iPad Pro

11" és 12,9" képátlóval. Teljes előoldalt alkotó Liquid Retina kijelzővel. Face ID hitelesítéssel.

Indulóár: bruttó 309 990 Ft-tól


Az iPad Pro több szempontból is bámulatos dolgokra képes a fényképeinkkel! Saját beépített kameráival is lehetőségünk van látványos képeket alkotni, a termék méretéből adódóan azonban egy kevéssé életszerű, noha mindannyian láttunk már táblagéppel fényképező távol-keleti turista csoportokat a fővárosban. 

Sokkal életszerűbb azonban, hogy más eszközzel készített fényképeket dolgozunk fel az iPad Pro felületén, méghozzá kényelmes kreatív szárnyalással! 

Az iPhone készülékünkkel készített fotókat sokkal nagyobb méretben élvezhetjük az iPad Pro kijelzőjén, a méretre vágás, szerkesztés és megosztás így hatékonyabban megvalósítható. Az iPhone készülékünkről a legegyszerűbben az AirDrop vezeték nélküli adatátviteli megoldással tudjuk áttölteni a képeket feldolgozásra, de ha az iCloud fotókönyvtárat használjuk megfelelő tárhely előfizetéssel, akkor a fotók önműködően szinkronizálódnak az eszközeink között, így WiFi kapcsolat mellett némi idő elteltével az iPad Pro felületén is megjelenik ugyanaz a tartalom, amelyet az iPhone segítségével fotóztunk.

Az iPad Pro azonban nem csak az iPhone fényképek feldolgozására alkalmas, hanem akár a digitális fényképezőgépünkről is könnyen áttölthetjük rá a tartalmakat. 

Az iPad Pro modellek bemutatásával párhuzamban az Apple a Lightning konnektort USB 3.0 szabványúra fejlesztette tovább, így például a 12,9 hüvelykes iPad Pro modell ezt az ultragyors átvitelt kínálja. 

Az Apple USB-C USB-A Adapter segítségével ott is letölthetjük a fényképeket az iPhone készülékről az iPad Pro felületére, ahol az AirDrop épp nem elérhető, illetve nem kell várakoznunk az iCloud fotókönyvtár szinkronizálódására, hanem Lightning USB adatkábel segítségével nyomban végrehajthatjuk a fényképek letöltését. Amennyiben vásárolunk egy Lightning USB-C adatkábelt, akkor közvetlenül is össze tudjuk kötni az iPhone készüléket az iPad Pro modellel, és letölthetjük róla a fényképeket, hogy az iPad Pro hatalmas kijelzőjén, akár az Apple Pencil (2) használatával dolgozzuk fel és retusáljuk a képeinket.

A termékekhez külön megvásárolható az USB-C SD kártya olvasó, amely segítségével az SD kártya sebességi maximumát kiaknázva tudjuk villámgyorsan letölteni a képeket a fényképezőgép kártyájáról. Ha egy tükörreflexes profi fényképezőgéppel alkotunk, és a képek közül gyorsan szeretnénk válogatni, feldolgozásra tovább küldeni vagy akár publikálni, a mobilinternet kapcsolattal felszerelt iPad Pro a legtökéletesebb eszköz.

Az USB-C SD kártya olvasóval a fotókat valóban néhány másodperc alatt letölthetjük. A kártya törlését és a képek megtartását egyaránt választhatjuk. Amennyiben használjuk az iCloud fotókönyvtárat, az iPad Pro WiFi kapcsolat mellett nyomban elkezdi szinkronizálni a képeket, ezzel garantálva azok biztonságát, hiszen rögtön létrejön egy felhő alapú mentésünk.

Alapértelmezés szerint a Photos / Fotók alkalmazás tölti le a képeket. Az USB-C SD kártya olvasó csatlakoztatásakor ebben megjelenik egy import felület, és eldönthetjük, hogy az összes képet importáljuk vagy csak néhányat választunk ki. A Photos / Fotók nem fogja újból importálni a már behozott képeket, így azzal nem kell vesződnünk, hogy a duplázott anyagokat kiiktassuk.

A letöltést követően az iPad Pro felületén a Photos / Fotók alkalmazás segítségével elvégezhetjük a legalapvetőbb szerkesztéseket: méretre vághatjuk a képet, kiegyenesíthetjük a vízszintet, ha esetleg nem lett tökéletes, valamint effektusokkal is elláthatjuk a fotókat, ha arra igény van. A feldolgozás során albumot hozhatunk létre képek egy gyűjteményének, vagy egyszerűen kedvencnek jelölve tudjuk saját magunk számára könnyen azonosíthatóvá tenni a kiválasztott legjobb képeket. 

Az iPad Pro felületén a Photos / Fotók alkalmazásban tökéletesen színhelyes, nagy részletgazdagságú megjelenésben látjuk a fotóinkat, és tudjuk őket szerkeszteni, javítani, illetve szükség szerint retusálni is.

Az eseményfotósok számára ennél kényelmesebb munkahelyet el sem lehet képzelni: a profi fényképezőről egy könnyed adapterrel letöltjük a képeket, azokat megfelelően nagy méretben áttekinthetjük, és a legjobbakat már küldhetjük is tovább vagy publikálhatjuk.