OWC USB-C Travel Dock E

Hatportos, az eszközről árammal ellátott, rendkívül kis méretű utazó dokkoló praktikus csatlakozókkal, mint USB-A, HDMI és Gigabit Ethernet.

Ár: bruttó 32 990 Ft


OWC USB-C Travel Dock E

A Mac alapú specialitások egyik vezető gyártója, az OWC kifejezetten a mobil igényekre alkotta meg a USB-C Travel Dock E termékét, amely a Mac irányából kapja a tápellátást, hat darab hasznos csatlakozóval rendelkezik, és átengedi a gép töltésére szolgáló tápellátást. Kis mérete révén mindig ott lehet a táskánkban, így nem érhet kihívás semmilyen különleges céges vagy oktatási környezetben sem, illetve otthonunk és irodánk között is könnyedén tudjuk hordozni, így nem kell kettő terméket beszereznünk az alapvető feladatokra. 

OWC USB-C Travel Dock E

Mielőtt a csatlakozókat bemutató hasznos részre rátérünk, adózzunk néhány pillanatot az OWC kiváló formatervének! A USB-C Travel Dock lekerekített négyzet alaprajzú, így kényelmesen és egyszerűen befér a legtöbb belső zsebbe a táskában. Egyenlő oldalai révén megtalálja a számára kényelmes utazási pozíciót, és nem dől el, akad bele más dolgokba, illetve könnyedén ki tudjuk venni a táskából, ha egyszer sikerült megfogni. Ehhez a praktikus alakhoz járul hozzá az alján lévő beépített, integrált kábel, amely körvonalban rejthető be a termék alsó részén kialakított kábelcsatornába. Vagyis a kábel nem lifeg mindenfelé a szállítás közben, nem akad be valami másba a kiemeléskor, és mivel nem különálló, az sem fordul elő, hogy a terméket ugyan magunkkal visszük, de a kábelét otthon hagyjuk. Jól átgondolt, a mobil igényekhez megalkotott, alapos tervezés jellemzi tehát a készüléket.

Az OWC USB-C Travel Dock E kifejezetten a klasszikus csatlakozókat kínálja: kettő darab USB-A kapu található rajta, SD-kártya olvasó, Gigabit Ethernet hálózati csatlakozó, HDMI videókimenet 4K felbontással és USB-C töltőport akár 100 Watt tápellátás támogatásával. (Az OWC USB-C Travel Dock E nagyjából 8 Wattot fogyaszt, így az átengedett 100 Wattból 92 Watt tényleges maximális töltést tud nyújtani a Mac számára.)

OWC USB-C Travel Dock E

A termék egyetlen USB-C kaput foglal le a Mac-ről, mivel az USB-C kapuján keresztül képes akár 100 Watt töltést átengedni egy falitöltő használatával. Köszönhetően a USB Power Delivery támogatásnak, bármely kompatibilis töltőt használhatjuk, nem szükséges az Apple által biztosított, nagy méretű töltőket alkalmazni. Az egység működik akkor is, ha nem használunk töltőt: ilyenkor az eszközről kap 8 Watt tápot, és ennek segítségével üzemel.

A HDMI 2.0 csatlakozó révén nem csak kivetítőket és olcsó monitorokat, de nagyobb felbontású kijelzőket és televíziókat is csatlakoztathatunk a Mac vagy iPad készülékhez, amellyel a dokkot használjuk. Fontos információ, hogy az USB-C csatlakozós iPad Pro, iPad Air és iPad mini modellekkel is együtt működik a termék, nyilván a kijelző támogatás esetén a tükrözés és bizonyos médiatartalmak prezentálása a támogatott, hiszen az iPad OS rendszer esetén nem értelmezhető más módon a külső kijelző. A Mac esetén azonban második kijelzőként használhatjuk a 4096 x 2160 képpont felbontású monitort, amelyet akár 60 Herz képfrissítéssel hajt meg a dokk. 

Az Ars Technica szakmai tesztje többek között ezen paraméterek nyomán nevezte előbb a legjobb utazó dokknak, majd a legjobb iPad dokknak a terméket - mindkét igényre széles körű megoldásokat kínál az egység, amely csupán 174 gramm tömegű, és 8 x 8 centiméter a kiterjedése.

OWC USB-C Travel Dock E

A vezetékes internet kapcsolat számos esetben jelent ideális megoldást a hálózati kommunikációra. Sok esetben a WiFi hálózat leterhelt vagy éppen lassú, illetve egyes munkahelyeken biztonsági okokból tiltott. A vezetékes internet és hálózati kapcsolat azonban általában stabil és nem rendelkezik ezen korlátozásokkal. Éppen ezért is hasznos, hogy mind a Mac, mind az iPad képes kiaknázni az RJ-45 formátumú Gigabit Ethernet csatlakozót, amely a Mac alatt a System Preferences / Rendszerbeállítások program Network / Hálózat panelén konfigurálható, míg az iPad OS esetén a Settings / Beállítások alkalmazásban jelenik meg, mint hálózati szolgáltatás. 

Az OWC USB-C Travel Dock E felületén kettő darab USB-A kapu található, amelyre a Mac alatt bármilyen klasszikus csatlakozós eszközt illeszthetünk, az iPad esetén pedig adathordozót, egeret, billentyűzetet, hangtechnikai kiegészítőt. Az adathordozók az iPad felületén a Files / Fájlok alkalmazásban jelennek meg, és ott férhetünk hozzá egyszerre akár mindkét porton csatlakoztatott adathordozóhoz is. Az egér csatlakoztatásakor az iPad OS képes a rendszeren megszokott kör alakú egérkurzort elérhetővé tenni, míg a billentyűzeten teljes értékűen gépelhetünk, és számos billentyűparancsot is elérhetünk. Az OWC USB-C Travel Dock E 900 milliamper áramerősséget képes biztosítani az USB porton csatlakoztatott eszközök számára. (Az 1 Amper áramerősséget igénylő eszközök lassabban töltődnek, míg a 2,1 Amper áramerősséget igénylő eszközök nem töltődnek. Alvás közben nincsen tápellátás az USB-A kapukon keresztül.)

OWC USB-C Travel Dock E

A zenei kiegészítők közül a Core Audio alapú megoldások használhatóak, így tudásukból a rendszer, illetve a GarageBand és számos egyéb zenei alkalmazás tud felhasználni elemeket. Az IK Multimedia megannyi kiegészítője érhető el az iPad OS rendszerre, amelyeket USB-A kapuval csatlakoztatva alkalmazhatjuk a tudásukat az iPad felületén.

Az SD-kártya olvasó akár 312 MB/s sebességre képes, így gyors fénykép letöltési lehetőséget kínál a Photos / Fotók alkalmazásba, vagy más, profi programba, mint az Adobe Lightroom. A kártyaolvasó adapterrel is használható, így a drón vagy akciókamera mikró-SD kártyáit is le tudjuk tölteni rajta keresztül. Az olvasó SD 4.0 szabványú, UHS-II minősítésű foglalat a terméken. 

Az OWC USB-C Travel Dock E modellre a gyártó két év korlátozott jótállást biztosít.