Twelve South HiRise 2 és HiRise Deluxe

Univerzális kialakítású, tokkal együtt is használható Lightning töltős asztali állványok elegáns színekben iPhone és iPad modellekhez.

Ár: bruttó 12 990 Ft


Mindannyiunknak van egy kedvelt helye, ahová lerakjuk az éppen nem használt mobil eszközeinket. A Twelve South e hely rendezetten tartására alkotta meg a HiRise termékét, amely rendkívül népszerű volt az iPhone felhasználók körében, majd sokan az iPad modellekhez is használni kezdték az elegáns terméket. A gyártó a iPhone lekerekített formavilágához igazítva mutatta be a Twelve South HiRise 2 és HiRise 2 Deluxe termékét, amelyek a Lightning tápellátású eszközök számára nyújtanak tartó állvány megoldást töltéssel - a HiRise 2 termék a gyári Apple kábel használatával, míg a HiRise 2 Deluxe egy dedikált saját kábellel. Mi több, a HiRise 2 termék esetén akár az iPad Pro, iPad Air, iPad (10. generációs) és iPad mini USB-C kábelét is beépíthetjük, így ezen eszközöket is meg tudja tartani az állvány.

A Twelve South HiRise 2 és HiRise 2 Deluxe extra stabilitási igények szem előtt tartásával lett megalkotva, így az iPad Pro modelleket is képesek megtartani, és persze minden kisebb terméket, mint az iPad mini, az  iPhone, az  iPod touch vagy az iPod nano. Funkciója azért zseniális, mert amellett, hogy megtartja az eszközt, tölti is azt, így olyan helyre tudjuk letenni az iPhone készüléket, ahol a napi használatban megcsappant akkumulátor kapacitás regenerálódhat, miközben látjuk az iPhone kijelzőjét, a lejátszott dalokat, a Home alkalmazás felületét, az iPad kijelzőjén figyelhetjük a kedvenc főzös alkalmazásunk illusztrációit, a bejövő hívásnál messziről látjuk a hívó arcát. 

A HiRise megoldások jóvoltából kényelemessé, könnyeddé válik az eszközök otthoni elhelyezése, hiszen van egy standard hely, ahová lerakjuk a készüléket, és amikor leemeljük, némi plusz töltéssel is előrébb vagyunk. 

A Twelve South mérnökei figyelembe vették azt a paramétert, hogy az eszközeinket hajlamosak vagyunk tokban tárolni. Ennek köszönhetően a HiRise 2 az Apple Lightning kábelt, a HiRise 2 Deluxe a gyártó saját, minősített Lightning kábelét képes három fokozatban kiemelni, hogy a tok vastagsághoz igazodva is stabilan tartsa meg az eszközöket. A hátsó támaszték is képes arra, hogy rugalmasan elmozduljon annak érdekében, hogy a vaskosabb tokokkal is beállíthassuk az állványba a mobil eszközünket. A konstrukció révén elegánsan tekerve tudjuk kilazítani a támasztékot, hátrébb mozdítani azt, és betekerve a potméterhez hasonló csavart visszazárni azt. 

Ez a képesség roppant hasznos, ha tokkal együtt kívánjuk tölteni az eszközt. A Twelve South HiRise 2 és HiRise 2 Deluxe számára nem jelent kihívást, hogy egyes gyártók akár egészen masszív tokját is befogadja. 

A Twelve South HiRise 2 és HiRise 2 Deluxe szem előtt tartja azt az igényt is, hogy az iOS eszközzel FaceTime hívást szeretnénk végrehajtani, míg az a tartóban áll. Ennek érdekében nem fedi le a készülék hangszóróit és mikrofonját, hanem szabadon hagyja azokat. Amellett, hogy ideális szögben tartja az eszközt a beszélgetéshez, ezen paraméterekkel is segíti a kommunikációs élményt. 

A Twelve South HiRise 2 és HiRise 2 Deluxe Lightning csatlakozója természetesen nem csak az iOS eszközök töltéséhez kiváló, hanem olyan újabb Lightning konnektoros készülékeket is tölthetünk velük, mint a Magic Keyboard vagy a Magic Mouse - bármennyire bizarr is a megjelenése a megoldásnak -, illetve az Apple TV Remote (Siri Remote). 

Gyönyörű megoldás, amikor úgy sugárzunk zenét AirPlay hangrendszerünkre vagy Bluetooth hangszóróra például az Apple Music felületéről, hogy a Music / Zene alkalmazás látványos felületét megjelenítő iPhoneiPad vagy iPod touch közben egy jól látható Twelve South HiRise állványban van, és az internet alapú kommunikáció közben töltődik is az akkumulátora. 

Részletes technikai paraméterek

Támaszték magassága: 3,02 centiméter
Teljes magasság: 8,1 centiméter
Szélesség: 8,89 centiméter
Mélység: 9,53 centiméter
Tömeg: 23 gramm

Kompatibilis minden Lightning csatlakozós iPod, iPhone, iPad modellel. Továbbá Lightning töltést képes biztosítani az Apple TV Remote, a Magic Keyboard, a Magic Mouse, a Magic Trackpad, a gyári adapterével használt Apple Pencil (1) és a SteelSeries Nimbus Controller számára.

A HiRise 2 a talapzat és a hátsó támaszték mellett háromféle kábelvéget tartalmaz, és az Apple bármely Lightning vagy USB-C kábelével képes együttműködni.

A HiRise 2 Deluxe a talapzat és a hátsó támaszték mellett tartalmazza a háromféle Lightning kábelvéget, a Twelve South minősített Lightning kábelét, valamint egy mikró-USB kábelt is, és az ahhoz szükséges háromféle rögíztő véget.