iRig BlueTurn kottalapozó

Bluetooth alapú, elemről üzemelő kotta lapozó egység a Mac-kel és iOS eszközökkel való együttműködésre, például az iKlip Stage alkalmazáshoz.

Ár: bruttó 29 990 Ft


Az IK Multimedia többféle hasznos színpadi kiegészítővel látja el a felhasználókat, így a népszerű iKlip Xpand termékvonal tagjaival, az iRig BlueBoard nevű MIDI vezérlővel, és most a termékcsalád egy újabb remek tagjával, a kimondottan kotta lapozási igényekre alkotott iRig BlueTurn termékkel, amelynek fő jellemvonásai a némaság, a gyorsaság és a kéz szabadon hagyásának lehetősége. 

A modern zenei eszköztár manapság már nem papír alapú kottarengetegre épül, hanem meghagyja a lehetőséget a zenész számára, hogy a hangszeres játékra koncentráljon, miközben az esetleges háttéreffektusokat is generáló iPad kijelző remekül alkalmas arra, hogy akár kottát jelenítsen meg. A kottákkal kapcsolatosan - legyen az papír vagy digitális kivitelű - felmerül az az igény, hogy lapozni szükséges. A papír alapú kotta esetén ehhez általában valamilyen manuális beavatkozás szükséges, vagy különleges mechanikus megoldás. Az iPad esetén a helyzet sokkal egyszerűbb, hiszen az egység egy sor digitális átviteli képességgel van ellátva, így például Bluetooth 4.1 képességgel, amely alacsony energiafogyasztás mellett kínál megbízható és gyors kapcsolatot. 

Az iRig BlueTurn egy olyan kiegészítő, amely segítségével a földre lerakva, a lábunkkal taposva tudunk lapozni vagy görgetni. Az IK Multimedia egy kotta megjelenítő alkalmazást is kínál az iOS felhasználók számára, az iKlip Stage nevű szoftvert, amely maximálisan kompatibilis mind az iRig BlueTurn termékkel, mind a több funkcióval rendelkező, de lapozásra is használható iRig BlueBoard egységgel is. 

Az iRig BlueTurn két gombbal rendelkezik, amelyek finom kék fénnyel világítanak, kellemesen puhák, de jól reagálnak a taposásra. Beállításuk szerint háromféle funkciópárt kínálnak: lap fel/lap le; kurzor felfelé/kurzor lefelé; kurzor balra/kurzor jobbra. Ezek közül a hardveren van lehetőség választani az igényeinknek megfelelően. 

A zene világában nagyon fontos, hogy a kiegészítők lehetőleg némák legyenek. Az iRig BlueTurn ennek az igénynek maximálisan megfelel, nem zavarja hangjával a zenei előadást. 

Bár az IK Multimedia elsősorban zenei gyártó, fontos kiemelni, hogy nem pusztán kotta lapozásra van mód, hiszen a megjelölt funkciók egy prezentáció előadása közben vagy éppen egy beszéd előadásakor is használhatóak - bárhol, ahol a kijelző terjedelménél nagyobb tartalmat kell lapozással megjeleníteni.

Az iRig BlueTurn kettő darab AAA mini ceruzaelemmel működik, és köszönhetően a Bluetooth 4.1 szabvány alacsony fogyasztásának, viszonylag sokáig használható egy elemszettel. A gyárilag biztosított alkáli elemek helyett idővel érdemes újratölthető példányokat beszerezni. 

Köszönhetően a Bluetooth 4.1 szabványnak, az iRig BlueTurn nem csak iOS eszközökkel használható, hanem akár a Mac kijelzőn megjelenő, aktív alkalmazás tartalmát is képes lapozni. Vagyis ha a Mac jeleníti meg a kottát, akkor ott is tudunk élni az iRig BlueTurn képességeivel. 

Léptetés a MainStage felületén a Patch gyűjtemények között

Az iRig BlueTurn nem csak kottalapozásra kiváló, de olyan felületeken is használhatjuk, mint az Apple élő zenei előadásokhoz alkotott szoftvere, a MainStage. Ebben az alkalmazásban különböző elektronikus hangszer előbeállításokat hozhatunk létre, MIDI eszközökhöz kapcsolhatunk szoftveres hangszereket, hangmintákat. Ezeket a beállításokat a program patch-nek nevezi. Ilyeneket egy koncerten akár zeneszámonként eltérő tartalommal hozhatunk létre, és köztük egyszerűen felfelé és lefelé gombokkal tudunk váltani a MainStage felületén. Az iRig BlueTurn erre kiváló és kényelmes megoldást nyújt a lábunknál, legyen szó tényleges fellépésről, otthoni gyakorlásról, vagy stúdió munkáról.

A MainStage alkalmazásról szóló rövid magyar nyelvű összefoglaló…

A MainStage alkalmazás az App Store-ban…

Részletes technikai paraméterek

Kommunikáció Bluetooth Low Energy (4.1) szabványon keresztül
Hatótávolság: 10 méter, mely függ az interferenciától és a környezettől is
Két megvilágított, lábbal kezelhető gomb
2 darab AAA elem hosszú elemélettel
125 gramm tömeg
126 mm x 93 mm x 25 mm
Kompatibilis minden iOS eszközzel, amely Bluetooth 4.x szabványt támogat (iPad 3. generációtóll, iPod touch 5. generációtól, iPhone 4S-től), és minden Mac géppel, amely Bluetooth 4.x szabványú (tipikusan 2012 közepétől)

Az iRig BlueTurn megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.