Sonnet RackMac mini

Két Mac mini számára kialakított alumínium tároló megoldás szabványos szerver szekrényben való elhelyezésre aktív hűtéssel, külön elérhető bekapcsoló gombokkal, illetve opcióval az Apple USB SuperDrive elhelyezésére egy Mac mini mellé.

Ár: bruttó 98 000 Ft


A Mac mini készülék az Apple kiválóan megalkotott terméke akár nagy teljesítményigényű feladatokra, sőt, a Server alkalmazás jóvoltából akár kisvállalkozások kiszolgálójaként való használatra is.

A Sonnet cég több hasznos kiegészítőt is kínál a szerverként való használatra, mint az xMac mini Server nevű Thunderbolt alapú konstrukció, amelybe különféle PCI Express kártyákat is helyezhetünk, kihasználva az 1U szabvány méret kereteit. 

A RackMac mini termék szintén a szerver funkciót segíti, mégpedig az 1U keretek alkalmazásával. 1U vastagságban és szélességben kettő Mac mini fér el egymás mellett, így a gyártó fekete alumínium tálcája jóvoltából akár két gépet tudunk egységnyi helyen pozicionálni. Ez rendkívül gazdaságos megoldás olyan esetben, ha egy rack szekrényben szeretnénk a lehető legtöbb Mac minit elhelyezni, praktikus akkor is, ha például Mac mini szerver rendszerünket redundáns módban, egy másik Mac mini szerverrel biztosítva kívánjuk üzemeltetni, de ideális olyankor is, ha különféle szerver funkciókra két külön gép működik egyetlen helyen.

A Sonnet Rack Mac mini egysége sokféle kihívásra nyújt megfelelő választ: kialakítása révén ideális szellőzést biztosít a benne elhelyezett két gépnek. A gép által termelt hőt logikusan kialakított szélcsatorna vezeti hátrafelé, míg a hűvös levegő előről, a keret alsó szekciójából ömlik be. A Mac mini munkaállomások behelyezését követően a bekapcsoló gombhoz tipikusan nehéz hozzáférni, ezért a hátoldalon lévő gombot a RackMac mini elejével összekötött bekapcsoló gombok működtetik. Gépenként egy-egy USB 3.0 port is kikerült az előoldalra annak érdekében, hogy a szekrényben lévő Mac minikre könnyedén tudjuk adatot másolni. 

A hátoldali Thunderbolt 3 csatlakozók szabadon vannak a gépen, így ha például webszerver vagy Time Machine Server funkció keretében kívánunk a rendszerbe illeszteni Thunderbolt 3 alapú, szintén rack szekrénybe helyezhető, 1U vastagságú tárhelyeket, akkor azt a lehető legkönnyebben tudjuk végrehajtani. Minden egyéb csatlakozó nyitott a hátoldalon, tehát további USB csatlakozókat, hang ki- és bemenetet, Gigabit Ethernet és HDMI kaput is használhatunk. 

A RackMac mini fedéllel is rendelkezik a gépek biztonságos elhelyezése érdekében, amely nem ér teljesen végig a fiókon, ezáltal az mobil rack szekrényekbe is behelyezhető. 

A Sonnet RackMac mini termék kiváló megoldás a Mac mini otthoni vagy kisvállalkozási környezetben, szerver szekrényben való használatához. A szerver szekrény nyújtotta előnyöket - koncentrált bővítési opciók, szervezett elhelyezés - így könnyedén kiaknázhatjuk függetlenül attól, hogy nem hatalmas méretű, lapos szervert használunk, hanem egy kicsiny Mac mini munkaállomásra építjük a vállalkozás kiszolgáló funkcióit. 

Részletes technikai paraméterek

Kompatibilis minden Mac mini számítógéppel 2010-től (a 2010-es Mac mini DVD nyílását elfedi)
1U magasságú kialakítás standard rögzítő nyílásokkal
A felső burkolat védi a gépeket, akadályozza azok kiemelését
Kompatibilis a hordozható szekrényekkel, kiváló a mobilan alkotó szakemberek számára
Előről hátrafelé irányuló légáramlást biztosít hűtési céllal
Előoldali gombokkal rendelkezik
Előoldali USB 3.0 kapukkal rendelkezik
A számítógép hátoldala teljesen nyitott, így remek hozzáférés áll rendelkezésre
A kábelek rögzítését elvezető nyílások biztosítják, így azok nem húzhatók ki véletlenszerűen
Méretek: 48,3 centimtéer szélesség x 21,6 centiméter mélység x 4,4 centiméter magasság
2 év jótállás
Amerikai Egyesült Államokban tervezett és gyártott termék