Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO

Rugalmas lábú, masszív állvány az iPad termékvonal számos tagjához univerzális tartó megoldással.

Ár: bruttó 23 990 Ft


A Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO célja az iPad modellek széles körének rugalmas pozíciókban való megtartása akár filmezéshez vagy fényképezéshez, akár pedig a képernyő extrém helyeken való ideális rálátásához. A szett egy rugalmas lábú, hajlítható kivitelű állványból és egy univerzális tartó keretből áll, amelyek nem csak együtt, hanem külön-külön is használhatóak. 

A Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO háromlábú állványa nem akármilyen megoldás! Rozsdamentes acél szelvényei teljesen rugalmasan hajlíthatóak, tekerhetőek, dönthetőek, így korlát köré fűzhetjük, valamely oldalát megdönthetjük, míg másikat megemelhetjük, szinte végtelen használati helyzetben és módon aknázva ki a rendkívül kényelmes felhasználói módot, amit kínál. 

A szett az iPad mini, iPad 10,2”, iPad Air és iPad Pro 11” modellekkel kompatibilis, valamint ezek kisebb méretű elődeivel. Fontos információ, hogy a legnagyobb méretű iPad Pro 12,9” modellel a termék tartója nem kompatibilis, így azt nem tudjuk benne rögzíteni, mert ekkora mértékben nem húzható szét a keret.

A Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO univerzális tartó része nem csupán a Joby saját, praktikus és ötletes állványaira, hanem teljesen standard fotóállványra is helyezhető, és ezáltal megannyi hasznos funkcióval egészül ki. 

A Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO termék univerzális tartó része a fotóállványok standard, 1/4 hüvelykes csavar foglalatára alapul: az eszköz becsavarva kiegészül az állványok tudásával, így a felső sík elforgathatóságával, felnyithatóságával. A tartó maga akár 20 centiméter magasságig is felhúzható, ezáltal az iPad mini modelletől az iPad Air változaton át az iPad Pro kisebbik verziójáig szinte bármelyik iPad modellt képes befogadni, hogy annak 4K felbontású hátoldali kamerájának tudását kiaknázzuk kreatív céljainkhoz. Akár a legtöbb tokkal együtt is belehelyezhetőek az eszközök.

Előnyös képesség ez, ha előadást tartunk, és ideális magasságba szeretnénk helyezni a készüléket, de amint a gyártó illusztrációja mutatja, akár kották megjelenítésére is használhatjuk, ezáltal remek kiegészítője egy iRig BlueTurn kottalapozón alapuló zenei minilabornak is. 

A Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO akkor is hasznos, ha az iPad kiváló kameráit szeretnénk felvételre használni, hiszen a nagy méretű terméket beállíthatjuk úgy, hogy egy stúdió felvételt egy bizonyos szögből rögzítsen, így kiváló vágókép forrást alkothatunk. Köszönhetően a kétoldali dupla fogantyúnak, garantáltan stabilan tartja a szakszerűen belehelyezett eszközt, puha műanyag felülete révén pedig karcmentes tartást biztosít. 

Napjainkban szinte minden hosszabb adásnál, interjúnál gyakori, hogy a szereplő a főkamera - például egy iPhone - képén a nézővel szemből beszél, míg egy másik kamera oldalról veszi, így kvázi egy harmadik szemlélő szögéből láthatjuk. Ez a már-már klisének számító megoldás könnyedén valósítható meg a helyszínen lévő iPad segítségével, ha azt egy fotóállványra tudjuk rögzíteni a Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO segítségével. 

A Joby emellett számos extrém használati környezetben is elképzeli a termék bevetését: ha például autó alá bújva a szervizkönyvet szeretnénk az iPad nagy méretű kijelzőjén átlátni anélkül, hogy folyton kimásznánk, vagy a készüléket összetörnének. A Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO révén a stabilan tartott iPad befordítható abba a szögbe és pozícióba, hogy extrém testhelyzetekben is rálássunk.

Köszönhetően a szabvány 1/4” csavarnak, az állványra az iPad tartó helyett más tartó megoldásokat, vagy akár digitális kamerát vagy tükörreflexes fényképezőgépet is felhelyezhetünk. Ennek köszönhetően azok segítségével akár időzített, távirányított módon rögzíthetünk fényképet vagy készíthetünk videófelvételt egy stabil szögből. 

A Joby GripTight™ GorillaPod® Stand PRO lehetőségek igen széles tárházát nyitja meg az iPad felhasználók számára, és nem csupán videós használati módra, hanem számos egyéb területen nyújt páratlanul rugalmas elhelyezési módot.

Részletes technikai paraméterek

Tömeg: 286 gramm
Alapanyagok: ABS műanyag, rozsdamentes acél, termoplasztik poliuretán
Támogatott eszközök: iPad modellek iPad mini készüléktől az iPad Pro 11"-ig
Méret: 5,4 cm x 7,6 cm x 29,7 cm
Csatoló típus: 1/4" (20) standard fotóállvány csavar