iPad Pro

Csúcs teljesítményű táblagépek az Apple bámulatos erejű processzorával, 11" és 13" képátlóval. Face ID hitelesítéssel. Bámulatos kijelzőkkel!

Indulóár: bruttó 499 990 Ft-tól


Az iPad Pro modellek kapcsán korai ígérete volt az Apple-nek, hogy úgy használható, mint egy számítógép. Való igaz, hogy a készülék teljesítménye maga mögé utasítja a legtöbb PC-t ebben az árkategóriában, és az Apple termékek között is előkelő helyen van a professzionális táblagép. 

A teljesítmény kiaknázásának azonban sok esetben szoftveres akadályai voltak, amennyiben úgy szerettük volna használni az iPad Pro modellt, mint egy számítógépet. 

Az évek alatt az Apple számos komoly fejlesztést hajtott végre ezen a téren, és az iPadOS 16.2 rendszerrel bemutatott Stage Manager / Porondmester funkció elhozta a valódi, önálló ablakos működést a külső kijelzőn.

Az iPad Pro grafikus teljesítménye olyan nagy, hogy simán működik róla egy Apple Pro Display XDR 6K felbontású kijelző is. Külső egérrel és billentyűzettel kiegészítve, vagy az Apple által az iPad Pro mellé gyártott Magic Keyboard terméket használva pedig nem csak kiterjeszti az iPad Pro kijelzőjét például videó lejátszáshoz, hanem úgy használhatjuk, mint egy Mac-et: az egérkurzor segítségével megragadhatunk, húzhatunk, kijelölhetünk, a billentyűzet révén pedig a gépelés mellett a klasszikus billentyűparancsokat is elérjük, miközben ott van a kezünk ügyében az iparág legjobb érintőkijelzője is, ha olyan alkalmazást használunk, amelyen a rajzolás és a többujjas érintések alkalmazása nyújtja a jobb használati élményt.

A külső kijelző csatlakoztatását követően rögtön egy lebegőablak köszönti a felhasználót, amely felhívja a figyelmet a Stage Manager / Porondmester képességeire, illetve lehetőség ad a klasszikus tükrözésre is, ha az a cél a külső kijelzőn. 

Ezt követően a macOS rendszerhez hasonlatos többablakos élményben lehet részünk, ráadásul az ablakok nagyban hasonlítanak a számítógépen megszokott megjelenésükhöz. Az ablakok tetején lévő három pötty révén pedig az iPadOS klasszikus többablakos nézetei, illetve a teljes képernyős mód között válthatunk, így ha például az iPad Pro készüléken futó iMovie programban szeretnénk alkotni 6K felbontásban, akkor arra is lehetőségünk van, hogy a teljes kijelzőt felhasználjuk erre a célra.Az iPad Pro eszközökön lévő Thunderbolt csatlakozó emellett támogatja az olyan dokkoló megoldásokat, amelyek többlet tudással egészítik ki az eszközt. Ezek közül léteznek csak Thunderbolt elosztók, amelyek egyszerűen több csatlakozót biztosítanak, és olyanok is, amelyeken kártyaolvasó, Gigabit Ethernet kapu, USB-A csatlakozók is megtalálhatóak, illetve belső tárhely lehetőséggel is rendelkeznek. 

Ezen tudással kiegészítve az iPad Pro számos feladatkörben képes olyan megjelenéssel és képességekkel működni, mint egy számítógép, miközben a rendszerből kiiktatva és eredeti funkciója szerint használatba véve páratlan kijelző élménnyel, precíz rajzolási és lapozási lehetőséggel is rendelkezik, ellenben egy klasszikus számítógéppel.