, így a Lightning töltés, az egyszerű párosítás, a vékonyság, az alumínium alapok, a hosszú akkumulátor idő, és a puha, kényelmes gépelés élménye. 

Bluetooth 4.0 szabványú eszköz párosítása amolyan Apple referenciamegoldás: összekapcsoljuk a Lightning-USB adatkábel segítségével a párosítani kívánt Mac-kel a billentyűzetet, és kész. Innentől kezdve Bluetooth kapcsolaton keresztül együttműködik a két eszköz. Ami még nagyszerű, hogy a Lightning adatkábel segítségével akkor is tudjuk használni a billentyűzetet, ha lemerült vagy merülő félben van. Vagyis vezetékes billentyűzetté alakítható igényünk szerint. A Lightning kábel alkalmazása azért nagyon praktikus, mert az iPhone modellek révén mindannyiunknál található legalább 1-2 ilyen kábel, vagyis a töltés bárhol és bármikor megoldható, ahol van USB foglalt és áram. (A billentyűzet csomagjának természetesen része a Lightning USB adatkábel, az iMac modellek mellé pedig egy kábelt ad az Apple, vagyis az egér és a billentyűzet ugyanazzal a kábellel tölthető eltérő időben.) A töltés így rendkívül könnyű, és többé nem kell ceruza elemeket használnunk. 

Magic Keyboard billentyűzet

Az Apple felhasználta a MacBook tapasztalatait a Magic Keyboard megalkotásakor, így a billentés élménye nem pontosan ugyanaz, mint a MacBook esetén. Az Apple a klasszikus olló lenyomódást használta, de rövidebb úttal, mint a régi billentyűzet esetén. A gépelés élménye így rendkívül könnyű és kényelmes. A billentyűzet finoman megdöntött pozíciója az ergonomikus kialakítás egyik alapértéke. 

Magic Keyboard billentyűzet

A Magic Keyboard a mobil használatra is fel van készítve, mivel könnyedén kikapcsolható, hogy a táskánkban ne kezdjen önálló életet. 

Sir Jonathan Ive által vezetett Apple formatervezés minden értékét magában foglalja a Magic Keyboard: letisztult és minimalista, a billentyűk hófehérek, a billentyűzet teste alumíniumból van, és annak természetes szürkeségében pompázik. A Magic Keyboard és a Magic Trackpad 2 dőlésszöge természetesen azonos, így a két termék tökéletesen mutat egymás mellett, de színben remekül passzol a képbe a Magic Mouse is, amely szintén ezt a két színt jeleníti meg. 

Magic Keyboard billentyűzet

A Magic Keyboard megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.