Sonnet SF3™ Series - SxS™ Pro X Card Reader

A professzionális videózás területén használatos SxS kártyák olvasására alkalmas, két foglalattal rendelkező Thunderbolt 3 eszköz masszív alumínium házban, 50 centiméteres Thunderbolt 3 kábellel. Az SxS, SxS-1, SxS Pro, SxS Pro+ és SxS PRO X kártyák mellett támogatja az XQD és SDXC kártyákat is adapterek segítségével.

Ár: bruttó 148 000 Ft


Az SxS memóriakártya formátum számos professzionális kamera, így a Sony és az ARRI termékeinek meghatározó megoldása, amelyet egyrészt sebességük, másrészt megbízhatóságuk okán alkalmaznak. A Sonnet hosszú évek óta kínál olvasó megoldást a Mac felhasználók számára, így a Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 kapcsolattal rendelkező gépeken a Sonnet Echo ExpressCard|34 olvasót, amely kompatibilis az SxS formátumú kártyákkal is, míg a Thunderbolt 3 alapú Mac gépekhez a gyártó ultragyors, duál kivitelű SF3 sorozatú olvasóját kínálja, amely nem csak az interfész, hanem a dupla kivitel révén segít gyorsítani a beolvasási folyamatot. Az egység 2021-ben frissült, így a Sony által továbbfejlesztett SxS PRO X kártyák olvasására is képes.

Köszönhetően a 4K és még nagyobb felbontásoknak, az SxS és SxS PRO X kártyákat hamar teleírják a kamerák, a letöltés pedig nem kifejezetten produktív folyamat, inkább kötelező velejárója az utómunkának. A Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader az iparág legdinamikusabb megoldását kínálja a tartalmak letöltésére, ideális kapcsolatként a Final Cut Pro felhasználók számára.

A Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader kiválósága, hogy képes kiaknázni a kártyák maximális olvasási sebességét, és mivel még így is marad elég Thunderbolt 3 sávszélesség, ezért a hátoldalán van egy további szabad kapu, amelyhez hét újabb eszközt csatlakoztathatunk, illetve 15 Watt tápot is biztosíthatunk például iPad Pro vagy iPhone töltésére USB-C kábelek segítségével. A termék emellett támogatja azt is, hogy több darab kerüljön egymásra, így számos SxS kártyát olvashatunk, vagy a Sonnet termékvonalának más tagjait is használhatjuk például CFast vagy CFexpress kártyák betöltésére.

Az SxS és SxS PRO X kártyák mellett használhatunk másféle, olcsóbb kártyákat is, mivel a Sonnet kínál egy kiváló SxS adaptert, amelybe a Sony XQD kártyáit, vagy standard SD kártyát helyezhetünk. Az adapterbe helyezett kártyákat a Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader képes úgy olvasni, mintha SxS kártyák lennének, és ennek köszönhetően akár kettő ilyen kártyát is beolvashatunk.

A folyamatos biztos üzem érdekében a Sonnet számos termékén, így a Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader hátoldalán is olyan Thunderbolt 3 kapu található, amely a Sonnet ThundeLok 3 technológiát támogatva módot ad a kábel rögzítésére. Ezáltal a kapcsolat garantáltan stabil, nem kerül véletlenül kirántásra a kábel az eszközből, illetve nem is lazul, hiszen erőteljesen rögzítve van, vagyis a kapu tartósan újszerű állapotú marad. Illetőleg elkerülhető, hogy a kábelt ottfelejtsük valahol, és csak az olvasót vigyük magunkkal.

A Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader használhaót közvetlenül Thunderbolt 3 kapuval szerelt Mac gépekkel, de alkalmas az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt 2 Adapter segítségével Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 csatlakozós eszközökkel való használatra is.

Részletes technikai paraméterek

Típusszám: SF3-2SXSPX
Formátum: hordozható kártyaolvasó
Csatlakozók: kettő darab SxS foglalat, kettő Thunderbolt 3 kapu, tápcsatlakozó
Kompatibilis kártyák: Sony SxS, SxS-1, SxS Pro, SxS Pro+ és SxS PRO X
Tápegység: 60 Watt, 100-240 Volt váltóáram, 50-60 Herz
Méretek: 144,8 mm x 129,5 mm x 25,4 mm
Tömeg: 840 gramm
Csomag tartalma: Sonnet SF3 Series - SxS PRO X kártyaolvasó, tápegység, tápkábel, 50 centiméteres Thunderbolt 3 kábel, ThunderLok 3 kábel rögzítő
Garancia: 2 év