Joby Beamo™ Studio Creator Kit

LED világítás, kulcsfény és mikrofon összessége a sokoldalú otthoni videó készítéshez YouTube-ra és más megosztási felületekre.

Ár: bruttó 32 000 Ft

A Joby Beamo™ Studio Creator Kit sokoldalú csomag azok számára, akik igényes megvilágítású és hangú mozgóképet szeretnének akár az otthonukban rögzíteni például YouTube produkciók készítéséhez. A csomagban fény és mikrofon is található.

A megoldás alapját egy állítható magasságú, 68 centiméteres, de 95 centiméterig kihúzható úgynevezett kulcslámpa adja. A kulcs elnevezés az alakkal van összefüggésben, mivel a lámpa felső része nagy és kerek, mint egy kulcsnak az ujjunk között tartott része. 

Ez a lámpa a lelke a világításnak: 650 lumen fényerővel rendelkezik, és 120°-ban világít, vagyis viszonylag határozottan képes megvilágítani a felvétel szereplőjét. Tápellátását USB-A forrásról kapja, amelynek követelménye szabvány 5 Volt feszültségű, 2 Amper áramerősségű, vagyis legalább 10 Wattos táp, amely nem része a csomagnak, de az iJoe.hu kínálatában számos ilyen termék elérhető.

Apple 12 Wattos USB-A falitöltő…

AIINO 38 Watt Duo USB-C/USB-A falitöltő…

Satechi 30 Wattos USB-C/USB-A falitöltő…

Just Mobile AluPlug falitöltő…

A kulcslámpa állítható fényerejű: 10 fokozat segíti a megfelelő színhőmérséklet és fény beállítását. A színhőmérséklet lehet egészen meleg 3200 Kelvines, 5600 Kelvines napfény és 6500 Kelvines hideg fehér árnyalatú is.

Ez a kiváló kulcslámpa az alapja a terméknek, amely finoman szórja a fényt, valóban világosítja és nem fényesíti a felvételt, a finom szórt fény pedig egyenletesen világítja meg a videó szereplőjének arcát, nem pedig élesen verődik vissza róla. 

A lámpa tápkábele mágnessel rögzíthető a kulcslámpa fém talpához, amely így rendezett munkakörnyezetet teremt.

A rugalmasan kinyújtható tartókar lehetővé teszi a végén lévő lámpa megdöntését annak érdekében, hogy a világítás szöge ideális legyen. Szintén ezen a karon található az iPhone rögzítésére szolgáló GorillaPod® kar, amely révén az iPhone is az ideális magasságba és dőlésszögbe helyezhető, ha azt használjuk filmkészítésre. Ez természetesen racionális lépés, hiszen az utóbbi években az iPhone kiválóan alkalmas minőségi felvételek alkotására, amelyhez a beltéri környezetben valóban a világítás a legfontosabb komponens. 

A GorillaPod® elem rugalmasan hajlítható, és beállítva rendkívül stabilan képes megtartani a telefont, így az nem ereszkedik le a felvétel során egy kedvezőtlen magasságba. 

A Joby Beamo™ Studio Creator Kit része egy olyan fényforrás is, amely 12 árnyalatot képes biztosítani, ha szeretnénk valamilyen extra hangulatot, valamilyen, a hátteret meghatározó fényt biztosítani a videó számára. Ez természetesen nem azt sugallja, hogy világítsuk meg magunkat zölddel a felvétel közben, de például valamelyik háttérben lévő falat egy bizonyos színnel megvilágítva érdekesen befolyásolhatjuk a produkció megjelenését és hangulatát. Ez az eleme a csomagnak a Beamo™ Studio Background Lighnt nevű egység.

A csomag kiemelkedően fontos része a Wavo Mobile™ mikrofon, amely nagyban képes fokozni a felvétel minőségét. A telefonon visszahallgatva sokszor előfordul, hogy úgy gondoljuk, tökéletes lett a hangfelvétel, ám fejhallgatón vagy hangszórón visszahallgatva rájöhetünk arra, hogy a felvétel visszhangos vagy éppen nem olyan hangos, ha nem pont szemből beszélünk. A Joby Wavo Mobile™ mikrofon kifejezetten a beszédhang rögzítésére van optimalizálva, és a rendszerben úgy illeszkedik, hogy a kulcslámpa négy részén lévő hideg papucsra helyezhető, de számos másik Joby terméken is található hideg papucs arra a célra, hogy a mikrofont elhelyezhessük, így például önálló állványon is rögzíthetjük, ha a hangfelvételi igényt ezt követeli meg. 

A mikrofonnak része a szélvédő burkolat (úgynevezett „döglött macska”) is, vagyis az a szürkés szőr, amely tompítja a kültéri szél hatását.

Ahogyan a mozgóképet több kamerával, úgy a hangot is érdemes lehet több eszközzel rögzíteni, így ennek is egy remek módja lehet a mellékelt mikrofon, amely segítségével akár az iPhone által rögzített mozgókép hangsávja mellett felvehetünk egy másik hangsávot, hogy hiba esetén lehetőségünk legyen egy plusz forráshoz nyúlni. A Joby Wavo Mobile™ az Apple által meghonosított TRRS kiosztású, vagyis 3,5 milliméteres minijack aljzatra épül, így az Apple idevágó Lightning minijack adapter vagy USB-C minijack adapter szükséges a használatához. 

Az Apple Lightning 3,5 milliméteres minijack adapter…

Az Apple USB-C 3,5 milliméteres minijack adapter…

A Satechi USB-C 3,5 milliméteres minijack adapter töltési lehetőséggel…

A Joby Beamo™ Studio Creator Kit segítségével akár kezdőként is látványos produkciót hozhatunk létre, némi gyakorlattal pedig felismerjük, micsoda kincseket biztosít ez a kedvezően árazott csomag az otthoni videó készítéshez!