iPad Pro

Csúcs teljesítményű táblagépek az Apple bámulatos erejű processzorával, 11" és 13" képátlóval. Face ID hitelesítéssel. Bámulatos kijelzőkkel!

Indulóár: bruttó 499 990 Ft-tól


A Logic Remote a Mac rendszeren futó Logic Pro, MainStage és GarageBand zenei programok kísérőalkalmazása az iPad modelleken. Innovatív módot biztosít a Logic, a MainStage vagy a GarageBand kreatív erejének kiterjesztésére iPad használatával. A többujjas érintőképernyő előnyeinek teljes kihasználására tervezett Logic Remote új módokat kínál hangszerek rögzítésére, keverésére és akár a helyiség bármely pontjáról történő előadására is, így iPad keverővé, átviteli vezérlővé és rugalmas érintős hangszerré változtatható akár stúdiófelvétel, akár MainStage alapú élő fellépés közben.

A legmegbízhatóbb működés érdekében célszerű közvetlenül USB-C vagy Thunderbolt kábellel összekötni az iPad Pro modellt a Mac géppel, de a kapcsolat vezeték nélkül is működik.


Hangszerjáték a Logic Pro, a GarageBand és a MainStage virtuális hangszer kínálatából

A Logic Remote segítségével érintőkijelzőn használhatjuk azokat a hangszereket, amelyeket a Mac alatt futó szoftverek virtuálisan megjelenítenek, így a gitárok fogólapját és a zongorák, orgonák billentyűit, a vonós hangszerek húrjait is elérhetjük ilyen formában.

Egyszerű érintőfelületen hozhatunk létre egyedi ütemeket és alkalmazhatunk különféle ütős hangszereket és dobgép hangokat az érintőkijelzős virtuális dobgépen. 

Cellák élesítésével és jelenetek közti váltással tudunk a Live Loops (élő ismétlődő hangminták) kínálatából használva zenei tartalmat létrehozni.


A Logic Remote segítésével vezérelhetjük a Step Sequencert. A megoldást a klasszikus hardveres lépésszekvencerek ihlették, amelyek konfigurálható kapcsolókkal vagy gombokkal rendelkeznek, amelyek ismétlődő zenei minták generálására szolgálnak. A Step Sequencerben a lépésrács többfunkciós lépéseinek szerkesztésével hozhatunk létre hangmintákat. Minden sor vezérel egy hangot (amely lehet egy dobfelszerelés, egy hangszer hangja vagy egy hangsorozat), vagy egy automatizálási paramétert (amely lehetővé teszi, hogy a mintában idővel automatizált változásokat hozzon létre). Minden lépés egy meghatározható zenei időtartamot jelent – alapértelmezés szerint a lépések egyenlő hosszúak, de módosíthatjuk az egyes sorok vagy lépések hosszát. A paraméterek széles skáláját állíthatjuk be az egyes lépésekhez, beleértve a sebességet, a hangmagasságot, a kapuidőt és egyebeket; és szerkeszthetjük a minta- és sorbeállításokat, beleértve a minta hosszát, a sorhurok kezdő- és végpontját, a lejátszási pozíciót és az elforgatást.Egy-egy sávon vagy akár a teljes produkción alkalmazhatunk a Remix FX gyűjteményből effektusokat az iPad felületéről. A Remix FX gombok, csúszkák és XY padok készletét tartalmazza, amelyek segítségével számos, az elektronikus és tánczenére jellemző valós idejű effektust vezérelhetünk. Mindez könnyűvé teszi a projekt összekeverését, akárcsak egy DJ lemezjátszó segítségével, rövid hangdarabok fordított lejátszását, a dal leállítását vagy lemintázását, és számos egyéb effektus alkalmazását. Elsősorban a sztereó kimeneti buszon való használatra készült, de a bővítményt bármilyen típusú jelre beilleszthetjük a projektben. 

Skálázó móddal korlátozhatjuk a játék hangszínét, hogy illeszkedjen a mű követelményeihez.

Egy bökéssel elérhetjük és játszhatunk a Chord Strip nézetben megjelenő hangszereken, amelyek közt gitárok, basszusgitárok, vonósok és billentyűsök is elérhetőek. Ezeken ugyanúgy lehet játszani, mint a virtuálisan megjelenő zongorán vagy húrokon, de másfajta megközelítéssel, kifejezetten az érintőkijelzőre alkotva teszi lehetővé a játékot. Azaz nem egy létező hangszert mintáz virtuálisan, hanem a létező hangszer hangját érjük el teljesen másfajta, sávos felépítésű felületen. Ezt a módot a View / Nézet gombra bökve megjelenő menüből érhetjük el a Chord Strip kiválasztásával. A fogaskerékre bökve tudjuk módosítani, hogy milyen hangszeren játsszunk.Az intelligens vezérlők révén látványos módosításokat alkalmazhatunk a hangon, illetve bármelyik hangszerhez arpeggiátor bővítményt adhatunk hozzá. 

Logic Pro, GarageBand és MainStage produkciók közti navigálás

Alapvető vezérlő funkciókat érhetünk el, mint indítás, megállítás, felvétel és ismételt visszajátszás. 

Az LCD vagy az idővonali vonalzó használatával navigálhatunk bármely időbeli pontra vagy szakaszra a produkcióban. 

Lépkedhetünk a Logic projekt markerek között.Vezérelhetjük a felvételt egy másik szobából, vagyis ha egy stúdióban a zenekar a Mac géppel egy helyiségben játszik fel egy muzsikát, akkor a hangszigetelt szobán kívülről is mód van arra, hogy a felvételt elindítsuk és különböző paramétereket állítsunk be.

Hozzáférünk a Sound Library tartalmához és távolról módosíthatjuk a Patch beállításokat.A Smart Help / Intelligens súgó működni tud úgy, hogy a Mac gépen végighúzva az egeret az egyes interfész elemek fölött az iPad felületén jelennek meg a leíró információk.


Logic Pro keverés

Többujjas kézmozdulatokkal van mód a keverő hangerejének, pásztázásának, szóló és némításának beállításához.

Elcsúsztatható a görgetés, a Mixer faderek közötti navigáláshoz léptethetjük a fiókokat.Használhatjuk a szintmérő sávot a hangerő figyelésére és a frekvenciavágás azonosítására

Engedélyezhető és módosítható az automatizálási módok minden egyes faderhezTöbbujjas kézmozdulatokkal alakíthatjuk a számok hangját a Visual EQ segítségével

A bővítmény (plug-in) nézet hozzáférést biztosít a Logic vagy Audio Unit bővítmények egyes paramétereihez


A Logic Remote az App Store-ben…