UNO Drum

Analóg/impluzus kódmodulációs dobgép önálló hangszerként való használatra és az Apple ökoszisztémába illeszthető kapcsolatokkal.

Ár: bruttó 79 990 Ft


Az UNO Drum a tökéletes ritmusteremtő ministúdió, amellyel ütős, kiváló minőségű és inspiráló ritmusokat hozhatunk létre. Az olasz analóg szintetizátor specialista cég, a Soundmachines közreműködésével készült UNO Drum az IK Multimedia elismert UNO Synth virtuális analóg szintetizátorához társul, ötvözi a testes analóg hangszínt a digitális rugalmassággal és kényelemmel.Az UNO Drum megkönnyíti a programozást és az előadást rendkívül széles hangpalettával, így adva lehetőséget a profi minőségű dobdallamok alkotására.

Analóg vagy digitális? Virtuális analóg!

Az IK Multimedia több helyen is analógként hivatkozik az UNO termékcsalád tagjaira. Természetesen egy igazi analóg szintetizátor számottevő méretű, fogyasztású, hely igényű, és persze a melegedésével az oszcillátor hangja némileg torzul, vagyis nem ugyanúgy szól, mint az üzembe helyezés után közvetlenül. 

Az UNO termékek úgynevezett virtuális analóg szintetizárátok, vagyis olyan digitális szintetizátor termékek, amelyek számítógépes algoritmusok segítségével írják le nagy pontossággal a klasszikus analóg rezgéskeltők képességeit, ezáltal elérve a hangzásukat. 

12 dübörgő hangzású dobelem 

 Az UNO Drum 6 valódi analóg dobhangot kínál a lehető legmelegebb, leggazdagabb és legdinamikusabb dobhangzás érdekében. Ez két különböző lábdobot, pergődobot, tapsot és hi-hat cintányért tartalmaz – ezáltal legképezve minden idők legikonikusabb analóg dobhangjait.Ezenkívül az impulzus-kódmodulációs (PCM) elemek 54 választható mintával elérhetőek a további hangzási „ízek” számára. Ütősök, kolompok, harangok, csattanások és ütköző cintányérok segítenek összetett, egyedi és teljes ritmusú számok létrehozásában. Az UNO Drum révén összesen 12 elemet használhatunk az analóg és a digitális hangokból válogatva (11 hangos polifónia).

Ezek mindegyike tárolható és menet közben előhívható a 100 előre beállított dobkészlettel, amelyek mindegyike előre programozható és teljes mértékben igény szerint szerkeszthető. Az IK Multimedia által biztosított készletekből is ihletet meríthetünk, és ha egy megfogja a fülünket, ízlés szerint átalakítható, de akár a semmiből is készíhtetünk valami teljesen egyedit. A művelet során bármikor rögzíthetjük a kikevert dallamot, amelyet később igény szerint előhívhatunk.

Az UNO Drum három fő effektust is kínál: analóg meghajtót, kompresszort, valamint egy szaggató (stutter) effektust. A hangok élének fokozásával azok erősebb, agresszív hatást nyújtanak. A tömörítéssel eközben feszesebbé tehetőek a számok. A szaggatás állítható mélységet kínál, a finom tremolótól a teljes szeletelő dallamig, hogy ezáltal különböző hangzások születhessenek meg.

Szélesebb hangpaletta 

 Az UNO Drum az analóg és digitális elemek közti szabad váltást is lehetővé teszi, így nem kell korlátozni az előre beállított kombinációkat. A SoundMachines által tervezett analóg motor és az IK díjnyertes SampleTank szoftvere által biztosított minták között a hangok változatos gyűjteménye friss ötletekre és egyedi alkotásokra ösztönöz.

A producerek, a dallamkészítők, az alkotók és a lemezlovasok számíthatnak arra, hogy az UNO Drum rájuk hangolódik. Az UNO hangszerkesztő vezérlőinek segítségével az egyes hangelemek kulcsparaméterei szabadon változtathatóak, szerkeszthetőek. Azok hangolása a zörgő hip-hophoz húzható, a Snap funkció révén az ütős EDM-dobokhoz vadítható, a Decay gomb lenyomásával mennydörgő ipari hangzás érhető el, és így tovább. Az UNO Drum mélyreható vezérlése kísérletezésre ösztönöz, hogy a dobsávokat messze túlhaladja a megszokottnál.

