Sonnet Solo 10GbE Thunderbolt 3 Adapter

10 Gigabit/másodperc átvitelre alkalmas, klasszikus RJ-45 Ethernet csatlakozóval szerelt Thunderbolt 3 hálózati adapter fekete színben.

Ár: bruttó 75 000 Ft

A Sonnet Technology úttörő megoldásokat kínál a profi felhasználók számára a Thunderbolt kapcsolat aktív kiaknázásával. Ebbe a kategóriába illeszkedik az első, valóban megfizethető árú 10 Gigabit Ethernet kapcsolatot biztosító adapter, a Sonnet Solo 10G (Thunderbolt 3 Edition) nevű termék, amely klasszikus RJ-45 konnektorral nyújt gyors hálózati kapcsolatot. 

Az utóbbi években a tartalom létrehozás - akár a videózás világában, akár más területeken - egyre nagyobb adatfájlokat eredményez. A videózás világában szemléletes példa a HD és 4K felbontások közötti különbség, amely nagyobb sávszélességet igényel ugyanazon sebesség fenntartása érdekében. Az Apple profi számítógépei, mint az iMac Pro vagy a Mac mini egyedi konfigurációi, gyárilag kínálnak 10 GbE kapcsolatot, a vékonyságuk okán hálózati kapu nélküli számítógépek, mint a MacBook Pro vagy a MacBook Air pedig a Thunderbolt 3 kapu révén kínálnak lehetőséget arra, hogy gyors hálózati kommunikációt valósíthassunk meg.

Az RJ45 csatlakozós kivitelű Sonnet Solo 10G termék előnye, hogy nem igényel optikai kábelt, hanem klasszikus rézkábeles hálózati összeköttetéssel is képes elérni a 10 Gb/s sebességet a 10GBASE-T paramétereknek megfelelően. A segítségével meglévő CAT 6 vagy CAT 6A rézkábelünket használhatjuk az átvételhez, és ezzel akár 55 vagy 100 méter távolságot is áthidalhatunk.

A Sonnet Solo 10G kivitele a tartósságról szól: a kábel látszólag beépített annak érdekében, hogy mindig rendelkezésre álljon, ám ha sérülne, viszonylag egyszerűen kicserélhető egy másik Sonnet kábelre. 

A Sonnet hardver szinten ügyelt arra, hogy az eszköze ne lehessen alapja a feltörésnek és az adatok esetleges módosításának vagy eltulajdonításának. A Sonnet Solo 10G firmware szinten van védve, és ha a firmware sérül például külső módosítási kísérlet miatt, akkor az egység hardveresen letiltja magát, amíg a gyártó saját frissítő kulcsával újraállításra nem kerül. 

Az egység olyan extrákkal is kiegészül, mint az Audio Video Bridging (IEEE 802.1Qav, AVB) és az Energy-Efficient Ethernet (IEEE 802.3az) szabvány támogatása.  

A hardvert a System Preferences / Rendszerbeállítások felületén a Network / Hálózat panelen tudjuk konfigurálni. 

A Sonnet Solo 10G támogatja a meglévő infrastruktúrát, így képes 10 Gigabit sebességnél lassabban is kommunikálni, például ha CAT 5e hálózat van kiépítve. A termék támogatja a 2,5 GbE és az 5 GbE sebességeket is újrakábelezés igénye nélkül.

A Sonnet Solo 10G kis méretű a könnyű szállíthatóság érdekében. Ventilátor nélkül, a Thunderbolt 3 kapuról ellátva működik. Hűtését az alumínium ház passzívan oldja meg. Akár zsebben szállítható. Gumizott kivitelű, így ellenálló.

Részletes technikai paraméterek

Típus azonosító: SOLO10G-TB3
Chipset: Aquantia AQC107S
Garancia: 2 év
Csatoló felület: Thunderbolt 3
10GBASE-T támogatás: 100 méterig CAT 6A kábellel, 55 méterig CAT 6 kábellel
Hálózati támogatás: 5GBASE-T, 2.5GBASE-T, 1000BASE-T, 100BASE-TX 100 méter hosszúságban CAT 5e kábellel
Maximális csomagméret: 16532 byte hardver által támogatva, de 9000 byte-ra korlátozva a macOS hiányossága miatt
Méretek: 79,5 x 114 x 27,2 milliméter
Tömeg: 240 gramm