UNO Synth analóg szintetizátor

Az UNO Synth a tökéletes hordozható, egyszólamú, valódi analóg szintetizátor, és az IK Multimedia belépője a hardveres szintetizátorok világába.

Ár: bruttó 59 990 Ft


Az UNO Synth a tökéletes hordozható, monofonikus, valódi analóg szintetizátor, és az IK Multimedia belépője a hardveres szintetizátorok világába.

A cég két évtizedes szoftver- és hardverfejlesztési tapasztalatát ötvözte az olasz butik szintetizátor-gyártó Soundmachines és az IK szintiguruja, Erik Norlander szakértelmével (többek között olyan elismert szintetizátorok atyja, mint az Alesis Andromeda). Az eredmény egy kompromisszumok nélküli hangszer masszív analóg hangzással, amely gyakorlati programhatósággal és fejlett funkciókkal is könnyen használható, s mindezt versenyképes áron biztosítja.

Számtalan hangminta a csomagban

A hardver mellé hozzáférhető az UNO Sounds alkalmazás, ahol felfedezheti az összes új hangzást, amelyet az UNO Synth Pro, UNO Synth és UNO Drum számára készített a gyártó. A szintetizátorokhoz tekintélyes előadóktól, DJ-ktől és tervezőktől származó hanggyűjtemények, az UNO Drum esetében pedig további legendás márkák vintage készletei találhatók meg. Az itt található összes UNO hang ingyenes a regisztrált felhasználók számára, és letölthető az IK Product Manager felületről. A termékmenedzser segítségével frissíthető továbbá a firmware, és letölthetőek a megfelelő szerkesztő alkalmazások az UNO-hoz. Az UNO Sounds tartalmak jogdíjmentesen, szabadon felhasználhatóak a regisztrált tulajdonosok számára.

Olasz design, olasz gyártás

Az UNO Synth az IK saját olasz gyártóüzemében készül magas minőségi szabványok szerint. Az IK hardvertermékeinek többségéhez hasonlóan az UNO Synth is az IK legmodernebb, automatizált szerelőgépeinek és tesztrendszereinek, valamint a kiváló, elismert olasz kézművesség kombinációjának felhasználásával készült.

Könnyű kezelhetőség - kézre áll!

A tapasztalt szintisek és a kezdők egyaránt könnyen megkedvelik az UNO Synth kiváló minőségű, tiszta analóg hangútját és rendkívül kompakt kialakítását. A klasszikus és a modern szintetizátor hangzása igényünk szerint elérhető, az UNO minden zenei műfajban felemelő élményt nyújt a szintetizátor rajongók számára. Mindezt egyetlen szintetizátor modulban, amely bárhová könnyen szállítható. 

Az IK Multimedia a használati élmény megalkotása során töredett arra, hogy mind az elektronikus zene szerelmesei, mind pedig a kezdő zenészek azonnal könnyedén használni tudják a terméket, kiismerjék annak lehetőségeit, és széles körben használni tudják a funkcióit. Ez abban az esetben is teljesül, ha még kezdők az analóg szintetizátorok vagy szintetizátor-programozás terén. A beépített előbeállításoknak és a könnyen lejátszható, választható skálákkal és arpeggiátorral rendelkező billentyűzetnek köszönhetően az UNO Synth tökéletes belépő a szintetizátorok világába.

Kiváló hangzású, valódi analóg hangút

Miniatűr külseje alatt az UNO Synth egy nagyobb, telt és gazdag hangzású szintézismotort rejt magában, teljes analóg hangúttal, amely a sokkal magasabb árú professzionális szintetizátorokkal egyenrangú.

Az elektronikus zene szerelmesei vagy DJ-k bármikor és bárhol zenélhetnek az UNO Synth segítségével. A beépített audiobemenet lehetővé teszi más külső audioeszközök (például dobgépek) láncolását is, így azok az UNO Synth eszközzel együtt használhatók anélkül, hogy további keverőre lenne szükségük, minimálisra csökkentve a beállítást a lehető legnagyobb hordozhatóság érdekében.

A billentyűs előadók és producerek a beépített MIDI be- és kimeneti portok segítségével csatlakoztathatják kedvenc mesterbillentyűzetükhöz vagy bármilyen MIDI eszközhöz, és integrálhatják az UNO Synth eszközt élő vagy stúdió berendezéseikbe, mint egy nagyon erős és sokoldalú analóg szintetizátor hangmodult. A beépített USB MIDI portnak köszönhetően az UNO Synth közvetlenül integrálható a digitális hangfeldolgozó eszköztárhoz vagy más, Mac/PC számítógépeken vagy mobileszközökön futó audioeszközökhöz anélkül, hogy további hardverre, például MIDI interfészekre lenne szüksége.

