MacBook Air

Ultravékony és könnyű mobil számítógép Retina kijelzővel és 11 órás akkumulátor idővel.

Indulóár: bruttó 379 990 Ft-tól


Ki ne emlékezne arra a dicsőséges napra, amikor Steve Jobs egy borítékból előhúzta a MacBook Air mobil számítógépet, az ultravékony, hihetetlenül mobil terméket, amely az évek alatt a legnépszerűbb Apple laptoppá vált! A termékvonal sorsa évekig kérdéses volt, mivel a gép számos frissítésből, újdonságból kimaradt - egészen 2018. őszéig, amikor is az Apple kifejezte, hogy van jövője a MacBook Airnek, mégpedig hasonlóan dicsőséges, mint a múltja. 

A MacBook Air új generációja könnyebb és kisebb, mint elődje volt: az Apple több olyan tervezői bravúrt bemutatott, amelyek az utóbbi évek MacBook Pro modelljeiből ismerősek lehetnek. A legfontosabb változás a Retina kijelző megjelenése: a MacBook Air 13,3 hüvelykes megjelenítője 2560 x 1600 képpontos kijelzővel rendelkezik, amely 227 ppi sűrűségű, IPS panelt tartalmaz, és 16:10 a képaránya - ideálisan a filmnézéshez és a kreatív alkalmazásokhoz. A több mint 4 millió képpontot tartalmazó kijelző True Tone technológiát is támogat, vagyis a fehéregyensúly a környezethez igazodik, ezáltal kevésbé mesterséges a kép, amit látunk.

A nagy méretű, laposabb kivitelű gombokkal szerelt új Magic Keyboard billentyűzet a már bevált olló mechanikás megoldás, ám ugyanolyan vékony, mint a sokak számára nehezen kedvelhető pillangó mechanikás megoldás. A billentyű lenyomásának útja mindössze 1 milliméter, amely révén gyorsan és kényelmesen tudunk gépelni. A MacBook Air minden egyes billentyűje alatt különálló LED fény világít, ez segíti a pontos és erős billentyű háttérvilágítást, amely az Apple mobil számítógépeinek igen kedvelt paramétere. Mi több, a gépre visszakerült a korábban minden Apple gépen alapvető fordított T alakú kurzorgomb kiosztás is.

Az új Force Touch ujjkövető a 2020-ban megjelent modellek esetén 20%-kal nagyobb lett, mint a MacBook Air régebbi változatánál, és a Force Touch révén több olyan funkció is elérhetővé vált, amely a rendszerben hasznos. Továbbá fontos változás, hogy nem nyomódik le az ujjkövető gombja, csupán csak érzékeli a kattintásra irányuló nyomást a készülék. 

A MacBook Air az Intel tizedik generációs, kétmagos Core i3, illetve négymagos Core i5 vagy i7 processzor családjára épül, amelyből az alapmodell 1,1 GHz-es kétmagos i3 változatot és 4 MB harmadszintű gyorsítótárat tartalmaz, amely Turbo Boost segítségével akár 3,2 GHz-ig képes növelni az órajelet, míg az erősebb modell 1,1 GHz-es négymagos i5 verziót 6 MB harmadszintű gyorsítótárral, amelynek Turbo Boost órajele 3,5 GHz. Igény szerint 1,2 GHz-es négymagos Intel Core i7 processzorral is rendelhetjük a gépet, amely 3,8 GHz Turbo Boost órajel emelésre képes és 8 MB harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik. A gép 8 GB LPDDR4X 3733 MHz-es memóriát tartalmaz, amely igény szerint 16 GB-ra bővítve is rendelhető. Mivel alaplapra integrált modulról van szó, így mindenképp előzetesen kell így rendelni a gépet. A memóriának ez a típusa az energiahatékonysághoz járul hozzá - az LP jelzés a low power, azaz alacsony tápigényre utal. 

A MacBook Air az Apple ultragyors PCI Express szilárdtest meghajtóját tartalmazza: az alapmodell már sok dologra elegendő 256 GB tárhellyel van szerelve, az erősebb példány 512 GB-tal, de igény szerint akár 1 TB vagy 2 TB SSD-vel is rendelhetőek a gépek. 

A MacBook Air egyik vonzó paramétere az akár 11 órás akkumulátor idő, amely a legtöbb felhasználó számára az egész munkaidőben vagy iskolaidőben elegendő. 

Az akkumulátor időt WiFi használat mellett számolta az Apple, tehát nem egy extrém takarékos körülményben sikerül elérni ezt az értéket, hanem normál használat mellett. Ha csak filmet nézünk az Apple TV alkalmazásban mondjuk egy repülőút alatt, akkor az optimalizált formátum révén akár 12 óra akku idő is elérhető. A gép 49,9 wattórás lítium-polimer akkumulátort tartalmaz, amelyet a mellékelt 30 Wattos töltővel és USB-C töltőkábellel tudunk tölteni.


A MacBook Air technológiai aktualizálásának fontos eleme a Thunderbolt 3 kapcsolat: kettő darab 40 Gb/s sebességű csatlakozóval rendelkezik a gép, amelyen keresztül például a mellékelt 30 Wattos falitöltő vagy egyéb nagy teljesítményű kiegészítő tudja tölteni a gép akkumulátorát, továbbá kijelzőt is kapcsolhatunk a géphez, és egy sor átalakító is rendelkezésünkre áll a széles körű kompatibilitáshoz. Az iJoe.hu AAR kínálatában többféle dokkoló állomás is elérhető, amelyek révén a MacBook Air tudása még szélesebben kiaknázható, de például mód van eGPU csatlakoztatására is az extrém videó teljesítmény eléréséhez. 

Az Apple fokozta a termék beépített hangszóróinak hangját, így ha azon kényszerülünk filmet nézni, kielégítő élményt kaphatunk. Természetesen a 802.11ac WiFi jóvoltából a HomePod kapcsolatnak sincs akadálya, hogy AirPlay képességgel élvezzük a gép által lejátszott média hangját. 

A MacBook Air jó példája annak, hogy az Apple mint törekszik elérni azt a célt, hogy újrahasznosított alapanyagokra támaszkodjon: a gép külső burkolata teljes mértékben újrafelhasznált alapanyagból készült. Az alumínium kiváló képessége, hogy bármennyiszer felhasználható, nem romlik a minősége. Az Apple pedig más termékei gyártása során keletkező alumínium szilánkokat beolvasztva állítja elő a MacBook Air burkolatát. E paraméterek révén a MacBook Air gyártása során 47%-kal alacsonyabb a széndioxid kibocsátás, mint a korábbi MacBook Air gyártása során volt. 

Mindegyik gép a macOS Catalina operációs rendszerrel előre telepítve érkezik, benne a következő technológiákkal: AirDropAirPlayDictation, Gatekeeper, Notification Center, Facebook integráció, Twitter integráció, több kijelzős támogatás, Finder címkék és kulcsszavak, iCloud, iCloud Keychain, Mission ControlSpotlight kereső, Safari, App Nap, Power Nap, tömörített memória, megosztási képességek 

Kifutó, bontott csomagolású modellek akciós áron

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft

MacBook Air 256 GB-os modellek (2020)

MacBook Air 512 GB-os modellek (2020)

MacBook Air 2017-es sorozat


Cégek, egyéni vállalkozások és önkormányzatok számára kedvező, tervezhető finanszírozási megoldás információ technológiai eszközök beszerzésére a konstrukció végén egyszerű megvásárlási lehetőséggel. 24, 36, 48 és 60 hónapos futamidővel.

Bővebben…