Sonnet SF3™ Series - CFexpress/XQD Pro Card Reader

Dupla olvasó kapacitással rendelkező CFexpress/XQD Pro kártyaolvasó, amelynek duál kivitele révén a felére csökkenthető a videó nyersanyagok beolvasási ideje a Mac-re. Kitűnő kiegészítő a Final Cut Pro X alkalmazás professzionális felhasználói számára. Kettő darab Thunderbolt 3 kapuval rendelkezik.

Ár: bruttó 188 000 Ft


Dupla olvasó kapacitással rendelkező CFexpress/XQD Pro kártyaolvasó, amelynek duál kivitele révén a felére csökkenthető a videó nyersanyagok beolvasási ideje a Mac-re.

A Sonnet számos terméke épül arra a célra, hogy a professzionális igényeket a leginkább kiszolgálja - ez tipikusan a piacon lévő rivális termékeknél sokkal gyorsabb, illetve az Apple ökoszisztémába jobban illeszkedő módon kerül kivitelezésre. Ezt az elvet követi a cég SF3 sorozatú memóriakártya olvasó termékvonala, amelynek legújabb tagja a CFexpress és XQD kártyákat olvasni képes, dupla nyílással rendelkező Thunderbolt 3 modell, amely segítségével a felére csökkenthető az importálás ideje. 

A Sonnet SF3 Series - CFexpress/XQD Pro Card Reader erős alumínium háza Thunderbolt 3 kábellel csatlakozik bármely modern Mac-hez. Ezt a kapcsolatát képes tovább adni, így akár több eszköz is egymáshoz kapcsolható, illetve a szabad porton keresztül további Thunderbolt 3 eszközök is csatlakoztathatók, valamint akár 15 Watt töltés is biztosítható egy ilyen módon kapcsolódó eszköz számára. 

A Sonnet SF3 Series - CFexpress/XQD Pro Card Reader alapvetően a mozgóképes szakemberek számára lehet vonzó, akik az SFexpress szabványú kártyát alkalmazó kamerával dolgoznak. Ezek a hatalmas méretű 4K 60P RAW videó nyersanyagokkal jelentős számú kártyát képesek telíteni, és ilyenkor fontos az, hogy a lehető leggyorsabban töltsük le a kártya tartalmát a Mac-re, hogy folytatódhasson a munka, illetve újra üres kártyák álljanak a felvételi igények rendelkezésére, vagy egyszerűen csak meglegyenek a Mac-en is a felvételek, ne csak a kártyákon álljanak azok rendelkezésre.

A Thunderbolt 3 kapcsolat és a dupla kialakítás révén a Sonnet SF3 Series - CFexpress/XQD Pro Card Reader  akár 2600 MB/s sebességgel is képes egyidejűleg olvasni a CFexpress kártyák tartalmát, így azokról dinamikusan kerül lementésre a tartalom a gépre. 

A mozgóképek mellett számos professzionális digitális fényképezőgép is alkalmazza az azonos formátumú, a Sony által XQD névvel illetett kártyákat. Ezek RAW képei szintén hatalmasak lehetnek, és a dinamikus, hatékony letöltés óriási előny a fényképészek számára. Az XQD kártyák letöltése 800 MB/s egyidejű sebességgel történik a Sonnet kártyaolvasó segítségével a Mac-re.

A Sonnet arra is ügyelt, hogy a profi környezetben kedvelt rack szekrény megoldásokat támogatják az SF3 termékcsalád tagjai, így a Sonnet SF3 Series - CFexpress/XQD Pro Card Reader is rendelkezik a termék alján olyan rögzítő furatokkal, amelyek segítségével egy rack fiókban tudjuk rögzíteni a kártyaolvasókat. Így ha a stúdióban például egy Sonnet xMac mini server megoldás gondoskodik a különféle háttérfeladatokról és a feladat megosztási lehetőségekről, akkor akár ahhoz a Mac mini modellhez is kapcsolhatjuk a kártyaolvasókat. Az SF3 termékek közül kettő fér el egy 1U vastagságú fiókban.

A Sonnet SF3 Series - CFexpress/XQD Pro Card Reader 12 Voltos, 5 Amperes tápról működik, amelyhez a szükséges tápegységet a gyártó mellékeli a csomagban. Dupla Thunderbolt 3 csatlakozós kialakítása révén a lefoglalt kaput visszaadja a hátán lévő szabad port révén.

A Sonnet SF3 Series - CFexpress/XQD Pro Card Reader  lefelé kompatibilis a Thunderbolt 2 és Thunderbolt 1 kapuval rendelkező gépekkel is. Ehhez az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt 2 Adapter (MMEL2ZM/A) terméke és egy Thunderbolt 2 kábel szükséges.

Az XQD kártyák olvasásához külön meghajtóprogram szükséges, mivel annak támogatását a Sony kissé nehézkesen biztosítja.

A meghajtóprogram ide kattintva tölthető le.

Részletes technikai paraméterek

Típusszám: SF3-2CFEX

Rendszerkövetelmény:
• Mac Thunderbolt 3 kapuval, vagy Mac bármilyen Thunderbolt kapuval és Apple Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt 2 Adapter
• macOS 10.12.6 vagy újabb operációs rendszer

Csatlakozó: Thunderbolt 3 - egy lefoglalva a Mac-kel való kapcsolatra, egy szabad
Külső csatlakozók: kettő darab CFexpress 2.0 Type B/XQD
Tápegység: univerzális 60W, 100-240V AC, 50–60 Hz
Támogatott média: CFexpress 2.0 Type B és XQD
Méret: 147 mm x 88,3 mm x 35,6 mm
Tömeg: 1 kilogramm
RoHS megfelelőség
A csomagban: Sonnet SF3 Series - CFexpress/XQD Pro Card Reader, tápegység, tápkábel, 0,5 méter Thunderbolt 3 kábel, ThunderLok3 kábel rögzítő