OWC Thunderbolt Hub

A Mac Thunderbolt 4/3 kapuit tovább osztani képes elosztó egység, amely összesen három darab Thunderbolt 4/3 (USB-C) csatlakozót tartalmaz.

Ár: bruttó 82 000 Ft

A gyártók sokszor kíméletlenek a felhasználókkal: kitalálnak egy nagyszerű csatlakozót, de nem helyeznek eleget a gépre. A MacBook Air, MacBook Pro 13” alapmodellek, illetve az iMac 21,5” és iMac 27” modellek esetén is komoly kihívás, ha kettőnél több Thunderbolt 3 vagy USB-C eszközt szeretnénk csatlakoztatni. Erre a problémakörre kínál megoldást az OWC Thunderbolt Hub, amely már előrelátóan Thunderbolt 4 technológiát alkalmaz, hogy az Apple Silicon alapú rendszerekkel is maximálisan kompatibilis legyen, de közben lefelé kompatibilis a Thunderbolt 3 alapú eszközökkel is, vagyis a 2016. novemberétől megjelent újabb Mac gépekkel, amelyek legalább macOS 11.1 Big Sur operációs rendszert futtatnak. 

Az OWC Thunderbolt Hub kiváló megoldás, ha kettőnél több olyan eszközt kívánunk csatlakoztatni, amelyik a legnagyobb sebességű csatlakozót használja, de nem osztja tovább a kapcsolatot: például külső kijelzőt, vagy saját tápellátás nélküli adathordozókat. További előnye még, hogy olyan eszközök számára biztosíthatunk gyorsabb kapcsolatot, amelyek tápellátás híján a Thunderbolt láncolat végén voltak, de nagyobb teljesítményt, gyorsabb kapcsolatot igényeltek volna. Ezeket most már egy lépésre helyezhetjük az alaplapi csatlakozótól: táp is rendelkezésükre áll, és a 40 Gb/s sebességen is kényelmesen osztoznak. 

Az OWC saját külső szilárdtest meghajtói, illetve más gyártók, például a Glyph konstrukciói is nagy sebességet biztosítanak mobil használatra, vagyis közvetlenül a gépre kell őket csatlakoztatni. Ha ilyenből többet szeretnénk használni egyszerre, akkor elfogynak a gépen lévő portok. Ám az OWC Thunderbolt Hub úgy képes ezeket szétosztani, hogy a sebesség és a teljesítmény is megmarad, vagyis az elosztó tápegysége ellátja a csatlakoztatott eszközöket is.

Újdonságnak számít a kijelző technológia: az OWC Thunderbolt Hub képes 5K, 6K és 8K kijelzőt is meghajtani a kompatibilis számítógépre csatlakoztatva 30 Herz képfrissítéssel, illetve a Thunderbolt kapu révén akár kettő darab, különálló tartalmú 4K kijelzőt 60 Herz képfrissítéssel.

OWC Thunderbolt Hub csatlakoztatási topológiák

Részletes technikai paraméterek

A csomag tartalma: OWC Thunderbolt Hub, Thunderbolt 4 kábel, tápegység

Töltési opció: Thunderbolt 4 kapun keresztül maximum 60 Watt teljesítménnyel
Adatkapcsolat: Thunderbolt 4, USB 4 és Thunderbolt 3 eszközök irányába akár 40 Gb/s sebességgel, USB-A kapuval rendelkező eszközök irányába USB 3.2 specifikáció szerint akár 10 Gb/s sebességgel

Kijelző támogatás:
• Egy darab 8K kijelző 30 Herz képfrissítéssel
• Két darab 4K kijelző akár 60 Herz képfrissítéssel

Méret: 118 mm x 17 mm x 73 mm
Tömeg: 209 gramm

Rendszerkövetelmények:
• macOS 11.1 Big Sur
• Mac Thunderbolt 4 vagy Thunderbolt 3 kapuval

FIGYELEM! Régebbi macOS rendszerek alatt az eszköz nem működik. Ha macOS 11.1 Big Sur rendszernél régebbi operációs rendszert használ, az egységet nem fogja tudni használni!