Az UNO Drum ötféle teljesítményeffektusa révén fokozható az élő produkció hangzása: Roll, Fill, Random, Swing és Humanize. Emellett a szaggató (stutter) révén szakaszolható a dallam.

SHUTTER: állítható mélységet kínál, a finom tremolóktól a teljes szeletekig, hogy különböző érzésű hangokat és dallamokat hozzon létre.

ROLL: megkönnyíti a zeneszámok feszültségének növelését, lehetővé téve, hogy egy dob 8. hangjegyen, 8 hangos tripletten, 16. hangjegyen és 32. hangjegyen peregjen. A dallam íve ereszkedő vonalon zárulhat be, vagy négy darab, beépített kitöltéssel fejeződhet be.

RANDOM: új szikrát ad azáltal, hogy új mintát hoz létre a kiválasztott elemhez, hogy váratlan meglepetéseket produkáljon minden előadásban.

Az UNO Drum a vonali bemenet révén összekapcsolható az IK Multimedia dedikált szintetizátorainak egyikével, az UNO Synth vagy UNO Synth Pro termékekkel, illetve a vonali kimenetével például iLoud Micro Monitors hangfalakra kapcsolható a hangja.

A számítógépek és iPad, iPhone felé egy mikró-USB kimenet található rajta, amely tápellátást is képes biztosítani a Mac vagy az eszközök irányából, de ez a kulcsa annak is, ha önállóan, külső akkumulátorról kívánjuk használni a terméket. A mikró-USB bemenet révén bármely szabványos külső akkumulátor képes ellátni a működéshez szükséges árammal az eszközt. A termék a Mac-hez kapcsolva képes MIDI-jelet továbbítani, és használhatjuk olyan szoftverekben, mint a Logic Pro és a GarageBand, vagy élő fellépéshez a MainStage, amely akár az egyes vezérlő szerverek is képes a szoftveren belüli funkciókhoz hozzárendelni. (Az eszköz négy darab ceruzaelem segítségével önállóan, külső tápellátás nélkül is képes működni.)

Az UNO Drum szekvenszere 16 lépcsőt kínál 4 oldalon keresztül. Egyes bármelyikét kiválaszthatjuk, a Record / Felvétel gombbal rögzíthetjük a dallamot, illetve lépcsőnként 8 paramétert automatizálhatunk. A Song / Dal mód révén 64 minta közül válogathatunk, akár élő fellépés közben módosítva a hangulatot és dallamvilágot.

Könnyen használható és fellépéshez is alkalmazható 

Tizenkét érintésérzékeny gomb sorakozik az UNO Drum közepén, két sebességzónát kínálva a kifejezőbb élő játékhoz és a könnyebb programozáshoz. Ezekkel egész ütemeket játszhatunk le élőben sík felületű tapintási érzettel, de egyszerűen hozzáadhatjuk saját élő dallam szikráinkat is az előre programozott ritmusokhoz a programozható sík gombok használatával.

Szintén sík gombok biztosítják a dobminták egyes elemeinek kiválasztását is. 

Az UNO Sounds gyűjtemény megannyi ingyenes mintával

Az IK Multimedia UNO Sounds néven kínál egy gyűjteményt, ahol több mint 600 kiváló hangzást fedezhetünk fel, amelyeket az UNO Synth Pro, UNO Synth és UNO Drum számára készített a cég.A szintetizátorokhoz tekintélyes művészek, DJ-k és tervezők hanggyűjteményeit, az UNO Drumhoz pedig legendás márkák vintage készleteit találjuk meg ebben a válogatásban. 

Bővebben az UNO Sounds gyűjteményről…

UNO Drum dobgép

Analóg/impluzus kódmodulációs dobgép önálló hangszerként való használatra és az Apple ökoszisztémába illeszthető kapcsolatokkal.
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-3 nap)
Mennyiség:

62 984 Ft + áfa

Bruttó 79 990 Ft