Mac Pro csúcskategóriás munkaállomás ipari igényekre

Csúcs teljesítményű asztali munkaállomás akár 28 magos Intel Xeon processzorokkal, PCI Express bővítési lehetőséggel.

Indulóár: bruttó 2 249 990 Ft-tól


Éveket kellett várni rá, míg az Apple egy kisebb kitérő után visszatért a Mac Pro eredeti lényegéhez, a csúcs kategóriás, bővíthető, valóban profiknak szánt munkaállomáshoz, amely azonban minden várakozást kielégítő teljesítményt, bámulatos bővíthetőséget, számtalan újdonságot és hihetetlen mértékű termelékenységet kínál a felhasználói számára. Teljesítmény, moduláris felépítés és felhasználói igényekhez igazodó rugalmasság a gép fő tulajdonságai. 

A Mac Pro újfajta hagyományokat teremt az Apple formatervezés terén, ugyanis nem egy jól kitalált, látványos burkolatba sűríti a tudást, hanem ellenkezőleg: a megálmodott végeláthatatlan tudás köré építkezik a gép látványos megjelenésű háza, természetesen előtérbe helyezve a hűtést - a terén az Apple hangsúlyozza, hogy a lyukacsos kialakítású elő és hátlapban több a levegő, mint a fém. 

A Mac Pro váza rozsdamentes acél keret, amely tágas és szellős alumínium házat ölel körül - ebben a tágas belsőben kap helyet a gép bámulatos teljesítményű belseje. A keret nem csak határolja a gépet, de a segítségével azt fel is emelhetjük, illetve a kerékkel rendelt változat esetén tolhatjuk és húzhatjuk is.A Mac Pro munkaállomások esetén az Apple hagyományosan az Intel szerver kategóriás processzorait alkalmazza, amelyek bámulatos teljesítményre képesek, legyen szó többsávos zeneszerkesztésről, videó utómunkáról vagy éppen iOS alkalmazások fejlesztéséről és teszteléséről. A Mac Pro 8, 12, 16, 24 vagy éppen 28 magos Intel Xeon W jelzésű központi vezérlő egységére épít, amely 300 Watt dedikált tápellátást kap, és saját hűtési rendszere is van annak érdekében, hogy a működése folyamatosan kiegyensúlyozott legyen. 

A csúcs teljesítmény része a memória: a Mac Pro memóriáját processzor típustól függően tudjuk bővíteni akár 1,5 TB-ig. A gép 2933 MHz-es DDR4 ECC R-DIMM vagy LR-DIMM modulokat tartalmaz. A memóriakiszolgálás gyorsaságát a hatcsatornás memória vezérlő biztosítja. A 8, 12 és 16 magos modellek 768 GB memóriát támogatnak, míg a 24 és 28 magos modellek 1,5 TB-ot. A 8K felbontású videós nyersanyagok világában ezek az erőforrások igazán kívánatosan lehetnek a határidőkhöz kötött munkavégzésre fogékony vállalkozások számára. A gyors memóriával megtámogatott processzor óriási ereje révén a modellezés akár 5,3x gyorsabb, mint a Mac Pro előző, 2013-as csúcsmodellje esetén. Az Adobe Photoshop CC effektusai 4,7x gyorsabban alkalmazhatóak, míg a 3D renderelés akár 3,9x dinamikusabb az Autodesk Maya alkalmazásban tesztelve. A Logic Pro Amp Designer bővítményei akár 6,5x nagyobb teljesítményt nyújtanak, míg az alkalmazás fejlesztők számára fontos a forráskód fordítása akár 3x dinamikusabb zajlik le. 

Rendelési opciók

Az iJoe.hu kínálatából bármelyik egyedileg konfigurált Mac Pro modell beszerezhető. Ezek áráról és elérhetőségéről emailben tudunk tájékoztatást adni. Az Apple gyakori és előre nem jelzett árváltozásai miatt a webes rendelés lehetőségét ezekre a modellekre nem tudjuk biztosítani. 

A gépekbe memória bővítési lehetőségek az Apple-től is rendelhetőek, de tesztelt Crucial modulokkal utólagosan is tudjuk bővíteni a számítógépeket.

Mac Pro alapmodell


Cégek, egyéni vállalkozások és önkormányzatok számára kedvező, tervezhető finanszírozási megoldás információ technológiai eszközök beszerzésére a konstrukció végén egyszerű megvásárlási lehetőséggel. 24, 36, 48 és 60 hónapos futamidővel. Különösen hasznos lehet a Mac Pro esetén, amely magas értéke okán egyösszegben nehezen finanszírozható, ám havi részletekben könnyen vállalható kiadás.

Bővebben…