Sonnet RackMac Studio

Akár kettő darab Mac Studio befogadására alkalmas, 3U méretű rack megoldás, rajta előoldali bekapcsoló gombbal és USB-A kapuval, a hátoldalon szabad hozzáféréssel a portokhoz.

Ár: bruttó 298 000 Ft


A Sonnet rack megoldásai már a Mac mini termékek mellé is rendkívül népszerűek voltak, a gyártó pedig elsőként mutatott be a Mac Studio munkaállomásokhoz alkotott változatot a termékéből, ez a Sonnet RackMac Studio, amely kettő darab Mac Studio befogadására alkalmas, 3U méretű, a filmiparban népszerű gurulós kocsiba is beszerelhető, alsó részében pedig nagy kapacitású külső meghajtó elhelyezésére is teret biztosít. 

A Sonnet RackMac Studio elsődleges feladata, hogy olyan környezetekben, ahol a rack szekrényben való elhelyezés alapvető igény, lehetőséget adjon a nem ilyen alakú számítógép beillesztésére. A termék alkalmas egy vagy kettő Mac Studio befogadására, amelynek magassága három szintet foglal el, vagyis 3U magas. A Mac Studio teljesítménye révén számos professzionális környezetben tökéletes választás lehet, így előfordulhat, hogy egy filmstúdióban, egy hangfeldolgozó műhelyben, egy fényelő és színkezelő, vagy éppen műsorszolgáltató cégnél több darab is dolgozik egymás mellett, akár teljesítményüket összeadva, akár különféle feladatokat ellátva. Ilyen helyen praktikus a rack kialakítás, hiszen hálózati kapcsolat révén hozzáférhetőek az eszközök, de azok dedikált helyen, megfelelő hűtéssel és zajszigeteléssel tudnak üzemelni.Mivel egy 19 hüvelykes szélességű rack szekrény nem mindig van könnyen megközelíthető helyen, a Sonnet - ahogyan a RackMac mini esetén is - úgy valósította meg a terméket, hogy egyrészt a hátoldali csatlakozók teljes értékűen használhatóak legyenek, másrészt pedig az előoldali csatlakozók elérése mellett egy szabad USB-A kapu is kerüljön gépenként az előoldalra, továbbá a bekapcsoló gomb is előre legyen vezetve. Ennek praktikussági okai vannak, és mindkét gép esetén rendelkezésre áll a képesség. A Sonnet mérnökei figyelembe vették azt is, hogy a Mac Studio nagyjából az Apple logó környékén tartalmazza a WiFi antennáját, így azon a területen ki van vágva a keret, tehát a vezeték nélküli hálózati kapcsolatot nem árnyékolja a fém fiók.A Sonnet RackMac Studio lyukacsos kialakítása remek szellőzést tesz lehetővé, ugyanakkor zárt és stabil védelmet nyújt ahhoz, hogy illetéktelen érdeklődők ne tudják kivenni a Mac Studio modelleket a keretből, és hazavinni azokat. Az acél alapanyagú ház előoldalát hat csavar fogja, vagyis nem lehet csak úgy szétpattintani. A szellőzés kapcsán fontos képesség, hogy a Mac Studio saját légáramlását teljesen szabadon engedi kibontakozni a Sonnet RackMac Studio, vagyis zárt előlapja csak minimálisan akadályozza a légmozgást. 

A gyártó arra is ügyelt, hogy minden gép alatt legyen egy hézag, hiszen a 3U magasságba ez belefér. Ez a hézag szintén segít a hűtésben, mert függetlenül attól, hogy a Sonnet RackMac Studio alatt valamilyen más, szintén melegedni képes összeállítás található, a Mac Studio alatt van egy néhány centiméteres üres légréteg, amely alulról is engedi hülni a gépet, erősítve az alsó ventilációt, amellyel az Apple tervezői is számoltak a Mac Studio kapcsán.

Ebbe az alsó tárolóba a hátsó fedlap eltávolításával Thunderbolt / USB-C vagy USB-A szilárdtest meghajtót is elhelyezhetünk, amely lehet akár Time Machine biztonsági mentési tárhely, akár média állományokat tartalmazó kiegészítő tárhely a Mac Studio mellé. Ez a mellékelt ragasztó segítségével akár a fiókban stabil helyre is ragasztható, amennyiben a Sonnet RackMac Studio mozgásban is használatra kerülne, és nem egy standard helyen állna.A filmes körökben népszerű, 9,5 hüvelyk mélységű mobil „táskák”, vagyis általában kerékkel rendelkező mini kocsik alkalmasak arra, hogy a standard 19 hüvelyk széles rack szabványnak megfelelő eszközöket befogadják. A Sonnet RackMac Studio pedig ennek megfelelő kialakítású, vagyis külső helyszínekre is elszállítható - itt van jelentősége a külső SSD-k ragasztásának, megóvva azokat az elmozdulástól, véletlenszerű kihúzódástól. A Sonnet RackMac Studio mellé remek megoldás lehet a 2U vastagságú Sonnet Echo III-R megoldás, amely szintén rack kialakítású, és akár három darab PCI Express kártya befogadására is alkalmas, hogy dedikált hardveres képességekkel egészítse ki a Mac Studio képességeit. Ezek lehetnek különböző hardveres gyorsítókártyák például az élő adásokhoz, de nagy teljesítményű grafikus gyorsítók vagy különféle speciális csatlakozókat biztosító egyéb megoldások is. 

A Sonnet Echo III-R PCIe foglalat…

Részletes technikai paraméterek

Kompatibilis: Mac Studio számítógéppel
Típusszám: RACK-STD-2X
Garancia: 2 esztendő
Méret: 3U formátum, azaz 48,3 cm x 24 cm x 13.3 cm
Tömeg: nettó 3,9 kilogramm (csomagolva: 4,6 kg)
Megfelelőség: RoHS (2015/863), CE
Csomag tartalma: RackMac Studio acél alapanyagú foglalat, kettő darab ragasztható, mágneses SSD tartó