Apple Thunderbolt 3 (USB-C) - Thunderbolt adapter

A MacBook Pro mobil számítógép USB-C formátumú Thunderbolt 3 kapuját alakítja át a korábbi Thunderbolt és Thunderbolt 2 szabványnak megfelelő alakúra.

Ár: bruttó 19 990 Ft

Az utóbbi évtized az ideális csatlakozó felület keresésével telt: USB, FireWireMagSafeMini DisplayPortThunderbolt - mind rendelkezett valamilyen előnyös vonással, mint széles körben elterjedt alkalmazás, gyorsaság, biztonságos töltés, kis méret, több funkció integrációja. Az iparág azonban végül összefogott, és az Apple aktív közreműködésével megalkotta az USB-C szabványt, amely alkalmas arra, hogy Thunderbolt 3 kapcsolatot biztosítson elképesztő sávszélességgel, tölteni tudja a gépeket, és mindezt kis méretű, fordítva is csatlakoztatható kivitelben. 

Hogy a kompatibilitásunk meglegyen a régebben vásárolt kiegészítőkkel, az Apple többféle adaptert kínál, így például egy Thunderbolt 3 (USB-C) - Thunderbolt 2 átalakítót, amely révén a MacBook Pro (Late-2016) modellekhez korábban vásárolt Thunderbolt eszközöket csatlakoztathatunk. Ennek jóvoltából a Mac váltással nem kell feltétlenül lecserélni meglévő eszköztárunkat, hanem egy egyszerű adapter segítségével továbbra is kompatibilisek maradunk. 

Az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) - Thunderbolt 2 adapter a fogadó eszköz oldalán 40 Gb/s átvitelt kínál, a Thunderbolt 2 maximuma pedig 20 Gb/s, de az egység lefelé kompatibilis a Thunderbolt 1 csatlakozós eszközökkel is. 

Sőt, igazán ötletes Apple megoldás, hogy egy Thunderbolt kábel segítségével az újonnan vásárolt Thunderbolt 3 kiegészítőinket is rácsatlakoztathatjuk a Thunderbolt vagy Thunderbolt 2 csatlakozóval szerelt Mac gépre! Akár Target Disk / Céllemez módot is használhatunk az adapter segítségével egy új MacBook Pro és egy régebbi Mac között ilyen módon. 

Rendszerkövetelmények: 
• Thunderbolt 3 (USB-C formátumú) kapu az egyik oldalon 
• Thunderbolt kábel a másik oldalon 
• macOS Sierra vagy újabb operációs rendszer 

Fontos! Kijelző kompatibilitási információk: 
Az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt Adapter nem használható együtt a birtokunkban lévő Mini DisplayPort DVI, Mini DisplayPort VGA, vagy más gyártmányú Mini DisplayPort HDMI adapterekkel, illetve nem támogatja a Mini DisplayPort - DisplayPort kábeles kijelzőket, valamint a Mini DisplayPort kábelen csatlakoztatott kijelzőket sem. 

Támogatott kijelzők: 
Apple Thunderbolt Display, LG Thunderbolt kapuval szerelve kijelzők 

FIGYELEM! Ez a termék nem használható az USB-C kapuval szerelt MacBook 12" Retina (2015, 2016) modellekkel! Azokon nincsen Thunderbolt 3 kapcsolat, csak USB 3.1 szabványú USB-C kapu!!!