Magic Keyboard számbillentyűzettel

Az Apple ultravékony, alumínium alapanyagú billentyűzete numerikus felülettel, beépített akkumulátorral.

Ár: bruttó 54 990 Ft


Magic Keyboard számbillentyűzettel

Egészen 2007-ig elérhető volt, majd 10 év szünet következett, hogy a 2017-es WWDC esemény kapcsán az Apple újra bemutassa numerikus felületet is tartalmazó vezeték nélküli billentyűzetét, a Magic Keyboard nagyobb testvérét. 

A Magic Keyboard számbillentyűzettel minden eleganciát magában hordoz, amit az Apple beépített akkumulátoros, ultravékony, Lightning csatlakozóval tölthető és párosítható billentyűzete: mindössze 41 milliméter vékony az eleje, tehát szinte az asztal lapjába simul, a legvastagabb része pedig alig több mint egy centiméter. Emellett kiegészül 35 további gombbal, így a jobb oldalon a szokásos számbillentyűzettel a matematikai műveletek dinamikus elvégzéséhez, illetve közte a szövegszerkesztőkben hasznos funkciókkal rendelkező dedikált billentyűkkel, mint a sor eleje, sor vége, oldal eleje, oldal vége. Emellett itt található a fordított T alakú, azonos méretű gombok által alkotott kurzormozgató gombok sora is. Ez hagyományosan kényelmesebb használatot tesz lehetővé, mint a nem egyforma méretű kurzorgombok, így a fordított T a gyakran billentyűzetről dolgozók számára különösen előnyös. 

Portok a Magic Keyboard felületén.
Magic Keyboard beépített akkumulátorral.

A Magic Keyboard számbillentyűzettel kiegészült változata tökéletes kiegészítő a Numbers alkalmazáshoz is, hiszen a segítségével a szorzás, összeadás, osztás és kivonás műveletei igen gyorsan elérhetőek. 

A termék egyetlen feltöltéssel több mint egy hónapig bírja átlagos használat mellett, és nem kell többé a ceruza elemeket cserélgetnünk, hiszen a beépített akkumulátor megoldja ezt a problémakört. Szükség esetén a mellékelt Lightning USB-C kábellel tudjuk tölteni. A teljesen lemerült billentyűzet alig két óra alatt töltődik fel teljesen, ám nem kell megvárnunk, hogy lemerüljön, menet közben is bármikor tölthetjük. Szükség esetén 1 perc alatt képes 10 órányi töltést felvenni, vagyis ha lemerül, akkor sem kell lemondani a használatáról. A billentyűzet a System Settings / Rendszerbeállítások programban kijelzi a töltöttségét a Bluetooth panelen és a Keyboard / Billentyűzet panelen egyaránt.

Az Apple a töltéshez azt a Lightning csatlakozót alkalmazta, amely biztosan minden háztartásban elérhető, hiszen az iPhone készülékeket is ilyen csatlakozóval látta el a cég, így biztos, hogy akad egy Lightning töltőkábel akkor is, ha a billentyűzet saját kábelét épp nem találjuk. 

Ezüstszürke Magic Keyboard numerikus felülettel.

Részletes technikai paraméterek

4,1-10,9 milliméter magasság
41,87 centiméter szélesség
11,49 centiméter mélység
390 gramm tömeg
Bluetooth kapcsolattal működik
macOS 10.12.4 vagy újabb operációs rendszert igényel Mac géppel való használat esetén
iOS 10.3 vagy újabb rendszert igényel mobil eszközzel való használat esetén
Töltés Lightning kapun keresztül mellékelt, színben illeszkedő USB-A Lightning adatkábellel.

A Magic Keyboard és a Magic Trackpad összekapcsolásával kényelmes megoldást hozhatunk létre: