Apple Watch Series 9

A világ legsikeresebb okos órája fitnesz és egészség funkciókkal, mint EKG, véroxigénszint-mérés és hőmérő. Alumínium és acél kivitelben.

Indulóár: bruttó 189 990 Ft-tól


Az iOS 13 és újabb, illetve watchOS 6 és újabb rendszerek futtatása esetén az iPhone-on futó, és az Apple Watch készülékkel kiegészülő Health / Egészség alkalmazás képes arra, hogy jól áttekinthető felületen kövesse nyomon a hölgyek menstruációs ciklusainak alakulását, jelezze a várható eseményeket, és lehetőséget adjon a különböző tünetek, illetve adatok könnyű eltárolására és visszakeresésére. Mi több, az Apple Watch akár értesítésekre is képes, ha valamilyen fontos esemény várható a témában. 

Az Apple Watch Series 8 modellek pedig beépített hőmérőjük révén arra is képesek, hogy a hölgyek kissé megemelkedő testhőmérséklete alapján a peteérés időpontját nagy pontossággal jelezzék, ezzel segítve a családtervezés eredményességét.

A cikluskövetés beállítása

Ahhoz, hogy az iPhone és az Apple Watch információkat szolgáltasson a témában, a hölgyeknek a Health / Egészség alkalmazás felületén kell beállítaniuk adataikat. Itt a Browse / Böngészés felületen a Cycle Tracking / cikluskövetés felületet kell választani, majd a képernyő utasításokat követve megadni általános jellemzőket, mint a menstruációk közötti időtartam, illetve annak tipikus ideje. Vagy korábbi adatokat, akár olyan alkalmazás információit használva, mint a WomanLog. 

A cikluskövetés használata

A beállításokat követően az iPhone Health / Egészség alkalmazásában láthatjuk részletesen a cikluskövetés információit, illetve az Apple Watch felületén is megjelenik a lebegő piros korongokkal illusztrált alkalmazás, és hozzáférhetünk minden korábban megadott adathoz, illetve hozzáadhatunk olyan információkat a naptárhoz, mint a menstruáció kezdete, mellékes tünetei, illetve annak vége. 

Az adatok alapján az eszközeink gépi tanulás segítségével egyre pontosabban jósolnak dátumot, illetve felhívják figyelmünket a termékenységi ablakra, amely a gyermeket tervező párok számára hasznos információ. 

A cikluskövetés jóvoltából színkódokkal ellátva láthatjuk a különféle információkat: világoskék az az időszak, amikor a hatnapos termékenységi ablakot jósolja az alkalmazás. Piros csíkozású az az időszak, amikorra az alkalmazás a menstruáció kezdetét jósolja. Amennyiben ez a jóslat pontos, az Apple Watch vagy az iPhone felületén ezt megerősíthetjük a menstruáció kezdetének jelölésével. Ekkor a csíkozott felület pirossá válik. Lila pötty jelöli azokat a napokat, amelyekhez bármilyen bejegyzés tartozik - ez lehet többféle esemény vagy tünet.

Az Apple Watch felületén hosszúkás lekerekített alakzat jelöli a napokat, és egyszerűen bökéssel tudjuk az adott napra jelölni, hogy elkezdődött a menstruáció. Lentebb görgetve különféle panaszokat is megjelölhetünk - itt számos tipikus jelenség megtalálható, mint a fejfájás vagy az ovulációs fájdalom. 

Amennyiben kívánjuk, az iPhone felületén lehetőség van értesítéseket is beállítani annak érdekében, hogy a különböző várható eseményekről időben jelezzen a karóránk. Például a termékenységi ablak kapcsán kapott értesítés segíthet abban, hogy az étterembe menés helyett otthonra tervezzük a romantikus esténket, míg a menstruáció előrejelzés révén a hangulathoz illeszkedő programokat tervezhetünk. 

Az iPhone a bevitt adatok nyomán az idő múlásával gépi tanulás segítségével egyre pontosabb adatokat rögzít, amely segít abban, hogy esetleges problémáinkra időben tudjunk következtetni.

A cikluskövetés alkalmazását a férfiak el tudják rejteni az Apple Watch felületéről - ehhez a digitális koronát lenyomva az alkalmazások listáját kell láthatóvá tennünk, majd az alkalmazás ikonján hosszan tartva az ujjunkat a rezegni kezdő ikonok közül a törölhetőeken megjelenik egy X jel, erre bökve el tudjuk távolítani az alkalmazást. A watchOS még rákérdez, hogy biztosan el szeretnénk-e távolítani az alkalmazást. A digitális korona újbóli lenyomásával véglegesíthetjük az állapotot.