OWC Thunderbolt 4 kábelek

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 4 / USB 4 adat- és töltőkábelek 0,3 méter és 2 méter és 2 méter hossz között.

Indulóár: bruttó 12 000 Ft-tól

Az OWC cég úttörő a professzionális USB-C és a Thunderbolt kiegészítők gyártása terén, és ennek kapcsán prémium minőségű és kivitelű, rendkívül hasznos kábeleket is kínálnak a felhasználók számára, amelyek a szabvány ma elérhető átviteli képességét, töltési lehetőségeit és videó átviteli tulajdonságait is magukba ötvözik. Minden hosszúságú kábel a szabvány maximális átviteli sebességét, 40 Gb/s sávszélességet kínál, vagyis a hossz növekedésével nincsenek korlátozások, mint számos más gyártó esetén!    

A 40 Gb/s átviteli sebesség eléréséhez egyre magasabb gyártási minőségű kábelekre van szükség, amely a hossz növekedésével drágul. Az OWC prémium minőségű réz kábeleket használ annak érdekében, hogy a kétméteres kábel ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezzen, mint a rövid kábel, és bátran használhassuk a terméket olyan közegekben, mint a videó átvitel, a hangkártyák és vezérlő megoldások, vagy éppen egy fogászati 3D szkenner, amelynek nagy mennyiségű képei alapján térképezik fel a szakemberek a fogak felületét. 

A termékcsalád egyik vonzó paramétere a változatos hosszok nyújtotta lehetőség: a 30 centiméteres kábel tökéletes egy iPhone készülék Mac-hez kapcsolására is, vagy éppen gyors külső SSD-t tudunk a Mac-hez illeszteni. A 70 centiméteres kábel jól használható a külső kijelzőnek, például referencia kijelzőnek használt iPad modellek csatlakoztatására. Az 1 méteres modell ideális lehet az asztali gépek kijelzője mögé rejtett nagyobb kapacitású tárhely rendszerek kiszolgálására, használatukat pedig kábelkötegelő is segíti. A 2 méteres modell pedig a távolabbi eszközök - akár a hangjuk miatt messzebb helyezett termékek, akár a mobilitási igényeik miatt hosszabb kábelt igényű termékek - csatlakoztatására tesz jó szolgálatot.

Bármelyik hosszúságú kábelt választjuk is, az biztosítja a maximális 40 Gb/s kétirányú adatátvitelt, amely révén például az Intel alapú régebbi Mac gépek Target Disk / Céllemez módjának elérésére is használható, amely az újabb, Apple Silicon alapú gépeknél az újraindítást követő Share Disk / Lemez megosztása funkcióval egyenértékű.

Köszönhetően a standard 40 Gb/s sávszélességnek, olyan nagy teljesítményű perifériákat is a géphez kapcsolhatunk, mint a Sonnet Echo termékvonal, amely maximálisan épít a Thunderbolt nyújtotta sebességre.

Az OWC 40 Gb/s Thunderbolt 4/USB4 kábel biztosítja a szabvány nyújtotta kétirányú 40 Gb/s átviteli sebességet, és természetesen a kétirányú csatlakoztatás lehetőségét is, valamint kompatibilis az USB-C és USB4 keretrendszerben leírt képességekkel.

Az átviteli sebessége alkalmassá teszi arra, hogy dokkolókat, akár 8K kijelzőket, Intel alapú régebbi gépek eseétn külső videókártyát csatlakoztassunk a Mac-hez. Emellett a kábel támogat a 2 méteres modellnél 100 Watt, a rövidebb példányoknál 240 Watt tápellátást - amennyiben a port biztosít ilyen kimenetet -, valamint kompatibilis olyan szabványokkal, mint az USB 2.0, USB 3.1, USB 3.2 (5 Gb/s vagy 10 Gb/s), a DisplayPort 1.3 kijelző csatlakoztatási szabvány, valamint a PCI Express technológia. Ezen technológiák támogatása szükséges a nagy felbontású kijelzők vagy éppen az ultragyors külső SSD-k és videókártyák csatlakoztatásához, míg az USB szabványok támogatása a lefelé kompatibilitást teszi lehetővé a régebbi és olcsóbb perifériákkal.

Az OWC Thunderbolt 4 kábelek bármelyik hosszúsága kellemes tapintású, tartás kivitelű, erős fejekkel rendelkezik, így kiviteli minősége jól illeszkedik az Apple termékek értékeihez.

Technikai paraméterek

Konnektor: USB-C alakú Thunderbolt 4
Alapanyag: réz
Sebesség: 40 Gb/s két irányba Thunderbolt 4 / USB4 kapcsolaton keresztül, 10 Gb/s lefelé kompatibilitás USB 3.2, 5 Gb/s lefelé kompatibilitás USB 3, 480 Mb/s lefelé kompatibilitás USB 2.0 eszközökkel USB-C porton keresztül
Hossz: 30 centiméter, 70 centiméter, 100 centiméter, 200 centiméter
Kompatibilitás: Thunderbolt eszközökkel és USB-C eszközökkel, DisplayPort 1.3 támogatással akár 8K HDR képességgel
Szín: fekete
Garancia: 3 év

OWC Thunderbolt 4 kábel (0,3 m) (40 Gb/s, 240 Watt)

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 4 adat- és töltőkábel 0,3 méter hosszúságban. USB 4 támogatással. 240 Watt töltési teljesítménnyel.

Ideális megoldás azok számára, akik például Mac közelébe szeretnének iPhone készüléket helyezni, és nincsen szükségük hosszú kábelre, illetve külső SSD meghajtók használatához.
Termék részletei
Azonnal átvehető
Mennyiség:

9448 Ft + áfa

Bruttó 12 000 Ft

OWC Thunderbolt 4 kábel (0,7 m) (40 Gb/s, 240 Watt)

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 4 adat- és töltőkábel 0,7 méter hosszúságban. USB 4 támogatással. 240 Watt töltési teljesítménnyel.
Termék részletei
Azonnal átvehető
Mennyiség:

11 023 Ft + áfa

Bruttó 14 000 Ft

OWC Thunderbolt 4 kábel (1 m) (40 Gb/s, 240 Watt)

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 4 adat- és töltőkábel 1 méter hosszúságban. USB 4 támogatással. 240 Watt töltési teljesítménnyel.
Termék részletei
Azonnal átvehető
Mennyiség:

12 598 Ft + áfa

Bruttó 16 000 Ft

OWC Thunderbolt 4 kábel (2 m) (40 Gb/s, 100 Watt)

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 4 adat- és töltőkábelek 2 méter hosszúságban, 100 Watt átviteli teljesítménnyel a szabvány maximumát kiaknázva. USB 4 támogatással.
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-2 hét)
Mennyiség:

22 047 Ft + áfa

Bruttó 28 000 Ft