OWC Thunderbolt Go Dock

Sokoldalú Thunderbolt 4 dokkoló megoldás beépített tápegységgel, alumínium kivitelben, Mac és iPad kompatibilitással.

Ár: bruttó 160 000 Ft


Az OWC látványosan továbbfejlesztette a piac legkedveltebb Thunderbolt 4 dokkját, és bemutatta az OWC Thunderbolt Go Dock nevű megoldást, amely 11 hasznos csatlakozóval biztosítja akár a könnyedén szállítható elosztó lehetőséget több helyszínen is, beépített tápegysége révén rendkívül könnyed, ugyanakkor erőteljes alumínium kivitele révén masszív kialakítású is. Mi több, támogatja a 40 Gb/s Thunderbolt 3/4 kapcsolatot és a 10 Gb/s USB-C csatlakoztatást is.

Az OWC Thunderbolt Go Dock leglátványosabb újítása mindenképpen a beépített 120 Wattos tápegység: míg ezen kiegészítők korábban a saját méretükhöz képest is nagy táppal rendelkeztek, a termékcsalád ezen újabb generációja belső tápegységgel oldja meg az áram felvételt, és a dokkolón kívül csak egy borotvakábel szükséges a használathoz. Az erőteljes alumínium ház a kulcsa a hűtésnek, amely lehetővé teszi a belső tápot: egyrészt szellőző nyílások, másrészt hűtőbordaként funkcionáló csíkozás határozza meg az arculatot. Mivel egyetlen kábel szükséges a tápellátáshoz, és egy Thunderbolt 4 kábel a Mac-kel való összeköttetéshez, jelentősen egyszerűsödik a termék használata, hiszen nem kell hosszú kábelt és tégla méretű tápegységet pozicionálnunk. Mi több, a dokkoló a MacBook Pro és MacBook Air gépek számára akár 90 Watt töltést is képes biztosítani, amely a kisebb gépek esetén a gyorstöltéshez is elegendő.

Az eszköz Thunderbolt 3 / 4 kapcsolaton keresztül akár 6K kijelző meghajtására is alkalmas. Ennek alternatívájaként két darab 4K kijelzőt is képes ellátni azon gépek esetén, amelyet ezt támogatják. Az M1 és M2 processzor egy külső kijelzőt támogat a dokkon keresztül. Az M1 Pro, M1 Max, M1 Ultra, M2 Pro és M2 Max processzorok gépek akár egy vagy kettő darab 4K, 5K és 6K kijelző meghajtására is alkalmas. Az Intel alapú, 2019-es vagy 2020-as gyártású gépek Thunderbolt 3 kapuval egy vagy két 4K vagy 5K kijelző meghajtását támogatják, illetve működnek az Apple Pro Display XDR 6K megjelenítővel is.

(A termék a DisplayPort 1.4 szabványt támogatja, így ennek megfelelően alkalmas USB-C kijelzők meghajtására is a natív Thunderbolt monitorok támogatása mellett.)A számítógéppel kommunikáló Thunderbolt 4 port a termék oldalán található, hogy egyértelműen elkülönüljön a többi csatlakozótól. A termék hátoldalon kettő teljes értékű Thunderbolt 3 / 4 kapu található, amelyek akár 40 Gb/s kétirányú átvitelre alkalmasak, és rajtuk keresztül kijelző, gyors szilárdtest meghajtó, RAID rendszer csatlakoztatható. Ez a kapu továbbá alkalmas más Mac gépekkel való adatcserére is, mivel támogatja az IP alapú kommunikációt is. A tápellátás nélküli kiegészítők számára 15 Watt teljesítményt képes biztosítani a működéshez.

Az OWC Thunderbolt Go Dock az iPad Pro modellek mellé is kitűnő kiegészítő: zenei produkciók során külső tárhelyen lévő hangminták, nagy méretű mozgóképes fájlok érhetőek el a dokk révén külső meghajtóról, miközben akár egy Apple Pro Display XDR kijelzőjén élvezhetjük a képet, és akár memóriakártyát is beolvashatunk. A termék kompatibilis az iPad Air, iPad 10. generációs és iPad mini modellekkel is, de azok csak egy darab 4K felbontású kijelzőt tudnak meghajtani 30 Herz képfrissítéssel.

A hátoldalon található HDMI kapu, amely 4K felbontást támogat. Kiváló megoldás televízió, kivetítő és olcsóbb kijelzők csatlakoztatásához.

Az OWC Thunderbolt Go Dock hátán találunk kettő darab USB-A kaput, amelyek 10 Gb/s elméleti átviteli sebességű USB 3.2 szabványú kapuk. Ezeken akár gyors merevlemezeket, digitális fényképezőgépet, kártyaolvasót, lapolvasót tudunk a Mac-hez csatlakoztatni. Standardnak mondható az Ethernet kapu, amely azonban az OWC Thunderbolt Go Dock esetén 2,5 Gb/s átviteli sebességre is alkalmas, vagyis két és félszer gyorsabb, mint a megszokott Gigabit Ethernet szabvány. Ennek köszönhetően dinamikusabb az adatátvitel a NAS tárhelyekkel, gyorsabban zajlik le a biztonsági mentés a hálózati tárhelyeinkre, és a gigabitnél gyorsabb internet kapcsolatot is hatékonyan kiaknázhatjuk. Az RJ-45 formátumú kapu a 2,5 GbE kapcsolat mellett támogatja az 1000 Mb/s, 100 Mb/s és 10 Mb/s kapcsolatotokat is.

MI több, az OWC Thunderbolt Go Dock támogatja a távoli hozzáférést, amely révén optimális választás az MDM megoldások számára (mobile device management) is. Az előoldal is hasznos kapcsolatokat kínál: SD-kártya olvasója (UHS-II) révén az iparág bármely szabványos SD-kártyájáról vagy adapterbe helyezett mikró-SD kártyáról letölthetünk fényképeket, videókat. Ezek a kártyák manapság standardnak számítanak, és a digitális fényképezők, kamerák mellett akciókamerák és drónok is alkalmazzák őket.Az előoldalon 3,5 milliméteres kombinált sztereó hang kimenet és bemenet található, amely révén hangszórót, fülhallgatót, fejhallgatót és mikrofonos fülhallgatókat, mikrofont is használhatunk narráció rögzítésére, kommunikációra egyaránt.Mellette USB-A kapu található, amely USB 2.0 szabványú, és elsősorban töltésre szánja a gyártó, de a Lightning csatlakozós iPhone modellek számára is USB 2.0 a maximális átviteli sebesség, így e célra is használható ez a kapu. Ez 1,5 Amper áramerősséget biztosít, vagyis 7,5 Watt teljesítménnyel képes tölteni. Mi több, támogatja az Apple USB SuperDrive külső optikai meghajtót is, amelynek működéséhez elegendő áramot biztosít.Végül pedig egy USB 3.2 szabványú USB-C csatlakozó zárja az előoldalt, amely dinamikus adatkapcsolatra is alkalmas USB-C szabványú eszközökkel akár 10 Gb/s sávszélességgel. 

A csomag 70 centiméteres OWC Thunderbolt 4 kábelt és európai tápkábelt tartalmaz.