Míg az UNO Synth egyszólamú, két független oszcillátora különbözőképpen hangolható, hogy érdekes modulációjú intervallumhangokat és oktávokat is generálni legyen képes. Az egyes oszcillátorok impulzusszélesség-modulációja lehetővé teszi, hogy egyetlen oszcillátor úgy szóljon, mint kettő, míg a második oszcillátor oktávra vagy intervallumra hangolható a fejlett moduláris stílusú hangszínek érdekében a legnagyobb klasszikus szintetizátorok választékából.

A tiszta analóg szűrő azt a meleget és mélységet hozza, amit egy igazi analóg szintetizátortól elvárhatunk. A többmódusú rezonáns szűrő finom tónusmódosításhoz vagy élesen agresszív rezonáns sweepekhez használható. Az egyedi tervezésű túlvezérlő áramkör segítségével könnyen kapcsolhatunk be modern, telített hangokat. És természetesen modulálható a szűrő a szűrő burkoló, az LFO (low frequency oscillator) és a performance gomb révén, valamint automatizálható a szekvenszerben és külső MIDI-vezérlőkön keresztül.

Az UNO Synth tempóbeállításokkal szinkronizált beépített késleltetési effektus tovább bővíti a hangpalettát és az általa generált hangok típusát, mélyebbé téve az ismétlődő arpeggio- vagy szekvenciamintákat, mivel a szűrő és az oszcillátor paramétereit menet közben modulálhatjuk és módosíthatjuk.

Az UNO Synth felső panelén több mint 40 fedélzeti vezérlőelem áll rendelkezésre, amelyek közvetlen, valós idejű hozzáférést biztosítanak a szinti motor paramétereihez, így azonnali hangformálást tesznek lehetővé anélkül, hogy mélyebb, több lépcsős menüket kellene görgetni. A nagyobb teljesítmény érdekében egy Mac alatt futó szerkesztő alkalmazás is rendelkezésre áll az UNO Synth teljes vezérléséhez számítógép irányából, valamint korlátlan számú előre definiált beállítás tárolására és kezelésére.

Az UNO Synth nagyvonalú, 27 hangjegyes beépített multi-touch billentyűzete több mint két oktávnyi hangvezérlést kínál kromatikus billentyűzetként vagy előre meghatározott skálabillentyűzetként. A 13 rendelkezésre álló skálából álló választéknak köszönhetően mindig könnyedén hangolódik az eszköz az előadáshoz, vagy meríthetünk ihletet a skálákból egy-egy újabb stílusban. A 10 különböző arpeggio móddal és 4 oktávos tartománnyal rendelkező, többmódusú beépített arpeggiátor révén az UNO Synth örömtelivé teszi a játékot billentyűsök és nem billentyűsök számára egyaránt.

Az UNO Synth billentyűzet a beépített szekvenszere lépésenkénti szerkesztési vezérlőként is működik. A szekvenciák valós időben vagy lépésenként programozhatók, és minden lépéshez akár 20 szintiparamétert is tartalmazhatnak, így az UNO Synth szekvenszer az egyik legerősebb kategóriájában.

Öt azonnali moduláció is elérhető (Dive, Scoop, Vibrato, Wah és Tremolo), amelyek tovább javítják az UNO Synth valós idejű játszhatóságát. Ezek azonnali dinamikus kifejezés biztosítása révén keltik életre az analóg szinti előadásunkat, akárcsak a legprofibb előadóművészeknél láthatjuk.

Ultrahordozható, elemes és USB-akkumulátoros üzemmóddal

Az UNO Synth ultra-kompakt méretei a legkisebb egyszólamú szintetizátorok közé sorolják a piacon. Pehelysúlyának (mindössze 400 gramm a tömege) és elemes tápellátásának (4 darab AA elem mellékelve) vagy USB-tápellátásának (akár olcsó külső akkumulátorokról) köszönhetően az UNO Synth minden zenésznek szabadságot ad, hogy bárhol zenélhessen anélkül, hogy helyhez lenne kötve. Az UNO Synth egy teljesen kötetlen ideális analóg szintetizátor, amelyet mindig magunkkal vihetünk. Az USB tápellátás révén pedig nem kell elemeket cserélnünk, egyszerűen az iPhone vésztöltésére is használt mobil akkura csatlakoztatva tudjuk árammal ellátni a szintetizátort. 

Külső akkumulátorok a kínálatunkban…

Főbb jellemzők

Teljesen analóg hangút 2 VCO-val, folyamatosan változó hullámalakkal, zajgenerátorral, rezonáns multimódusú VCF-vel és VCA-val

2 független analóg VCO Saw, Triangle and Pulse hullámformákkal, folyamatosan változtatható alakkal, beleértve a négyzethullám PWM-jét és külön fehér zaj generátort

2 pólusú, többmódusú OTA alapú analóg rezonáns multimódusú szűrő LPF, HPF, BPF

LFO Sine, Triangle, Square, Up Saw, Down Saw, Random and Sample-and-Hold effektusok a hangmagasság, szűrő és erősítő modulálásához

AD (szűrő) + AR (Amp) borítékok (teljes ADSR vezérlés elérhető MIDI CC-n vagy szoftverszerkesztőn keresztül)

40 fedélzeti kezelőszerv és LED kijelző

100 beépített gyári beállítás

10 üzemmódú, 4 oktávos arpeggiátor

Valós idejű és lépéses szerkesztés 16 lépéses szekvenszer 20 automatizálható paraméterrel

Fedélzeti többérintéses, 27 hangos kromatikus és skálabillentyűzet 13 skálával

Sync Delay hangeffektus és 5 teljesítményeffektus

Önbeállítás automatikus hangolási kalibrációval

USB MIDI és 2,5 mm-es jack MIDI IN/OUT (kábelek mellékelve)

Audiobemenet más audioeszközökhöz keverő nélkül

Mac/PC/iOS szerkesztő

A teljes MIDI implementáció minden paraméterrel és órajellel vezérelhető MIDI CC-n keresztül

Elemről (4 darab AA alkáli, Ni-Mh) vagy USB-ről működik

Ultra hordozható és könnyű

Olaszországban tervezték és gyártották

Részletes technikai paraméterek

Típus: analóg
Polifónia: 1 hang
Szintézis szerkezet: 2 VCO, Zajgenerátor, 1 VCF, 1 VCA, 2 EG, 1 LFO
VCO változó alakú hullámformák: háromszög, fűrészfog, impulzus változó impulzusszélességgel
VCF: 2 pólusú, rezonáns multimódusú szűrő levágással, rezonanciával, környezeti hang mennyiséggel, meghajtóval
LFO: 7 alakzat (szinusz, háromszög, négyzet, felfűrészelés, lefűrészelés, véletlenszerű, minta és tartás), arány
Modulációs célok: erősítő, hangmagasság, szűrő, PWM, hullámforma (PWM & Waveshape MIDI CC-n keresztül)
EG: kettő a szűrőhöz és az amplitúdóhoz (a teljes ADSR elérhető MIDI-n keresztül)

100 gyári beállítás (20 gyári nem írható, 80 felhasználó)

Billentyűzet és kezelőszervek:
• 7 gomb (4 mátrix, 3 fix)
• 13 választható skála (kromatikus, dúr, moll, dúr pentaton, moll pentaton, dúr blues, moll blues, harmonikus moll, mixolid, dór, klezmer, magyar cigány, spanyol cigány, japán, délkelet-ázsiai)

Szekvenszer:
• 16 lépéses szekvenszer
• Valós idejű és lépésrögzítés paraméterrögzítéssel
• Valós idejű paraméterrögzítés lépésenként
• 3 irány: előre, hátra, előre és hátra
• Választható hossz 1 és 16 lépés között

Arpeggiátor (zenei játékmód):
• 10 módú arpeggiátor
• 4 oktáv tartomány
• Irányítás tartása

Hatások:
• Késleltetés
• Dive, Scoop, Vibrato, Wah, Tremolo

Kapcsolatok:
• Hangkimenet: Mini-jack 3,5 mm-es sztereó (monó összegzett)
• Hangbemenet: Mini-jack 3,5 mm-es sztereó (monó összegzett)
• 2 x MIDI 2,5 mm-es mini-jack DIN-kábel (IN/OUT)
• 1 mikó USB

[Az USB-tápnak a földelési zaja van, így ha az UNO Synth eszközt közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatja USB-n keresztül, akkor több zajt és interferenciát hallhat, mint amikor a szintetizátor egy USB fali töltőhöz csatlakozik vagy akkumulátorról működik. A közvetlen számítógépes csatlakozással csökkentheti az USB földelési zajt és egyéb interferenciákat, ha USB-leválasztót vagy egyedi TRS-kábelt használ az előerősítő vagy audio-interfész szimmetrikus bemenetén keresztül, ahol a földelés hiányzik a szimmetrikus bemeneti oldal révén.]

Erő
• 4x AA elem (alkáli, Ni-Mh)
• Mikró USB csatlakozó
• Opcionális UNO Synth Power Bank

A csomag tartalma:
• UNO Synth
• 1 x mikró USB-USB-A kábel (60 cm/23,62")
• 2 x 2,5 mm-es TRS apa-MIDI anya adapter (10 cm / 3,9")
• 4 x AA elem (alkáli)

Méretek:
• Méret: 25,6 cm x 15 cm x 5 cm
• Súly: 400 gramm (elemek nélkül)

UNO Synth Editor kompatibilitás
iOS eszközök: kompatibilis a 64 bites iPhone, iPad és iPod touch készülékekkel; iOS 10 vagy újabb rendszerrel
Számítógépek: 64 bites alkalmazás, 64 bites CPU-t és operációs rendszert igényel
Mac® (64 bites): macOS 10.11 vagy újabb
PC (64 bites): Windows 8 vagy újabb