iRig Mic Cast 2

Az iPhone készülék tokjához mágnessel rögzíthető, minijack csatlakozós, Lightning és USB-C átalakítóval is használható mikrofon színvonalas beszédhang rögzítéshez.

Ár: bruttó 18 990 Ft


Apró mikrofon nagy hangzással

A YouTube tartalomgyártók, a mobil újságírók és más tartalomkészítők tisztában vannak a hangzás minőségének fontosságával. Az iPhone és az iPad is nagyszerű belső mikrofonnal rendelkezik, ám ezek számos kötöttséggel rendelkeznek, többek között kötött pozíciójuk és az időjárással szembeni nyitottságuk okán, amely különösen útközben és kültéren jelenthet minőségi kompromisszumokat. Mindannyian láttunk vagy akár készítettünk is már olyan videókat, ahol a hangot háttérzaj, szél vagy csak bosszantó visszhang rontotta. 

Az iRig Mic Cast 2 megfizethető árú, könnyedén zsebre vágható mikrofon, amely az Apple Lightning minijack adapter vagy az USB-C minijack adaptere révén célirányosan csatlakoztatható akár a Lightning csatlakozós iPhone modellekhez, akár az USB-C kapcsolattal szerelt iPad készülékekhez, és lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor a lehető legjobb hangzást érjük el.

A zajmentes hangért 

Az iRig Mic Cast 2 egy apró, nagy érzékenységű mikrofon. Az IK Multimedia innovatív iRig Mic Cast termékének utódja, amely lehetővé teszi, hogy bárhol kristálytiszta beszédet rögzítsünk iPhone vagy iPad készülék segítségével. Az új, dupla kapszula kialakítás lehetővé teszi az elülső (F) vagy a hátsó (R) hangszedő minták használatát a tengelyen kívüli zajok kiküszöbölésére, akár saját hangunkat kívánjuk felvenni, akár valaki más beszédét rögzítjük. Egyszerre is kiválasztható mindkettőt (F+R), így többirányú mintát használhatunk, amely ideális interjúk és beszélgetések rögzítéséhez.

Mindig készenlétben

A mindössze néhány gramm tömegű, pehelysúlyú mikrofon biztonságosan rögzíthető iPad vagy iPhone készülék hátoldalára a mellékelt mágnestappancs segítségével. A mágnestappancsot a tok belsejéhez tudjuk rögzíteni, amely révén az iRig Mic Cast 2 pillanatok alatt a helyére pattintható a dinamikus használatba vétel érdekében. A mellékelt, cserélhető kábel lehetővé teszi az iRig Mic Cast 2 használatát álló vagy fekvő tájolásban is telefonokon és táblagépeken, illetve a külön történő tárolás és szállítás a tartósságnak is garanciája, hiszen nem törik meg a kábel.

Az összes kedvenc alkalmazásunkkal működik 

Az iRig Mic Cast 2 bármilyen hangrögzítő alkalmazással működik, így YouTube-videókat, Instagram élő közvetítéseket készíthetünk vele, de Skype- és FaceTime-hívásokhoz is használható. A beépített fejhallgató-kimenet segítségével a jel valós időben visszahallgatható, így szükség esetén módosíthatunk a beállításokon, illetve a felvétel előtt belehallgathatunk abba, hogy milyen is lesz a várható végeredmény. 

Az IK Multimedia az iRig Mic Cast 2 mikrofonhoz rendelkezésre bocsátja az iRig Recorder 3 LE (iPhone/iPad) alkalmazást, amely segítségével sokféle beállítás elérhető, és rögzíteni, illetve vágni és szerkeszteni is tudjuk a felvételeket.

Az iRig Mic Cast 2 TRRS kiosztású minijack csatlakozóval rendelkezik, amely révén univerzális a használhatósága: amennyiben ilyennel nem rendelkező készülékkel használjuk, az Apple által biztosított Lightning minijack adapter elérhető a Lightning csatlakozós eszközökhöz, illetve az Apple USB-C minijack adapter az USB-C kapuval szerelt eszközökhöz.

Apple Lightning 3,5 mm minijack adapter (mmx62zm/a)…

Apple USB-C 3,5 mm minijack adapter (mu7e2zm/a)…

Részletes technikai paraméterek

Mikrofon típusa: kondenzátor, elektret
Kapszula mérete: 2 x 0,38” (9,6 mm)
Poláris minta: kardioid, minden irányú (F+R)
Frekvenciaválasz: 50 Herz – 18 kiloherz
Maximális hangnyomás: 115 dB
Érzékenység: -40 dB, 5,6 mV/Pa
Kezelőszervek: kapszula választó kapcsoló
Fejhallgató kimenet: 3,5 mm TRS minijack
Csatlakozás: 3,5mm TRRS minijack (CTIA/AHJ kompatibilis)

A csomag tartalma:
• iRig Mic Cast 2 mikrofon
• TRRS 3,5 mm minijack csatlakozókábel (20 cm)
• Szélellenző szivacs
• 2 darab vasmágneses lemez

Méretek:
Kiterjedés: 50 mm x 27 mm x 24 mm
Tömeg: 23 gramm