EarPods fülhallgató Lightning csatlakozóval

Az Apple mikrofonnal és vezérlő gombokkal is felszerelt, Lightning csatlakozóval ellátott fülhallgatója Jony Ive formaterve nyomán.

Ár: bruttó 9990 Ft

Az Apple 2016. őszén bátor lépésre szánta rá magát: helyet takarítva meg az  iPhone 7 modellekben, szakított a klasszikus analóg hang csatlakozóval, a minijack aljzattal, és helyette teljes mértékben digitális átvitelre helyezte a hangkimenetet: bevezette a Lightning alapú EarPods terméket az új  iPhone modellek kiegészítőjeként. Az egység továbbá kompatibilis minden iOS 10 vagy újabb készülékkel. 

Az Apple fülhallgatói hagyományosan magasabb minőséget képviseltek, mint a legtöbb zenelejátszó eszközhöz gyárilag kínált fülhallgatók, persze távol álltak a csúcs hangzásvilágtól, amit egy hallójárati fülhallgató kínál. Az Apple az EarPods termék bemutatásával szintén ragaszkodott a klasszikus fülkagylóba illeszkedő megoldáshoz, és a hallójárati opciót meghagyta a csúcs kategória iránt vonzódó felhasználóknak, egyúttal nem erőltette rá a hallójárati megoldásoktól elzárkózó felhasználókra mások ízlésvilágát. 

Az Apple EarPods Lightning csatlakozós fülhallgató használható minden Lightning csatlakozós iPhone modellel, továbbá használható a Lightning csatlakozós korábbi iPod touch és az iPad modellekkel való használatra. 

Amikor Sir Jonathan Ive a kezébe veszi egy termék megtervezését az Apple-nél, abból általában a hagyományostól eltérő, váratlan formák születnek. Olyan megoldások, amelyek akkor már a legkézenfekvőbbnek tűnnek, noha addig senkinek nem jutottak az eszébe. Ilyen termék az EarPods fülhallgató is, amelyből a megszállott brit 124 prototípust készített, és több mint 600 ember bevonásával tesztelte őket, míg a legjobbat kiválasztotta. Az EarPods elkészítésekor az volt az elsődleges szempont, hogy az iPhone és iPod touch felhasználó társadalomból minél több ember számára készítsenek kényelmes, élménydús, jól használható és maximálisan funkcionális terméket. A fülhallgató mérete és formája ezt a célt szolgálja: a legtöbb felhasználó fülében kényelmesen megül, nagyobb és nyújtottabb feje révén pedig gazdagabb hangzást kínál több mélyhanggal, mint elődje.

Fontos paramétere az Apple EarPods fülhallgatónak, hogy hangerőszabályzó, lejátszás vezérlésre és hívásfogadásra/megszakításra alkalmas gomb, illetve mikrofon is található a vezetékén. 

Az Apple odafigyelt arra is az EarPods megalkotásakor, hogy lehetőség szerint ne a külvilágot zavarjuk az iPhone készülékről élvezett muzsikával, hanem a hang nagy része a fülünkbe kerüljön, és minimális szivárogjon ki. E téren az Apple EarPods megközelíti a hallójárati fülhallgatók minőségét. 

A termék mellé egy kicsiny műanyag tok is jár, amely az utazáskor segíti a fülhallgató elegáns szállítását, és segít elkerülni a kábelfejek megtöréséből adódó hibákat, amelyeket a fülhallgató vezeték  iPhone köré tekerésével sokaknak sikerül előidézni.