iMac 21,5" és 27" asztali munkaállomások

Az Apple "minden egyben" kialakítású asztali számítógépe bámulatos Retina kijelzővel 4K vagy 5K felbontásban.

Indulóár: bruttó 419 990 Ft-tól


Az Apple újjászületésének kulcsa volt a Steve Jobs és Jonathan Ive által a ’90-es évek végén megálmodott minden egyben kialakítású számítógép, az iMac. Ez a termékvonal, amely a történelem leghosszabb ideig futó számítógép típusa, mindig magában hordozta a forradalmi újításokat: az Apple itt szakított floppyval, amikor még elképzelhetetlen volt a számítógép enélkül, ezen a termékvonalon tette standarddá az LCD kijelzőket, amikor még a katódsugárcső volt a piacvezető, ez a gép mutatta be a beépített webkamerát, és volt úttörő az Intel váltás alkalmával.

Az iMac bámulatosan vékony, és megjelenésének kulcsa a kijelző, amely méretét és arculatát formálja és definiálja. 

Az Apple a Mac megjelenésének 30. évfordulójára egy méltó fejlesztést mutatott be az iMac termékvonalon, amely ismét figyelemre méltó pozícióba emeli az iMac-et az asztali számítógépek területén, és valóban forradalmi újítást vezet be a felhasználói élmény területén, hiszen azt a belső elemet fejleszti tökélyre, amely a leginkább kulcsa a használati élménynek: a kijelzőt. 

Az Apple Retina kijelző fejlesztése látszólag egyszerű csapásirányon zajlik: a szélességet és a magasságot a duplájára emelik, ezáltal a korábbi felbontás négyszerese érhető el, amely révén minden részletgazdag, a szövegek a nyomtatás minőségét adják vissza, és megszűnik a cikkcakkosság élménye, amely a képpontok méretének láthatóságával volt összefüggésben. Ez az egyszerű képlet azonban nem kevés fejlesztést igényelt az Apple mérnökei részéről: a korábbi 2560 x 1440 képpont mindkét irányba való duplázása azt jelenti, hogy az iMac 27” új kijelzőjét 14,7 millió képpont alkotja, és 5120 x 2880 képpont a felbontása. Ezt a rengeteg pontot egyenletesen megvilágítani és vezérelni olyan feladat volt, amelyre nem volt alkalmazható technológia, az Apple-nek magának kellett kifejlesztenie a hátteret. 

A TFT kijelzők képpontjainak vezérlését egy úgynevezett időzítés vezérlő (timing-controller, a rövidítések országában T-con) végzi, amely azért felel, hogy a videókártyából küldött képi adat azonos időben jelenjen meg és rajzolódjon ki a panelen. Ennyi képpontnál ez már valós kihívás. Az Apple mindemellett teljesen új TFT panel technológiát is megalkotott: az oxid TFT belsejében arra is odafigyeltek, hogy a szomszédos képpontok közötti kölcsönhatás minimalizálva legyen, valamint hogy a képpontok elrendezése mértanilag tökéletesen legyen megalkotva. Mindezt egy rendkívül hatékony, egyenletes és energiatakarékos LED háttérvilágítás teszi láthatóvá, amely révén az új kijelző a nagyobb felbontás ellenére 30%-kal kevesebbet fogyaszt. Ezáltal az iMac rendkívül ideális mind otthonokban, mind kreatív stúdiókban, hiszen fogyasztása elenyésző. 

Az Apple az iMac 27" modellek kijelzőjét Retina 5K kijelzőnek nevezi, utalva az 5000 képpont fölötti szélességre. Ez a kijelző hétszer nagyobb felbontást nyújt, mint a néhány éve csúcsnak számító nagy felbontás (HD, 1920 x 1080), és 67%-kal nagyobb, mint a jelenlegi csúcs szabvány 4K (4096 x 2160). Ez arra is alkalmassá teszi, hogy akár 4K videókat dolgozzunk fel rajta úgy, hogy még mindig van hely a Final Cut Pro felületén az eszköztárnak amellett, hogy 100%-os megjelenésben nézzük a filmet. 

Az Apple 2015-ben tovább fejlesztette a kijelző technológiáját, amely révén a korábbiaknál 25%-kal több megjelenítésére képes panelt alkotott. A P3 skálávalkiegészülő IPS panelek a hagyományos sRGB színtér mellett sok egyéb árnyalatot is megjelenítenek, egymilliárd színárnyalatra egészítve ki a kijelző élményét. Ez azért számít kiemelkedő eredménynek, mert míg egyes gyártók kijelzői az sRGB színtér elérését közelítik meg, addig az Apple nem csak hogy a teljes sRGB skálát megjeleníti az iMac Retina kijelzőjén, de sokkal több vörös és zöld árnyalatot is kínál. 

Az iMac 27” Retina 5K kijelzővel az igazi asztali számítógép álom: kreatív munkára és szórakozásra egyaránt tökéletes, megjelenése révén bármilyen környezetben a helyszín éke lehet, a használata pedig nem hasonlítható semmilyen más asztali számítógép élményhez. 

Az Apple a termék árazásánál is áttörést ért el: míg sok esetben egy minőségi 4K kijelző többek kerül 450.000 forintnál, addig az iMac 27” Retina 5K kijelzővel nem csak a csúcs minőségű megjelenítőt, hanem egy kiemelkedő teljesítményű személyi számítógépet is magában foglal.

Magyar nyelvű Magic Keyboard számbillentyűzettel + Magic Mouse 2 többujjas érzékenységű egér 

Az iMac modellek szériatartozéka a Magic Mouse 2 egér beépített lítiumionos akkumulátorral, amely akár hetekig üzemel egy feltöltéssel, de ha véletlenül használat közben merülne le, akkor 2 perc alatt 9 órányi töltést képes felvenni. 

Továbbá az asztali gép kiegészül egy asztali géphez méltó billentyűzettel is: a vezeték nélküli Magic Keyboard számbillentyűzettel bővített változata tökéletes megoldás a pénzügyi és különféle adatrögzítő alkalmazásokhoz, hiszen a jobb oldalán a klasszikus numerikus felület elérhető. A billentyűzet egy feltöltéssel egy hónapig üzemel, és villámgyorsan tölthető fel a lítiumionos akkumulátora a mellékelt Lightning kábel segítségével. 

iMac 21,5" alapmodell

Termék részletei
Előrendelhető
Mennyiség:

330 700,79 Ft + áfa

Bruttó 419 990 Ft

iMac 21,5" Retina 3 GHz

Termék részletei
Előrendelhető
Mennyiség:

393 692,91 Ft + áfa

Bruttó 499 990 Ft

iMac 21,5" Retina 3,4 GHz

Termék részletei
Előrendelhető
Mennyiség:

456 685,04 Ft + áfa

Bruttó 579 990 Ft

iMac 27" Retina 5K alapmodell

Termék részletei
Előrendelhető
Mennyiség:

535 425,20 Ft + áfa

Bruttó 679 990 Ft

iMac 27" Retina 5K 3,5 GHz

Termék részletei
Nincs raktáron
Mennyiség:

598 417,32 Ft + áfa

Bruttó 759 990 Ft

iMac 27" Retina 5K 3,8 GHz

Termék részletei
Előrendelhető
Mennyiség:

692 905,51 Ft + áfa

Bruttó 879 990 Ft


Cégek, egyéni vállalkozások és önkormányzatok számára kedvező, tervezhető finanszírozási megoldás információ technológiai eszközök beszerzésére a konstrukció végén egyszerű megvásárlási lehetőséggel. 24, 36, 48 és 60 hónapos futamidővel.

Bővebben…