Verbatim 1080p Webcam mikrofonnal és LED-fénnyel

USB-A csatlakozós, 1080p HD felbontású, önműködő fókusszal rendelkező webkamera állítható színhőmérsékletű LED-fénnyel, mikrofonnal.

Ár: bruttó 15 990 Ft


A mobil Mac gépek 2006. óta tartalmaznak valamilyen minőségű webkamerát, amely az évek alatt nem sokat változott, inkább egyfajta alap felszereltségként képezi részét a MacBook termékvonalnak - az Apple csak a legutóbbi időszakban kezdett ezeknek a kameráknak a felbontásán javítani. Az asztali gépek esetén az iMac az, amely rendelkezik beépített kamerával, illetve az Apple Studio Display termékcsalád. Az ettől eltérő gépek, mint a Mac mini, Mac Pro, Mac Studio, vagy akár egy Apple Pro Display XDR külső kamerára szorul, ha a gépen FaceTime videó kommunikációt szeretnénk használni, vagy videót szeretnénk rögzíteni például az iMovie alkalmazásba. 

A Verbatim cég kedvező áron kínál a videó kommunikációra megfelelő minőségű, ráadásul LED világítással kiegészülő megoldást a felhasználók számára az AWC-02 típusszámú webkamerájával, amely a fény mellett kamera takaró elemmel is rendelkezik a magánélet védelme miatt aggódó felhasználók örömére, természetesen alapeleme a mikrofon, kényelmesen elforgatható 360°-ban, ráadásul a rugalmas rögzítés mellett akár fotóállványra is csavarozható a csavarnyílásának köszönhetően.

A Verbatim AWC-02 webkamera némi retro életérzést biztosít az USB-A kábelének köszönhetően, amely a Mac mini és Mac Studio esetén természetesen nem jelent problémát, de például egy Pro Display XDR vagy MacBook esetén USB-C átalakító szükséges a használatához.

A kamera a kihajtható, rugós rögzítése révén könnyedén felhelyezhető szinte bármilyen kijelzőre, illetve akár egy MacBook modellre is, ha a beépített kamerájánál jobb képpel szeretnénk kommunikálni. Az egység alsó hátra hajtható, és ezt követően rászorít az alatta lévő tárgyra, akár a MacBook Pro, akár egy monitor háta az. 

A webkamera tetején érintőgomb található, amellyel a világítást kapcsolhatjuk: egy érintés a hideg fehér fényt, még egy a napfény jellegű természetes fényt, egy harmadik pedig a sárgás meleg fehér világítást biztosítja. A következő érintéssel ki tudjuk kapcsolni a kamera megvilágítását. A világítás praktikus, mert olyankor is láthatóak maradunk egy beszélgetésben, amikor a háttérfény csekély, és nem kell a kijelző fényerejét fokoznunk ahhoz, hogy nagyobb legyen a világítás ereje. 


A Verbatim AWC-02 webkamera önműködő fókusza az Apple kamerákhoz képest kicsit lomhább. Alapvetően a beszélgetés során viszonylag határozottan beáll, ám ha például a kezünkkel mutogatunk, vagy valamilyen dolgot közelebbről mutatunk meg a kamerának, akkor érezhetően várni kell néhány pillanatot, amíg az fókuszba kerül, illetve amely után a fókusz visszakerül a beszélgetőre. Ezzel természetesen együtt lehet élni, de aki hozzászokott mondjuk az iPhone önműködő fókuszának sebességéhez, az kicsit lassabbnak fogja találni a Verbatim autofókuszát. 

A Verbatim AWC-02 webkamera ideális és költséghatékony kiegészítő olyan gépek mellé, amelyek nem rendelkeznek webkamerával, és a gyakran videókonferenciázók számára megfontolandó akár egy MacBook esetén is, hiszen jobb minőségű képet kapunk és a világítás révén is rugalmasabb a használati élmény.