Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub

Sokoldalú, szabad Thunderbolt 4 kapukat kínáló, külső kijelzők csatlakoztatását is lehetővé tevő dokkoló megoldás akár 85 Watt töltéssel.

Ár: bruttó 88 000 Ft


Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Dock

Ahogyan a szabvány korábbi generációi esetén, a Thunderbolt 4 megjelenésével a Sonnet úttörő megoldásokat kínál a Mac felhasználók számára. A rendkívül sokoldalú és méltán sikeres Sonnet Echo 11 Thunderbolt 4 Dock után a cég kiadott egy kisebb méretű, az iPad Pro termékcsaládhoz is jól használható, akár 8K külső felbontást is támogató megoldást, amelyen végre nem a régi csatlakozók vannak túlsúlyban, hanem a modern kapcsolatokat helyezi előtérbe, miközben akár 85 Watt teljesítménnyel képes tölteni a csatlakoztatott eszközöket. 

A Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub a gyártótól megszokott alumínium külsővel rendelkezik, amelynek oldala a könnyebb megfogás érdekében redőzött kivitelű. Az egység 100 Wattos külső tápegységgel rendelkezik, amelynek köszönhetően a géppel való kapcsolatra szolgáló kapun keresztül képes akár 85 Watt töltést biztosítani. (Más gyártók esetén előfordul ennél jóval nagyobb teljesítmény, de az jelentősen csökken, ha további eszközöket csatlakoztatunk, mivel azokat is az összteljesítményből látja el a dokk. A Sonnet összesen 100 Watt teljesítményt oszt szét, amelyből akár 85 Watt a Mac töltésére jut. Ezt alvó gép esetén biztosan le is adja, ha azonban más feladatot is végzünk, például tápellátást igénylő külső SSD van csatlakoztatva a dokkhoz, akkor annak a maradék 15 Wattnál képes szükség esetén nagyobb tápellátást is biztosítani, így a töltés lassulhat.) Természetesen a MacBook Air és MacBook Pro 13” modelleket, valamint az iPad Pro eszközöket az általuk támogatott kisebb teljesítménnyel tölti a dokk.


Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub


A Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub előlapján a Mac-hez csatlakozást nyújtó 85 Wattos Thunderbolt 4 porton túl egy 1,5 Amperes, emelt teljesítményű USB-A 3.2 töltőport is található, amely révén ezen régebbi szabványú kiegészítőket csatlakoztathatunk, de használhatjuk az iPhone vagy iPad modellhez meglévő korábbi generációs töltőkábeleket is, amelyek még USB-A kapuval rendelkeznek. Ez a csatlakozó USB 3.2 szabványú, azaz 10 Gb/s átviteli sebességet kínál. Ez alkalmas arra, hogy a jelenleg forgalomban lévő bármely NVMe SSD számára elegendő sávszélességet biztosítson, illetve 7,5 Watt tápellátást is képes biztosítani az eszközök számára. Szintén az előoldalon található a számítógéppel kapcsolatra utaló, kék színben pompázó LINK feliratú LED fény, illetve a tápellátásra utaló, zöld színű POWER feliratú LED fény is. 

Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub


A dokk hátoldalán a 20 Voltos, 5 Amperes (azaz 100 Wattos) tápegység csatlakozója mellett bekapcsoló gomb található, amely révén folyamatosan a konnektorba dugva hagyhatjuk a tápegységet, a dokk nem fog feleslegesen világítani, amikor nincsen otthon a mobil Mac vagy az iPad Pro. Ez roppant hasznos paraméter azok számára is, akik például éjjel nem szeretik, ha LED fények világítanak a környezetükben. 

Az igazán fontos azonban a bekapcsoló gomb melletti három Thunderbolt 4 / USB 4 csatlakozó, amelyek révén nagy felbontású kijelzőt, ultragyors tárhely megoldásokat és számos egyéb, USB-C szabványú kiegészítőt kapcsolhatunk a Mac vagy iPad Pro felületéhez. 


Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub


A Thunderbolt kapu támogatja a láncba fűzést, vagyis egy ilyen kapuhoz további 5 egységet csatlakoztathatunk. Emellett olcsó kábelekkel az USB-A kábellel érkezett nyomtatónk mellé is vásárolhatunk USB-C kábelt, és máris közvetlen vezetékes kapcsolatra nyílik lehetőségünk. Emellett természetesen tölthetjük rajtuk keresztül a Mac-hez kapcsolt iPhone vagy iPad készüléket, továbbá akár egy 8K vagy 6K felbontású kijelzőt, vagy kettő daran 5K felbontású kijelzőt is a rendszerbe illeszthetünk. (Az iPad Pro esetén tükrözésre, illetve bizonyos alkalmazások média tartalmainak visszajátszására van lehetőség, az M1 processzoros mobil gépek esetén egy külső kijelző támogatott, függetlenül a Sonnet dokk lehetőségeitől.) Az egység portonként akár 15 Watt töltési teljesítményt tud biztosítani. 

A Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub nem csak a mobil gépek, hanem például az iMac 24” esetén is roppant hasznos, hiszen számos praktikus csatlakozóval egészíti ki a gép tudását. 


Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub


A Sonnet az Intel Goshen Ridge vezérlő chipet használja a termékben, amelyet átnevezését követően JHL8440 típussal kínál a piacon az Intel. A vezérlő képességei között nem csak a 40 Gb/s kétirányú átviteli sebesség és a natív USB-C támogatás található meg USB 3.2 technológiával, hanem a DisplayPort 1.4 szabvány és a PCIe 4.0 32G szabvány is. 

A Sonnet többféle megoldást is támogat akár saját termékei láncba fűzésével: a Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub USB-C kapuira akár PCI Express kártyákat tartalmazó Sonnet Echo Express dobozokat is illeszthetünk, professzionális kiegészítőkkel bővítve akár egy mobil Mac, akár egy iMac vagy Mac mini tudását.

Hasonló extrákat jelent az iPad Pro felhasználóinak a termék: akár egy Sonnet Solo 10G Ethernet Adapter hálózati képességeit is kiaknázhatjuk, miközben egy gyors külső SSD tartalmához is hozzáférünk, és videót játszunk le az Apple Pro Display XDR felületén a Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub jóvoltából. 

Sonnet Echo 5 Thunderbolt 4 Hub

Részletes technikai paraméterek

Típusszám: ECHO-HB5-T4

Mac kompatibilitás:
Bármely Mac M1 Pro vagy M1 Max processzorral támogatja a két kijelzős módot
Bármely Mac M1 processzorral támogatja a funkciókat, de csak egy külső kijelzőt a Sonnet elosztón keresztül
Bármely Mac Intel processzorral és Thunderbolt 3 kapuval támogatja a két kijelzős módot
Minimális rendszerkövetelmény: macOS 11 Big Sur

iPad kompatibilitás:
Bármely iPad Pro Thunderbolt kapuval támogatott (kijelzők kapcsán egy külső példányon van lehetőség tükrözésre az iPadOS korlátjai okán)

Windows kompatibilitás:
Bármely Thunderbolt 4 alapú Windows gép támogatja a két kijelzős módot
(Régebbi Thunderbolt szabványok nem támogatottak Windows alatt)

Mac esetén a következő szériák és a tőlük újabb utód termékek támogatják a HDR videó megjelenítést:
MacBook Pro 2018, MacBook Air 2018 (HDR a külső kijelzőn Apple Silicon erőforrást igényel), iMac 2020, iMac Pro, Mac mini 2018, Mac Pro 2019
Támogatott HDR technológiák: Dolby Vision, HDR10, and HLG

Csatlakozók:
Négy darab Thunderbolt 4 kapu (egyet lefoglal a Mac vagy iPad Pro kapcsolat)
Egy darab USB-A kapu (USB 3.2 10 Gb/s, 7,5 Watt töltés)
Egy darab tápcsatlakozó nyílás

Méretek és tömeg:
Sonnet Echo 5: 12,9 cm x 7,2 cm x 2,16 cm | 610 gramm
Tápegység: 5,6 cm x 14,8 cm x 3,2 cm | 1040 gramm

Garancia: 2 év

Bővebben a Mac HDR támogatásról…

https://support.apple.com/en-us/HT210980

Külső kijelzők és felbontások részletes táblázata a Sonnet oldalán:

https://www.sonnettech.com/Thunderbolt_4_Dock.pdf