OWC Thunderbolt 3 kábelek

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 3 adat- és töltőkábelek 0,5 méter és 2 méter hosszúságban.

Indulóár: bruttó 12 000 Ft-tól

Az OWC cég úttörő a professzionális USB-C és a Thunderbolt 3 kiegészítők gyártása terén, és ennek kapcsán prémium minőségű és kivitelű, rendkívül hasznos kábeleket is kínálnak a felhasználók számára, amelyek a szabvány ma elérhető átviteli képességét magukba ötvözik. Minden hosszúságú kábel a szabvány minden képességét kínálja, vagyis a hossz növekedésével nincsenek korlátozások, mint számos más gyártó esetén!    

A félméteres hosszúságú OWC 40 Gb/s Thunderbolt 3 kábel hossza kényelmes a legtöbb külső periféria csatlakoztatásához a Mac mini vagy MacBook Pro, illetve MacBook Air modellek mellé. A hetven centiméteres, illetve egyméteres kábel már az iMac modellek mellé vagy a Pro Display XDR környékére is kényelmes lehetőséget ad a perifériák csatlakoztatására. A Thunderbolt 3 szabvány esetén az optimális kábelhossz rövidül, ez az oka, hogy sok kiegészítő mellé igen rövid kábelt biztosítanak, de az OWC kábelek mindegyikénél adott minden olyan paraméter, amely a félméteres kábelben megvan. A 40 Gb/s átviteli sebesség eléréséhez egyre magasabb gyártási minőségű kábelekre van szükség, amely a hossz növekedésével drágul. Az OWC prémium minőségű réz kábeleket használ annak érdekében, hogy a kétméteres kábel ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezzen, mint a félméteres kábel. 

Az OWC a vásárlói igényekre reagálva alkotott egy anyagminőségében és megjelenésében a rövid kábelekkel azonos tulajdonságú kétméteres kábelt is, amely szintén biztosítja a maximális 40 Gb/s kétirányú adatátvitelt, amely révén például Target Disk / Céllemez módra is használható, illetve olyan gyors, de relatíve hangos perifériákat csatolhatunk a géphez a segítségével, mint a Sonnet eGFX Breakway Box, amelyet aktív hűtése miatt kívánatos minél távolabb elhelyezni a Mac-től.

Az AKiTiO 40 Gb/s Thunderbolt 3 kábel biztosítja a szabvány nyújtotta kétirányú 40 Gb/s átviteli sebességet, és természetesen a kétirányú csatlakoztatás lehetőségét is. Az átviteli sebessége alkalmassá teszi arra, hogy dokkolókat, 4K kijelzőket, külső videókártyát csatlakoztassunk a Mac-hez. Emellett a kábel támogat akár 100 Watt tápellátást - amennyiben a port biztosít ilyen kimenetet -, valamint kompatibilis olyan szabványokkal, mint az USB 2.0, az USB 3.1 (5 Gb/s vagy 10 Gb/s), a DisplayPort 1.2 kijelző csatlakoztatási szabvány, valamint a PCI Express technológia. Ezen technológiák támogatása szükséges a nagy felbontású kijelzők vagy éppen az ultragyors külső SSD-k és videókártyák csatlakoztatásához, míg az USB szabványok támogatása a lefelé kompatibilitást teszi lehetővé a régebbi és olcsóbb perifériákkal.

Az OWC 2 méteres Thunderbolt 3 kábele aktív chipjei jóvoltából biztosítja a Thunderbolt 3 szabvány lehetőségeit, így továbbít akár 5K felbontásban DisplayPort 1.2 jelet, illetve támogatja az USB 3.1 és USB 3.0 szabvány képességeit is, valamint USB 2.0 kapcsolatot is tud biztosítani. Tökéletes akkor is, ha egy gyors Thunderbolt 3 tárhelyet kívánunk a Mac-hez kapcsolni, vagy valamilyen renderelést megkönnyítő kártyát, amely Thunderbolt 3 alapú, és azt a funkciók korlátozása vagy elvesztése nélkül szeretnénk távolabb tenni a Mac-től, amin dolgozunk.  A csomag tartalmaz egy kék színű kábelkötegelőt is a rendezettség érdekében. 

Az AKiTiO 40 Gb/s Thunderbolt 3 kábel félméteres változata használható USB-C perifériák csatlakoztatására, mint a CalDigit USB-C Dokk, vagy Mac gépek Target Disk / Céllemez módon való összekapcsolására is. 

Bővebben a CalDigit USB-C Dokk termékről…

Bővebben a Target Disk / Céllemez módról…

Technikai paraméterek

Konnektor: USB-C alakú Thunderbolt 3
Alapanyag: réz
Sebesség: 40 Gb/s két irányba Thunderbolt 3 kapcsolaton keresztül, 480 Mb/s lefelé kompatibilitás USB 2.0 eszközökkel USB-C porton keresztül
Hossz: 50 centiméter, 70 centiméter, 100 centiméter, 200 centiméter
Kompatibilitás: Thunderbolt eszközökkel és USB-C eszközökkel, DisplayPort 1.2 támogatással
Szín: fekete
Garancia: 2 év (a gyártó lapján regisztrálva 5 évre növelhető)

OWC Thunderbolt 4 kábel (0,8 m) (40 Gb/s, 100 Watt)

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 4 adat- és töltőkábel 0,8 méter hosszúságban. USB 4 támogatással.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

11 023,62 Ft + áfa

Bruttó 14 000 Ft