Sonnet Echo ExpressCard Pro Adapter

ExpressCard|34 foglalattal rendelkező Thunderbolt 1, 2 csatlakozós külső kiegészítő.

Ár: bruttó 65 000 Ft


Noha az Apple elhagyta a szabvány támogatását, az ExpressCard|34 technológia tovább fejlődött, és 2009-ben bemutatták az ExpressCard 2.0 változatot, amelynek újdonsága, hogy PCI Express 2.0 kerettechnológia köré épült. A szakkifejezések és verziószámok tengerében való sodródás helyett ennek lényegi jelentősége, hogy a névleges átviteli sebesség a duplájára növekedett, és elméleti szinten eléri az 5 gigabites másodpercenkénti átviteli sebességet - mindez jelentős gyorsulást kínál megannyi professzionális kártya használata terén. 

A Sonnet volt az első cég, amely Thunderbolt alapú ExpressCard|34 foglalatot dobott a piacra, az Echo nevű termék formájában. Ez a Mac gépek Thunderbolt kapuját használva biztosít kapcsolatot az ExpressCard|34 termékeinkkel, legyen szó klasszikus memóriakártya olvasókról, eSATA adapterekről, FireWire 800 kártyákról. A Sonnet Echo ExpressCard Pro kártya korát megelőzve nyújt ExpressCard 2.0 specifikációknak megfelelő sávszélességet, azaz rajta keresztül olyan kártyákat is használhatunk, amelyeknek kevés a 2,5 gigabites másodpercenkénti átvitel, és használják a duplájára növelt sávszélességgel. 

A Sonnet Echo ExpressCard Pro egy kis méretű külső alumínium doboz, rajta egy strapabíró ExpressCard|34 foglalattal, amely egy külön vásárolt Thunderbolt kábellel kapcsolódik a Mac-hez. A kis egység a professzionális videós szakembereknek elsősorban azon rétegét célozza, akik a Sandisk és a Sony által közösen kifejlesztett SxS ExpressCard kártyákra rögzítik a felvételeket, és villámgyorsan kívánják azokat letölteni a gépükre. Az SxS kártyák a specifikációk szerint jelenleg 800 megabites másodpercenkénti átvitelre képesek, az SxS Pro kártyák azonban akár 2,5 gigabites másodpercenkénti adattartalmat is küldhetnek a számítógép felé. Ehhez kiváló segédletet nyújt a Sonnet Thunderbolt alapú megoldása, amely révén gyors és könnyed videó bevitelt valósíthatunk meg. Az Apple professzionális videószerkesztő szoftvere, a Final Cut Pro natívan támogatja több gyártó XDCAM termékét, amelyek többsége SxS kártyákra épül. A Sonnet Echo ExpressCard Pro pedig egyszerűvé teszi ezen professzionális felvételek importját a Final Cut Pro irányába. 

Megjegyzés: Az SxS kártyák támogatásához egy meghajtóprogram letöltése szükséges a Sonnet oldaláról. 
http://www.sonnettech.com/support/kb/kb.php?cat=445&expand=&action=a3#a3

A Sonnet Echo ExpressCard Pro adapter természetesen akkor is praktikus, ha bármely olyan termékkel rendelkezünk, amely ExpressCard|34 foglalatot használ. Ha például a digitális fényképezőgépünk CompactFlash kártyát tartalmaz, és a lassú USB kapcsolat helyett villámgyors memóriakártya olvasót kívánunk használni, vagy éppen xD kártyánkról akarunk fényképeket letölteni. Esetleg több FireWire 800 vagy FireWire 400 eszközünk is van, ezekhez a Sonnet dedikált ExpressCard|34 kártyái az Echo ExpressCard Pro termékkel akár egy MacBook Air modellel is használhatók, amelyen sosem volt FireWire kapu. 

A Sonnet ezen kívül megannyi külső fejlesztő professzionális ExpressCard|34 termékét is támogatja, így az AJA, a Matrox, a Metric, az RME és a Prism különféle eszközeihez kapcsolatot biztosító kártyákat. 

A részletes lista a Sonnet weblapján elérhető: 

http://sonnettech.com/product/echoexpresscard34thunderbolt.html#