OWC Express 4M2 négy férőhelyes M.2 NVMe SSD külső ház

Négy darab M.2 csatlakozós szilárdtest meghajtó befogadására alkalmas külső foglalat Thunderbolt 3 csatlakozóval. A leggyorsabb SSD-k használatával akár 2800 MB/s átviteli sebesség is elérhető.

Ár: bruttó 129 990 Ft


Az OWC Express 4M2 típusú külső Thunderbolt 3 ház a mobil iparág egyik leggyorsabbnak számító, M.2 csatlakozós NVMe szilárdtest meghajtóiból képes három darabot befogadni, miközben láncba fűzhetősége révén további Thunderbolt 3 eszközök csatlakoztatását teszi lehetővé, sőt, DisplayPort videó kimenettel is rendelkezik.

Az OWC Express 4M2 külső foglalat akár 2800 MB/s adatátviteli sebességre is képes, amelynek kulcsa a négy darab, PCI Express 3.0 alapú, darabonként egycsatornás M.2 foglalatba helyezhető, és RAID0 tömbbé szervezhető gyors SSD meghajtók együttműködése. A ház segítségével akár négy darab Transcend 220s típusú ultragyors 2 TB-os SSD-t összefűzhetünk egy darab 8 TB-os tárhellyé, és ezzel a Mac belső SSD-jéhez hasonló írási és olvasási sebességeket tudunk elérni, amely előnyös például videószerkesztés, nagy mennyiségű kép feldolgozás vagy éppen soksávos zenei produkciók nyersanyagainak elérése kapcsán. 

Megjegyzés: Az NVMe SSD-kből már 4 TB-osak is elérhetőek, így a maximális tárhely, amely kialakítható, jelenleg 16 TB. A 4 TB-os SSD-k ára jelenleg még lényegesen magasabb, mint a kisebb kapacitásúaké.

Köszönhetően az M.2 SSD-k viszonylag kis méretének, az OWC Express 4M2 külső foglalat is viszonylag kicsi: 130 milliméter széles, 85 milliméter mélységű és 50 milliméter magasságú. Használata során a fektetett és állított mód is támogatott, ennek megfelelően gumitappancsokkal is fel van szerelve. Kis formátuma révén kényelmesen elhelyezhető az íróasztalunkon, vagy akár egy Twelve South BackPack segítségével az iMac vagy iMac Pro talpán is.

Az OWC Express 4M2 alumínium házas kivitelű termék, amely a gyártótól megszokott egyszerű módon bővíthető meghajtókkal. Működik akkor is, ha nem rakunk bele négy meghajtót, illetve ha külön-külön kívánjuk használni az eszközöket. 

A termék saját tápegységgel rendelkezik, mivel a négy meghajtó üzemelése szükségessé teszi a dedikált tápellátást. Ennek előnye azonban, hogy a lefoglalt Thunderbolt 3 kaput tovább tudja adni, így láncba fűzhetőek más eszközök - további hat eszköz illeszthető a sorba. A készüléken lévő DisplayPort 1.2 csatlakozó révén akár 4K felbontású monitor is a rendszerbe illeszthető 60 Herz képfrissítéssel. 

Megjegyzés: Amennyiben DisplayPort HDMI átalakítót használunk, mindenképpen aktív eszköz szükséges a működéshez! Passzív átalakító használatával nem jelenik meg kép a monitoron! 

A RAID tömbök létrehozását a Disk Utility / Lemezkezelő segítségével is elvégezhetjük, de az OWC maga is biztosít egy SoftRAID nevű alkalmazást, amellyel szintén rendkívül egyszerű a meghajtók kezelése. 

A meghajtó kompatibilis a régebbi gépekkel is Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 kapun keresztül. Ehhez az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt 1, 2 adaptere, valamint egy Thunderbolt 1, 2 kábel is szükséges. A maximális sebességet ezen régebbi Thunderbolt technológiák nem aknázzák ki garantáltan, noha látványos sebességre képesek ilyen formában csatlakoztatva is. 

A termék csomagja tartalmaz Thunderbolt 3 kábelt, de az OWC kínálatából további hosszabb vagy rövidebb kábel is elérhető a használathoz azonos funkcióval. 

Részletes technikai paraméterek

A csomagban:
OWC Express 4M2
Thunderbolt 3 kábel (40Gb/s)
Külső tápegység és földelt európai kábel

Rendszerkövetelmények:
macOS 10.12 vagy újabb operációs rendszer
Thunderbolt 3 / 4 kapu (vagy adapterrel Thunderbolt 1 vagy 2 kapu)

Csatlakozók
2 x Thunderbolt 3 (USB-C)
1 x DisplayPort 1.2

Meghajtó helyek:
4 x NVMe M.2 2280 méretű PCIe 3.0 x1 csatlakozó

Táp igény:
• 100-240 Volt feszültség (50-60 Herz)
• 12 Volt 7,5 Amper kimenet
• Maximális fogyasztás: 90 Watt

Méret: 13 x 5 x 8,5 cm
Tömeg: 0,8 kg (táp nélkül)

Megjegyzések a DisplayPort használatához:
Támogatja az átalakítást HDMI, DVI és VGA formátumokra, de csak AKTÍV ÁTALAKÍTÓ HASZNÁLATÁVAL.
Nem támogatja a Dual-Mode DisplayPort (DP++) funkciót
Támogatja a Multi-Stream Transport képességet, ám ennek támogatása hiányzik a macOS rendszerből

A Samsung 970 EVO és Samsung 970 EVO+ SSD modellekkel inkompatibilitás fordulhat elő. Javasoljuk másféle SSD használatát!

Ajánlott SSD-k a foglalatba: