Crucial X6 USB-C külső SSD meghajtó

Elképesztően könnyű és kis méretű szilárdtest meghajtó USB-C kapcsolattal akár 800 MB/s átviteli sebességgel.

Indulóár: bruttó 59 990 Ft-tól


A beépített szilárdtest meghajtók területén figyelemre méltó termékeket kínáló Crucial a külső meghajtók területén is kiaknázta eredményeit, és megalkotta az elképesztően kis méretű, ám kiemelkedő kapacitású X6 termékcsaládot, amely USB-C külső meghajtókat kínál 1 TB, 2 TB és 4 TB kapacitással.

A Crucial X6 termékcsalád kiváló kiegészítője az iPad Pro modelleknek éppúgy, mint bármelyik Mac gépnek 2016-tól napjainkig, amelyeken USB-C kapu található. Külön elérhető USB-C USB-A kábellel, vagy az iJoe.hu kínálatában is kapható Satechi USB-C USB-A átalakítóval régebbi Mac gépekhez is használható az USB-C előtti időszakból, USB-A kapcsolattal, a sebesség teljes kiaknázásával. A nagy kapacitású SSD meghajtók nem csak gyors tárhely lehetőséget kínálnak filmek, fényképek, zenék a belső tárhelyet kímélő külső tárolásához, de kényelmes, könnyen hordozható Time Machine biztonsági mentési tárhelyként is jó szolgálatot tesznek. Az Apple zseniális biztonsági mentési technológiája révén a meghajtót csatlakoztatva a Mac önműködően elvégzi a biztonsági mentést, így ha a géppel bármi baj történik, adatainkról mindig van egy biztonsági duplázás.

A 6,23 cm oldalú, lekerekített négyzet alakú meghajtó hihetetlenül kicsi és könnyű: 40 gramm alatti tömege van és alig 11 milliméter vastagságú. Ez egy olyan előny, amely révén a táskánk belső zsebében kényelmesen eltárolhatjuk, és mindig nálunk lehet, ha nagy méretű média tartalmakat szeretnénk lejátszani, vagy éppen letöltött friss fényképeinkről szeretnénk biztonsági mentést készíteni. 

A Crucial X6 külső szilárdtest meghajtó a SATA csatlakoztatási SSD-k általános sebességét nyújtja: 540 MB/s olvasási és megközelítőleg ugyanennyi írási tempót, amely bőven elegendő a média visszajátszáshoz és a biztonsági mentéshez is. Az iPadOS kiváló képességei révén az iPad Pro és iPad Air modellek is képesek kezelni az USB-C meghajtót, így a Files / Fájlok alkalmazásban hozzáférhetünk a tartalmakhoz.

Mivel a Crucial X6 külső meghajtó eléggé gyors ahhoz, hogy akár rendszert indítsunk róla, akár a legújabb macOS rendszer telepítőjét is létrehozhatjuk egy különálló partícióján annak érdekében, hogy szükség esetén el tudjuk indítani a Mac-et telepítőről, és ott lemezt javítsunk vagy bármilyen hibát hárítsunk el. A Crucial X6 natívan támogatja az Apple fájlrendszereit, így az Apple File System (APFS) és a korábbi hierarchikus fájlrendszer (HFS) is támogatott.

Telepítő meghajtó létrehozásáról bővebben az Apple oldalán olvashatóak instrukciók…

A Crucial X6 meghajtókra 3 év garancia érvényes.