iRig Stream Pro

Az internet alapú tartalommegosztásra alkotott külső interfész iPhone, iPad és Mac eszközökhöz bármely elterjedt alkalmazásban való használathoz.

Ár: bruttó 74 990 Ft


iRig Stream Pro

A közösségi média korában kiemelten fontos, hogy a tartalomkészítők ne csak páratlan képminőségben, hanem kiváló hangminőségben is eljussanak a közönségükhöz. Az IK Multimedia erre a célra hívta életre iRig Stream termékvonalát, amelynek alap verziója mellett egy profi változatot is bemutatott. Az eredeti iRig Stream olyan úttörő funkciókat kínált, amelyek miatt alkotók sokasága számára vált kötelező kiegészítővé egyik napról a másikra. Az iRig Stream Pro még magasabb szintre emeli podcast készítést és internet alapú médiasugárzást.

Ez a 24 bites, 96 kHz-es audio interfész iPhone és iPad készülékekhez, Androidhoz és Mac-hez és PC-hez XLR mikrofon előerősítőt, sztereó RCA bemenetet, 3,5 milliméteres minijack bemenetet és más eszközbemeneteket (loopback) is kínál – továbbá fejlett útválasztást, kényelmes vezérlőket és teljes hordozhatóságot.

Gyakorlatilag mindent, amire az internet alapú médiasugárzás hangtechnikai oldalához szükség van - egy tenyérben elférő termék formájában.

iRig Stream Pro

Akár négy különálló hangforrás keverése és sugárzása

Az iRig Stream Pro megkönnyíti az összes hangforrás csatlakoztatását és streaming vagy rögzítő alkalmazáshoz való irányítását. Csatlakoztathatjuk kedvenc stúdiómikrofonunkat vagy gitárunkat az XLR / 1/4” kombinált jack csatlakozón keresztül, bekeverhetjük a DJ-deckeket, szinti- és dobgépet vagy a MIDI-billentyűzetet a sztereó RCA-bemeneteken keresztül, illetve csatlakoztathatjuk a fülhallgatót a visszahallgatáshoz és a mono mikrofon-/vonalbemenethez. Akár  egy okostelefon, táblagép vagy számítógép kimenete is beállítható, és együtt énekelhetünk vagy jammelhetünk az onnan érkező muzsikával.

XLR / 1/4" kombinált bemenet

Ez a bemenet tényleges mikrofon-előerősítőt kínál valódi +48 Voltos fantomtáppal, amellyel lenyűgöző hangzású stúdiómikrofonokat csatlakoztathat, és Hi-Z-re válthat kedvenc gitárjához vagy basszusgitárjához.

RCA sztereó bemenet

Keverőt, DJ-deckeket, MIDI-billentyűzeteket és még sok más hangtechnikai eszközt csatlakoztathatunk ezzel az alacsony zajszintű sztereó bemenettel.

iRig Stream Pro

3,5 mm-es TRRS bemenet/fejhallgató kimenet

Az iRig Stream Pro egyedülálló mikrofon-csatlakozót kínál, amely ugyanúgy be van kötve, mint az iPhone által korábban kínált négyeres TRRS minijack megoldás, így egyszerre hallgathatunk és beszélhetünk a sztereó bemeneten keresztül.

iRig Stream Pro

Az iRig Stream Pro működik a legtöbb beépített mikrofonos fül- és fejhallgatóval, valamint olyan IK-termékekkel is, mint az iRig Mic Lav, az iRig Micés az iRig Pre, így a lehetőségek széles skáláját kínálja minden helyzetben!

Device Loopback

Ez az opció a digitális eszköz (iPhone, iPad, Android, Mac vagy PC) hangkimenetét visszairányítja az iRig Stream Pro-ba, hogy keverésre kerüljön a többi audiojellel. Ez tökéletes arra, hogy jammeljen vagy énekeljen kísérő számokkal, vagy feldolgozza a hangot az egyik alkalmazásban, és streamelje a másikba, mindezt egyetlen eszközön.

Mindegyik bemenet saját, független hangerőszabályzóval rendelkezik, majd az iRig Stream Pro lekeveri a több független forrás hangját a választott sztereó vagy négy csatornára, hogy a végeredményt sugározza, feldolgozza vagy rögzítse kedvenc alkalmazásunkba.

Legyen szó média sugárzásról, DJ-szettről, zenekari gyakorlásról, kedvenc dalunkkal való amatőr kísérletezésről vagy akár podcast adásról, az iRig Stream Pro segítségével a felszerelések hatalmas választékát csatlakoztathatjuk.

iRig Stream Pro

Csatlakozók széles skálája

Az iRig Stream Pro minden eddiginél egyszerűbbé teszi a csatlakozást. A dobozban található USB-A, USB-C és Lightning-kábelekkel az összes újabb iPhone készülékhez, az iPad modellekhez, akár Android-eszközhöz, valamint bármely Mac-hez és számos PC-hez csatlakoztatható.

Két normál ceruza (AA) elemmel pedig órákon át megbízható teljesítményt élvezhet bárhol. A Mac vagy PC alapú működés esetén pedig elemek nélkül, a számítógépről látható el táppal az eszköz. Igény esetén az IK Multimedia saját külső tápegységét is megvásárolhatjuk, amely stabil és folyamatos tápellátást biztosít, és a mobil eszközeinket is tölti rajta keresztül az egység.

