Magic Keyboard Touch ID hitelesítéssel

Apple Silicon processzorral szerelt Mac gépekhez használható Magic Keyboard vezeték nélküli billentyűzet USB-C Lighting töltőkábellel.

Indulóár: bruttó 64 990 Ft-tól


Az ergonómia terén úttörőnek nevezhető Apple méltán kedvelt vezeték nélküli billentyűzetei immáron kiegészülnek a Bluetooth 5.0 szabvány kínálta előnyökkel, illetve az Apple Silicon processzorokkal szerelt gépek felhasználói számára akár a Touch ID ujjlenyomat alapú hitelesítési képességgel is a kedvelt és védjegy ezüstszürke-hófehér színkombinációban.

A Magic Keyboard, amely kis méretű, a mobil gépek billentyűzetére hajazó kivitele mellett számbillentyűs változatban is elérhető, beépített akkumulátorral rendelkezik, amelyet a hátoldalán lévő Lightning kapun keresztül tölthetünk fel. A Lightning kábel segítségével vezetékes üzemmódban is használhatjuk a billentyűzetet, ha olyan környezetben dolgozunk, ahol a vezeték nélküli használat nem előnyös, illetőleg ez a kapcsolat szolgál a töltés mellett a párosításra is: egy Mac-re csatlakoztatva a terméket máris létrejött a párosítást és gépelhetünk is. Az Apple igényes kivitelű, hófehér megjelenésű USB-C Lightning szövegkábelt biztosít a termék mellé, amelyet természetesen iPhone, iPad, iPod touch, Magic Trackpad és több más, Lightning csatlakozós eszköz töltésére és adatkapcsolatára is használatunk.

A beépített akkumulátor egy hónapig bírja egy feltöltéssel, élettartama pedig hosszú évekre lett megalkotva. 

A szabvány méretű billentyűk olló mechanikásak, útjuk igen rövid, így kényelmes és gyors gépelési élményt tesznek lehetővé. A szabványos magyar kiosztáshoz jól látható ékezetes karakterek és teljes méretű nyíl gombok tartoznak, amelyek fordított T elrendezésben kerültek kialakításra a kényelmes és logikus, lepillantás nélkül is egyértelmű és gyors használat érdekében. 

A billentyűzet felső részén lévő funkciógombok a fényerő csökkentését és növelését, az összes alkalmazás ablakának láthatóvá tételére szolgáló Exposé funkciót, a Spotlight kereső előhívását, a Siri előhívását, a Ne zavarjanak funkció bekapcsolását, média vezérlő funkciókat és hangerő szabályozó funkciókat érnek el alapértelmezés szerint. Ezeket a Command gombbal párosítva már feladatokra is használhatjuk. 

A Touch ID gomb a normál billentyűzet fölötti sorban, a funkciógombok szélén található. Ennek megtanítására a System Preferneces / Rendszerbeállítások program Touch ID felületén van lehetőség. Itt egyrészt meg tudjuk tanítani az ujjunk felismerését a gombban rejlő optikának, illetve ki tudjuk választani, hogy a Mac feloldása, az Apple Pay, az iTunes Store, App Store és Apple Books Store felületén engedélyezzük-e a hitelesítésünket az ujjlenyomatunkkal, valamint hogy bizonyos kontextusokban a jelszavunk helyett engedélyezzük az ujjlenyomatunk használatát. A Touch ID érzékelő használható a gyors felhasználóváltásra is, amennyiben a gépen több felhasználó van, és meg van tanítva az ujjlenyomatuk. A macOS alapból felajánlja az átlépést arra a felhasználói fiókra, amelyhez az adott ujjlenyomat tartozik. 

Részletes technikai paraméterek

Rendszerkövetelmények:
• macOS 11.4 "Catalina" vagy újabb operációs rendszer
• Apple Silicon alapú Mac gép

RÉGEBBI GÉPEKKEL NEM KOMPATIBILIS. A TOUCH ID FUNKCIÓ INTEL ALAPÚ GÉPEKKEL NEM MŰKÖDIK!

A Magic Keyboard és a Magic Trackpad összekapcsolásával kényelmes megoldást hozhatunk létre: