Apple Pencil (2)

Az Apple Pencil második generációja vezeték nélküli töltéssel az iPad Pro, iPad Air és iPad mini modellek új generációjához.

Ár: bruttó 62 990 Ft


Az Apple Pencil megalkotásával az Apple újfajta szintre emelte az érintőkijelzőn való alkotás és vonalgrafika színvonalát. A sikeres első változat tapasztalatai nyomán alkotta meg a kaliforniai tervező csapat a termék második generációját, amely nem csak fokozza a konstrukció lehetőségeit, de olyan kényelmi funkciókat is kínál, mint a vezeték nélküli töltés és párosítás az újabb iPad Pro, iPad Air és iPad mini modellekkel. 

Az Apple Pencil a kényelmesebb fogás érdekében a henger alakzat helyett két oldalon lapos kivitelt kapott. Ez egyrészt a vezeték nélküli töltést kulcsa, másrészt pedig a precízebb fogást segítő paraméter. Az Apple Pencil az iPad Pro, iPad Air és iPad mini erre a célra létrehozott, mágneses környezetű portján keresztül, vezeték nélkül kapja a töltést, vagyis többé nem kell kupakot levenni róla és Lightning kapuba csatlakoztatni. Az Apple Pencil egész felülete matt kivitelű, amely a csúszkálási problémát hivatott orvosolni. Lapos oldalai révén pedig többé nem fog elgurulni és lepottyanni az asztalról. 

Az Apple a vezeték nélküli kommunikációs elképesztő eleganciával oldotta meg: a csatlakoztatott Apple Pencil megjelenik az iPad Pro, iPad Air és iPad mini kijelzőjén, és máris megtörtént a párosítás. Ez ilyen egyszerűen működik akkor is, ha egy másik iPad Pro, iPad Air és iPad mini modellhez kívánjuk csatlakoztatni a terméket. 

Az Apple Pencil megjelenésekor sokan idézték Steve Jobs Apple alapító kifigurázását: ő az iPhone kapcsán emelte ki, hogy miért is volna szükség érintőtollra a készülékhez. Fontos azonban látni, hogy az iPad Pro, iPad Air és iPad mini teljesen más termékvonal, az Apple Pencil pedig nem egy ezzel szembehelyezkedő álláspontnak kell tekinteni, sokkal inkább magasabb szintre fejlődés elemének. Az iPad kijelzőkön valóban sok mindenre képesek vagyunk az ujjunkkal, de amikor pontos, precíz, tökéletes rajzot vagy ábrázolást szeretnénk készíteni, nagyon fontos, hogy olyan eszközzel tegyük meg, ami látni engedi a felületet. Az ujjunk mérete okán mindig takarja a felületet, amit érintünk vele, míg egy finom hegyű ceruza nem. Az Apple szándékosan nem tollnak nevezte a terméket, amivel írunk, hanem ceruzának, amivel rajzokat, ábrákat, terveket készítünk. A ceruzarajzot lehet javítani, ha nem tökéletes, a toll a papíron marad - ilyen analógiákat is bele kell vinnünk a termék értelmezésébe. 

Az Apple Pencil fő vonzereje éppen az, hogy akár pixel pontosságú ábrázolást is lehetővé tesz. Ilyesfajta élményt eddig semmilyen hasonló megoldás nem kínált. Az iPad Pro, iPad Air és iPad mini az Apple Pencil érintésének érzékelésekor a szokásos 120 képkocka/másodperc képfrissítési rátát duplázza, másodpercenként 240-szer olvassa be az érzékelők jelét, illetve a Pro Motion technológiája révén a kijelző frissítés gyakoriságát is fokozza, hogy pontosan, késés nélkül lássuk az alkotásunkat. Ez a precizitás egyik kulcsa. 

Az Apple Pencil második generációjánál az Apple még egy kis innovációt is belesűrített a termékbe: azon a felületen, amelyet az ujjunkkal érintünk, duplán bökve lehetőségünk van a grafikus alkalmazásban eszközt váltani, és egy másik eszközre áttérni. Ez könnyebbé teszi a használatot, és kevésbé vonja el a figyelmünket az alkotás közben, illetve nem kell megszakítani a mű születését az eszköz váltás nehézsége miatt, hanem az gyakorlatilag észrevétlenül lezajlik. A dupla bökés az alkalmazásoktól függően szabályozható paraméter, így mindig az igényeinknek legmegfelelőbb eszközt érhetjük el a segítségével. 

Egyetlen bökésre az Apple Pencil felébreszti az iPad Pro, iPad Air és iPad mini készüléket, így rápillantva azonnal használhatjuk azt.

Az Apple Pencil különlegessége, hogy egyrészt használatakor az iPadOS kikapcsol minden más érzékelési metódust, így ha a kezünkkel megtámaszkodunk a rajzoláshoz, nem lesz tele foltokkal a lap a tenyerünk helyén. Érzékeli azonban az iPad Pro, iPad Air és iPad mini, hogy a ceruzát milyen dőlésszögben fogjuk, finoman vagy erősen érintjük, és ennek megfelelően alkalmazza a vonalvastagságot azon alkalmazásokban, amelyek ilyen információkat ismernek és támogatnak. 

Az Apple Pencil beépített lítiumionos akkumulátort tartalmaz, amely nem cserélhető. A ceruzára egy év garancia érvényes, de ha az iPad Pro, iPad Air és iPad mini modellre AppleCare csomagot vásárolunk, az a ceruzára is kiterjeszti a garanciát két évre. 

Az iPadOS a Notification Center / Értesítési központ felületén jelzi ki az iPad Pro, iPad Air és iPad mini és az Apple Pencil töltöttségét egyaránt. Ha az iPad Pro, iPad Air és iPad mini fel van töltve, érdemes ráhelyezni az Apple Pencilt passzív időszakokban, hogy folyamatosan feltöltött állapotban legyen. Az Apple Pencil egy feltöltéssel 12 órát használható, vagyis tudunk vele úgy dolgozni, hogy lehetőleg ne merüljön le munka közben. Ha ez mégis bekövetkezne, a Magic Mouse 2-nél bemutatott bámulatos gyorstöltési megoldás révén 15 másodperc alatt az eszköz annyi áramot vesz fel, hogy további 30 percig használható legyen. Ha az Apple Pencil készülékünket néhány napig nem használjuk, általában jobban merül, mint az eszközeink, ezért célszerű pár naponta tölteni. 

Az Apple Pencil második generációja az iPad Pro (2018, 2020, 2022), iPad Air 4. és 5. generációs, valamint az iPad mini 6. generációs modellekkel kompatibilis.

Részletes technikai paraméterek

Hossz: 166 milliméter
Átménrő: 8,9 milliméter
Tömeg: 20,7 gramm
Kapcsolat: Bluetooth

Az Apple Pencil második generációja az iPad Pro (2018, 2020, 2022), iPad Air 4. és 5. generációs, valamint az iPad mini 6. generációs modellekkel kompatibilis.

FIGYELEM! A termék az iPad Air 2024-es (M2) és az iPad Pro 2024-es (M4) változatával NEM KOMPATIBILIS.

Apple Pencil (2)

Az Apple Pencil második generációja vezeték nélküli töltéssel, kényelmesebb fogás élménnyel az iPad Pro új generációjához.
Termék részletei
Azonnal átvehető
Mennyiség:

49 598 Ft + áfa

Bruttó 62 990 Ft