iPad Pro

Csúcs teljesítményű táblagépek az Apple bámulatos erejű processzorával, 11" és 13" képátlóval. Face ID hitelesítéssel. Bámulatos kijelzőkkel!

Indulóár: bruttó 499 990 Ft-tólAz iPad Pro több szempontból is bámulatos dolgokra képes a fényképeinkkel! Saját beépített kameráival is lehetőségünk van látványos képeket alkotni, a termék méretéből adódóan azonban ez kevéssé életszerű, noha mindannyian láttunk már táblagéppel fényképező távol-keleti turista csoportokat a fővárosban. Ráadásul az iPad Pro nagy méretű kijelzőjén sokkal jobb méretben látjuk, hogy mit is fogunk lefotózni, így tervező mérnökök, építészek, lakberendezők, régészek is előszeretettel használják a készülék kameráit.

Amennyiben az iPad Pro segítségével kívánunk fényképeket készíteni, vagy videót (4K), illetve gyorsított videót (1080p) rögzíteni, az iJoe.hu kínálatában kiváló állvány megoldások is elérhetőek. A Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO egy masszív, rugalmas lábú állvány, amelynek tetején iPad Pro tartó található, amennyiben különleges helyszíneken szeretnénk a készülékkel felvételt rögzíteni, és azt nem optimális adottságú terepen szeretnénk stabilan megfogni. A Joby GripTight™ Mount PRO tartó segítségével pedig standard 1/4" menettel ellátott fotóállványra tudjuk helyezni. Ezekről a megoldásokról fontos tudni, hogy alapvetően tok nélkül tudják befogadni az iPad Pro készüléket, vagyis ha ilyennel kívánjuk rendszeresen együtt használni, akkor olyan tokot érdemes beszerezni, amelyet könnyedén levehetünk a készülékről.

Mód van emellett természetesen arra is, hogy más eszközzel készített fényképeket dolgozunk fel az iPad Pro felületén, méghozzá kényelmes kreatív szárnyalással! 

Az iPhone készülékünkkel készített fotókat sokkal nagyobb méretben élvezhetjük az iPad Pro kijelzőjén, a méretre vágás, szerkesztés és megosztás így hatékonyabban megvalósítható. Az iPhone készülékünkről a legegyszerűbben az AirDrop vezeték nélküli adatátviteli megoldással tudjuk áttölteni a képeket feldolgozásra, de ha az iCloud fotókönyvtárat használjuk megfelelő tárhely előfizetéssel, akkor a fotók önműködően szinkronizálódnak az eszközeink között, így WiFi kapcsolat mellett némi idő elteltével az iPad Pro felületén is megjelenik ugyanaz a tartalom, amelyet az iPhone segítségével fotóztunk.

Az iPad Pro azonban nem csak az iPhone fényképek feldolgozására alkalmas, hanem akár a digitális fényképezőgépünkről is könnyen áttölthetjük rá a tartalmakat az USB-C formátumú Thunderbolt kapun keresztül. 

Az Apple USB-C USB-A Adapter segítségével ott is letölthetjük a fényképeket az iPhone készülékről az iPad Pro felületére, ahol az AirDrop épp nem elérhető, illetve nem kell várakoznunk az iCloud fotókönyvtár szinkronizálódására, hanem egy Lightning USB-C adatkábel segítségével nyomban végrehajthatjuk a fényképek letöltését. Ezzel közvetlenül is össze tudjuk kötni az iPhone készüléket az iPad Pro modellel, és letölthetjük róla a fényképeket, hogy az iPad Pro hatalmas kijelzőjén, akár az Apple Pencil (2) használatával dolgozzuk fel és retusáljuk a képeinket.

A termékekhez külön megvásárolható az USB-C SD kártya olvasó, amely segítségével az SD kártya sebességi maximumát kiaknázva tudjuk villámgyorsan letölteni a képeket a fényképezőgép kártyájáról. Ha egy tükörreflexes profi fényképezőgéppel alkotunk, és a képek közül gyorsan szeretnénk válogatni, feldolgozásra tovább küldeni vagy akár publikálni, a mobilinternet kapcsolattal felszerelt iPad Pro a legtökéletesebb eszköz.

Az USB-C SD kártya olvasóval a fotókat valóban néhány másodperc alatt letölthetjük. A kártya törlését és a képek megtartását egyaránt választhatjuk. Amennyiben használjuk az iCloud fotókönyvtárat, az iPad Pro WiFi kapcsolat mellett nyomban elkezdi szinkronizálni a képeket, ezzel garantálva azok biztonságát, hiszen rögtön létrejön egy felhő alapú mentésünk.

Alapértelmezés szerint a Photos / Fotók alkalmazás tölti le a képeket. Az USB-C SD kártya olvasó csatlakoztatásakor ebben megjelenik egy import felület, és eldönthetjük, hogy az összes képet importáljuk vagy csak néhányat választunk ki. A Photos / Fotók nem fogja újból importálni a már behozott képeket, így azzal nem kell vesződnünk, hogy a duplázott anyagokat kiiktassuk.

A letöltést követően az iPad Pro felületén a Photos / Fotók alkalmazás segítségével elvégezhetjük a legalapvetőbb szerkesztéseket: méretre vághatjuk a képet, kiegyenesíthetjük a vízszintet, ha esetleg nem lett tökéletes, valamint effektusokkal is elláthatjuk a fotókat, ha arra igény van. A feldolgozás során albumot hozhatunk létre képek egy gyűjteményének, vagy egyszerűen kedvencnek jelölve tudjuk saját magunk számára könnyen azonosíthatóvá tenni a kiválasztott legjobb képeket. 

Az iPad Pro felületén a Photos / Fotók alkalmazásban tökéletesen színhelyes, nagy részletgazdagságú megjelenésben látjuk a fotóinkat, és tudjuk őket szerkeszteni, javítani, illetve szükség szerint retusálni is.

Az eseményfotósok számára ennél kényelmesebb munkahelyet el sem lehet képzelni: a profi fényképezőről egy könnyed adapterrel letöltjük a képeket, azokat megfelelően nagy méretben áttekinthetjük, és a legjobbakat már küldhetjük is tovább vagy publikálhatjuk.