iRig PRE

Erősítő kapcsolat a profi XLR mikrofonok és az iOS eszközök között, amely lehetőséget ad valódi magas minőségű felvételek készítéséhez.

Ár: bruttó 6 990 Ft


Az Apple eszközök hangfeldolgozási képességei a macOS operációs rendszerből és az Apple készítette kiforrott hardver megoldásokból eredeztethetők, így nem meglepő, hogy több és több felhasználó készít zenei produkciókat iPad vagy iPhone felhasználásával. Az IK Multimedia sokféle terméket adott már ki az iRig márkanév alatt e területre, amelyek egyik hasznos eleme az iRig PRE nevű mikrofon erősítő, amely révén XLR csatlakozós professzionális mikrofonokat tudunk összekötni az iOS/iPadOS eszközeinkkel, és magas minőségi igényű interjúkat, énekhangokat rögzíthetünk így akár az IK Multimedia saját alkalmazásaival, akár más programokkal.

Mivel napjainkban az iPad és iPhone készülékeken már nincsen minijack csatlakozó, az Apple idevágó termékei érhetőek el belső TRRS kiosztású minijack kapcsolattal, amely révén Lightning és USB-C irányba is tudunk XLR hangot továbbítani költséghatékony módon.

Az Apple Lightning 3,5 milliméteres minijack adapter…

Az Apple USB-C 3,5 milliméteres minijack adapter…

Az iRig PRE a szabvány XLR3 csatlakozótípust támogatja, amely három pólussal rendelkezik, és amely szabványossága révén a legelterjedtebb az XLR világban. Ezek a mikrofonok más módon nem lennének az iOS eszközökhöz csatlakoztathatók, ám így nem kell másik mikrofont használnunk, magunkkal vihetjük kedvenc és minőségi XLR megoldásunkat. Mobil eszközeink révén pedig így szinte bárhol készíthetünk felvételeket, azokat szabadon feldolgozhatjuk, effektelhetjük. 

Az iRig PRE az XLR mikrofon bemenet mellett egy minijack kábellel rendelkezik, amely révén a Mac gépek TRRS kiosztású fülhallgató kimenetére, továbbá az iPhone készülékhez vásárolt Lightning 3,5 mm minijack adapterre, vagy az iPad modellekhez vásárolt USB-C 3,5 mm minijack adapterre csatlakozik, és annak beviteli erét használja. 

Az egységen ezen kívül egy minijack kimenet is található, amely révén például fejhallgatón vissza tudjuk hallgatni a felvételt élőben, valamint másik eszközön való rögzítésre is használhatjuk a kimenet nyújtotta megoldást. (Egy külön minijack-minijack kábellel - mint az XtremeMac AUX hang kábele - akár erősítő felé is tovább vihetjük a felvett hangot.) 

Az XLR mikrofonok jelentős része saját, 48 Voltos tápellátást is igényel, amely esetben az iRig PRE nem a mobil eszközünk akkumulátorát meríti, hanem az egységben elhelyezhető 9 Voltos elemet, amelyből egy darab a csomagban is megtalálható. Ezt lehetőség van újratölthető változatra cserélni, így akár tartalékot is hordhatunk magunknál. A Phantom Power tápellátást igénylő mikrofonok esetén nagyjából 10 óra a felvéti idő, míg normál esetben 30 óra felvételt bír ki egy elem a termékben. (Ezek az értékek változhatnak a bemeneti jelerősségtől és a mikrofon típusától függően. Inaktivitás esetén célszerű a tológombbal kikapcsolni az iRig PRE eszközt.) 

Az iRig PRE segíti a kényelmes elhelyezést is, mégpedig 40 centiméter hosszúságú kábelezésével, amely kényelmes mind az iOS eszköz, mind a mikrofon ideális pozicionálásához. Ha például standard mikrofonállványt használunk, az iKlip Xpand tartó segítségével rögzíthetjük az iPad modellek bármelyikét, illetőleg az iKlip Xpand mini tartó segítségével az iPhone készüléket is az állvány lábán, és az iRig PRE kényelmesen elér a mikrofon XLR csatlakozó végű kábeléig. 

Az IK Multimedia kettő szoftvert kínál a hangfelvételek készítéséhez: az iRig Recorder segítségével alapvető felvételi és megosztású funkciókat érhetünk el, míg a VocaLive kifejezetten az énekhangok rögzítését célozza, és a segítségével akár effektelhetjük is a hangot. Utóbbi szoftver alkalmazáson belüli vásárlásokkal bővíthető. 

Részletes technikai paraméterek

Frekvencia tartomány: 20 Hz-20 kHz
Zajszint: -98 dB teljes skálán, Phantom Power használatával
Maximális kimeneti jelerősség: 2 Vrms
Torzítás: 0,025% THD
Phantom Power maximális áramerőssége: 6 milliamper
Kompatibilis minden szoftveresen alkalmas iOS eszközzel a második generációs iPod touch-tól, az iPhone 3GS-től, és az iPad első generációtól. Mindössze egy minijack mikrofon bemenetet igényel az eszközökön.

iRig Pre - XLR adapterAkció

Erősítő kapcsolat a profi XLR mikrofonok és az iOS eszközök között, amely lehetőséget ad valódi magas minőségű felvételek készítéséhez.
Termék részletei
Azonnal átvehető
Mennyiség:

5 503 Ft + áfa

Bruttó 14 990 Ft

Bruttó 6 990 Ft