Lightning 3,5 mm minijack adapter

Az Apple kis méretű átalakítója a Lightning csatlakozós iOS eszközök analóg hang kimenetének biztosításához minijack kapcsolaton keresztül.

Ár: bruttó 4490 Ft


Az iPhone modelleken az Apple szakított az analóg világ egyik régi emlékével, a minijack csatlakozóval, megnyitva az utat a teljes mértékben digitális hangátvitel irányába: egyrészt Bluetooth kapcsolattal vezeték nélkül, másrészt Lightning csatlakozóval vezetékesen. Arra az eshetőségre azonban, ha már meglévő, minijack csatlakozós fül- vagy fejhallgatónkat szeretnénk élvezni, akár egy Apple In-Ear fülhallgatót, a cég gyárilag biztosít egy külön megvásárolható kicsiny adaptert, amely összeköttetést biztosít a forrás és a fejhallgató között.

Az Apple Lightning 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó adapter bármely iOS 10 futtatására alkalmas, Lightning csatlakozós iOS eszközzel (iPad 4-9. generáció, iPhone 5-14, iPod touch 6. generáció) használható, függetlenül attól, hogy van-e rajta minijack csatlakozó, vagy sem. Előnye még, hogy átviszi a távvezérlő jelét is, vagyis ha olyan fül- vagy fejhallgatónk van, amellyel hangerőt tudunk szabályozni, hívást fogadni, hangjegyzetet rögzíteni, akkor sem kell az adapter miatt a kedvelt funkcióról lemondanunk. 

A kis megoldás két irányban működik, vagyis nemcsak megszólaltatja a zenét, hanem a mikrofon funkciót is át tudja vinni a fülhallgatókról. TRRS lábkiosztású.

A Lightning 3,5 mm-es fejhallgató adapter megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.