LMP Easy Mouse USB vezetékes egerek

Fehér színű, a Magic Mouse alakját követő, hagyományos görgővel és két gombbal rendelkező, USB-A és USB-C csatlakozós egerek.

Ár: bruttó 12 990 Ft

A svájci LMP mérnökei úgy döntöttek, hogy megalkotják azt az egeret, amelyre sok, PC-ről áttért Mac felhasználó vágyik: egy olyan USB csatlakozós beviteli eszközt, amely a Magic Mouse kényelmes, ergonómiailag tökéletes alakját ötvözi a sokak által kedvelt hagyományos görgővel és a különálló jobb egérgombbal. Így született meg az LMP Easy Mouse, amelynek fehér és fekete változata is megjelent a piacon. 

Az optikai egér 1600 dpi pontosságú, vagyis a finom kézmozdulatok érzékelésére is alkalmas, mint például egy körberajzolási vagy vágási művelet esetén egy grafikus alkalmazásban. Az eszköz kényelmes teljes mértékben az Apple ízlésvilágához igazodik: az alsó rész hasonlóan alumínium alapanyagú, míg a felső az Apple egerénél picit puhább műanyag. A puhaság célja, hogy a középen finoman kettényíló egérhéj önálló bal és jobb gombot kínáljon. Az egér közepén egy klasszikus görgő található, amely merőben eltér az érintésérzékeny használat élményétől, de ismerős azok számára, akik PC-ről tértek át, illetve sokkal rugalmasabb és strapabíróbb a régi Apple Mouse kicsiny gömb alakú görgőjétől. 

Az LMP 80 centiméteres vezetékkel szerelte az USB-s egereit, amely eléggé hosszú akkor is, ha egy régebbi Apple vezetékes billentyűzet oldalából, egy Matias vezetékes megvilágított billentyűzetről vagy akár a Mac-ről csatlakoztatva használjuk az egeret. A termék USB-C csatlakozóval érhető el, ám a kábel végén egy felpattintható USB-A adapter is megtalálható, így régebbi gépekkel is használni tudjuk, nem csak az aktuális sorozattal.

Az egér használata kényelmesnek mondható, és ismerős azok számára, akik használtak Magic Mouse Apple egeret. Előnye, hogy nem kell a töltésével foglalkozni, és évek múltán sem megy tönkre a beépített akkumulátora, mint a Bluetooth egereknek, hiszen ebben a termékben nincsen akku. 

Az LMP Easy Mouse működése a System Preferences / Rendszerbeállítások program Mouse / Egér panelén szabályozható. Itt tudjuk például megadni, hogy a természetes görgetést vagy a hagyományos fordítva görgetést szeretnénk használni, továbbá állítható az egér követési sebessége is. 

Az LMP Easy Mouse a régebbi Mac gépekkel is kompatibilis, és akár a macOS 10.12 Sierra rendszert futtató eszközeinkhez is csatlakoztatható.