Mac Pro

Akár 12-magos Intel Xeon E5 processzorral és 64 GB memóriával

Indulóár: bruttó 1 099 000 Ft-tól


Az Apple professzionális asztali terméke, a Mac Pro nem csupán a ma felmerülő legkomolyabb igényekre ad hathatós választ, de előremutató technológia révén megjelöli a fejlődés közeli jövőbeni irányait, így elegendő teljesítményt nyújt a 4K videó feldolgozáshoz, bámulatos grafikus teljesítményt 4K kijelzők csatlakoztatásához, PCI Express alapú szilárdtest tárhelyet a legnagyobb sebesség elérése érdekében. 

Az Apple látványosan újragondolta a terméket, így a korábbi nehéz és hatalmas alumínium szekrény helyett egy kis méretű, henger alakú egységbe csomagolta a tudást, amely azonban ultragyors külső bővítési lehetőséggel van kiegészítve. A Mac Pro így roppant csendes, alacsony fogyasztású egység, bővítése pedig külső kiegészítők révén rugalmasabbá vált, hiszen nem a benne lévő kártya helyek száma határozza meg a lehetőségeket, mivel Thunderbolt2 kapcsolata révén akár 36 kiegészítő egyidejű kapcsolatára képes. A külső kapcsolatok használatával bekapcsolhatjuk a munkafolyamatba korábbi PCI Express kártyáinkat, amelyekhez például a Sonnet Echo Express termékvonal nyújt kiváló segédletet. 

A Mac Pro modellek 6, 8 és 12-magos kivitelben elérhetőek Intel Xeon E5 64-bites processzorokkal. Minden modell két csúcs teljesítményű AMD FirePro grafikus vezérlőre épül, amelyek konfigurációtól függően egyenként 3 vagy 6 GB dedikált videó memóriát tartalmaznak, így az erősebb modellek 12 GB videó memóriával dolgoznak, amely elképesztő mennyiség napjaink legösszetettebb három dimenziós munkáihoz is elegendő. Az Apple gyors PC3-14900 DDR3 ECC memóriákat használt a Mac Pro modelljeiben, amelyekből akár 64 GB beépíthető mindegyik típusba. (4 x 4 GB formájában 16 GB memória érkezik az alapmodellekben.)

A Mac Pro mérete hihtetlennek tűnik: 25,1 centiméter magasságú, 16,7 centiméter átmérőjű, és mindössze 5 kilogramm tömegű. Az Apple formatervező géniusza, Sir Jonathan Ive e kis méret és a fentebb felvázolt hatalmas teljesítmény elérése érdekében úgy közelített meg a hőelvezetés kérdéskörét, ahogyan eddig még senki: egyesített hőcsatornát alkotott, amelyből egyetlen ventilátor szívja ki a meleg levegőt, és alulról rácsokon át jut be a hűvösebb külső levegő. 

Az új Mac Pro az asztali számítógép újraértelmezése, egyúttal határozott kifejezése annak, hogy az Apple továbbra is a leghatékonyabb eszközökkel kívánja szolgálni a kreatív felhasználók műhelyét. Zene, videó, tudományos számítás, három dimenziós animáció, épülettervezés… a Mac Pro bármely területen szárnyakat kölcsönöz a kreativitásnak. 


Cégek, egyéni vállalkozások és önkormányzatok számára kedvező, tervezhető finanszírozási megoldás információ technológiai eszközök beszerzésére a konstrukció végén egyszerű megvásárlási lehetőséggel. 24, 36, 48 és 60 hónapos futamidővel.

Bővebben…