Apple Watch Series 9

A világ legsikeresebb okos órája fitnesz és egészség funkciókkal, mint EKG, véroxigénszint-mérés és hőmérő. Alumínium és acél kivitelben.

Indulóár: bruttó 189 990 Ft-tól


Az Apple Watch az évek alatt a legszemélyesebb termékből sok esetben fontos kiegészítővé vált a munkavégzés során: értesítések, bökéssel történő üzenetfogadás zajos környezetben, bejelentkezési hitelesítés, kapcsoló alkalmazások egyszerű elérése és még számos más terület az, amit forradalmasított az Apple eszköze a fejlesztők kiváló alkalmazásai révén.

Ez a paraméter vezetett oda, hogy a watchOS 10 rendszertől kezdődően az Apple Watch is használható céges flotta részeként, vagyis nem kell külön-külön beállítani a felhasználók részére, hanem a mobileszköz kezelési szoftver segítségével a vállalathoz rendelt iPhone készülékhez illeszthető, és ugyanazokkal a biztonsági és hitelesítési protokollokkal használható együtt, amivel a gazda iPhone is.

Az Apple Watch eszközök céges felügyelete mindenképpen szükségessé teszi az újraállítást, amikor a konfigurációs profillal felruházzuk, vagyis a műveletet érdemes a folyamat elején elvégezni, hogy ne kelljen megismételni bizonyos beállításokat.

Az Apple platformjain elérhető mobileszköz kezelés (mobile device management, MDM) úgynevezett rakományokat (payload) biztosít, amelyek segítségével bizonyos beállításokat rögzíthetünk, hogy a cégben lévő összes eszközön rendelkezésre álljanak. E rakományokat egy konfigurációs profil segítségével tudja elérni a vállalati eszköz, amely hagyományosan egy webhelyről érhető el.

A watchOS rendszer számos olyan rakományt támogat, amely megkönnyíti az eszköz vállalati használatát, így például tartalmazhatja a WiFi és mobilinternet beállításokat, az APN konfigurációt, a tanúsítványokat, értesítési beállításokat, korlátozásokat, VPN konfigurációt, illetve jelszó politikai paramétereket is - például ha alfanumerikus jelszó a céges előírás, akkor csak az iPhone készülék feloldásával van mód a karunkon lévő Apple Watch feloldására, más módon nem tudjuk azt használatba venni. Az MDM révén lehetőség van lezárni vagy törölni az elveszett órát, illetve ha egy dolgozó távozik a cégtől, akkor a telefonja eltávolításával párhuzamban a hozzárendelt óra is automatikusan törlődik, így nem fordul elő, hogy egy távozott dolgozó aktiválási záras eszközt hagy hátra maga után, amely többé nem helyezhető üzembe.

A funkció használatához mindenképpen szükséges egy ugyanazon dolgozóhoz rendelt iPhone készülék, amely vállalati felügyelet alatt áll. E készülékhez kell párosítanunk az Apple Watch karórát, majd az iPhone segítségével hozzáférni az Apple Watch számára létrehozott konfigurációs profilhoz, amelynek telepítése során az óra újraállításra kerül, hogy az érintett konfigurációk érvényre kerüljenek.

E megoldás révén központilag van lehetőség nem csupán az iPhone készülékek, hanem a dolgozóknál lévő, munkahelyi feladatokra használat Apple Watch eszközök távolról való kezelésére, a frissítések engedélyezésére, a dedikált céges szoftverek telepítésére és frissítésére, valamint a további, iOS alatt futó alkalmazások watchOS verzióinak engedélyezésére is.