Kirstálytiszta, professzionális hang - minden alkalommal

Az iRig Stream Pro 24 bites, 96 kHz-es A / D és D / A konvertereket kínál, hogy tiszta, professzionális jelet biztosítson a platformtól függetlenül.

Az állítható bemeneti erősség és az egyszerűen olvasható szintjelzők révén folyamatosan az optimális hangszintet alkalmazhatjuk.

A kapcsolható közvetlen monitorozás lehetővé teszi, hogy meghallgassuk a hangunkat, mielőtt az adást elkezdenénk, így nem szükséges második személy visszajelzésére hagyatkoznunk.

Köhögés, nyelés vagy torok tisztításl? Az elülső panelen lévő MUTA feliratú némító gomb azonnal elnémítja az XLR / 1/4" jack bemenetet, így pár pillanatra kikapcsolódhatunk, és csendben vissza anélkül, hogy megzavarnánk a többi bemenet hangját. Így a hallgatóság semmit sem érzékel az aprócska egészségügyi szünetből.

iRig Stream Pro

Sztereó vagy többcsatornás? Mindkettő rendelkezésre áll!

Az iRig Stream Pro kettő üzemmódot kínál: sztereó vagy többcsatornás. Alapértelmezés szerint az iRig Stream Pro sztereó üzemmódban működik, és előkever többféle hangforrást [RCA sztereó bemenetek (+ Loopback), XLR / 1/4" kombinált bemenet és 3,5 mm (TRRS) mikrofon] egyetlen sztereó csatornára, amelyet tovább küldhetünk az élő közvetítést nyújtó alkalmazások széles köre számára, mint az Instagram, a Facebook, a Twitch vagy sok egyéb.

A többcsatornás üzemmódra való átkapcsolás nyomán a kombinált XLR / 1,4" jack és a 3,5 mm-es TRRS mikrofon bemenetek a 3. és 4. csatornákra irányulnak, amelyek 4 csatornát biztosítanak az olyan alkalmazásokban való rögzítéshez, mint a GarageBand vagy bármely kedvelt külsőleg csatlakoztatott DAW hardver irányába.

iRig Stream Pro

Pro eredmények a Loopback+ jóvoltából

A többcsatornás mód további előnye a Loopback+, amely egy igazán hatékony funkció! Ez képes a 3. és a 4. csatornát külön-külön vagy együtt az audioalkalmazásokhoz irányítani, mint például a MIXBOX, az Amplitube vagy a VoceLive, majd feldolgozást, effektelést követően az ezen alkalmazásokból visszaérkező hangot az 1. és 2. csatornán át képes kivezetni az élő internetes közvetítést biztosító alkalmazások felé. Mindezt gyakorlatilag érzékelhető késés nélkül, magas színvonalú, torzításmentes formában.

Ezáltal a teljes feladatra, a felvételtől a rögzítésen, effektelésen, feldolgozáson át a közvetítésig mindent egyetlen eszközről, akár egy iPhone készülékről elvégezhetünk az iRig Stream Pro jóvoltából.

Elevenedjen meg a gitár!

Az iRig Stream Pro különösen előnyös az elektromos hangszerek felhasználói számára, hiszen úgy tudnak élő gitárjátékot közvetíteni - például oktatási céllal, vagy közös zenekari fellépés során -, hogy a gitár bejut az iRig Stream Pro kombinált XLR / 1,4" jack bemenetén, a jele továbbjut effektelési céllal az iPhone készülékre, amely például az Amplitube szoftvert futtatja és ott effektussal látja el a gitárjátékot, majd a Loopback+ révén visszajut az iRig Stream Pro eszközre, amely másik csatornán kiküldi az iPhone felületén futó közvetítő alkalmazásba a hangot. Ezzel olyan lehetőség nyílik meg, amelyre eddig sosem volt példa egyetlen eszközön keresztül!

iRig Stream Pro

Alkalmazások széles kínálatához tervezve

Az iRig Stream Pro minden olyan alkalmazással működik, amely hangot vagy videót rögzít vagy sugároz. A hardver tartalmazza az iRig Recorder 3 LE (iPhone/iPad/Android) alkalmazást – egy könnyen használható, kiváló minőségű hang- és videórögzítő megoldást az IK Multimedia részéről. 

Rögzítheti, vághatja, szerkesztheti és megoszthatja a tartalmakat közvetlenül a készülékéről.

Az iRig Stream Pro fő tulajdonságainak áttekintése

XLR / 1/4” kombinált bemenet 48 Volt fantomtáppal

Sztereó vonali bemenet RCA csatlakozókon keresztül

Fejhallgató kimenet integrált mikrofon bemenettel

2. fejhallgató/vonali kimenet kamerákhoz, keverőkhöz és egyebekhez

Akár 96 kHz / 24 bites felbontás a profi hangzásért

Audioforrások előkeverése sztereó vagy négy különálló csatornára

A Loopback+ lehetővé teszi a hangok keverését vagy az alkalmazástól az alkalmazásig terjedő útvonalat

Két darab AA elemmel, USB tápellátással vagy opcionális tápegységgel működik (utóbbi esetben tölti a mobil készülékeinket)

Az összes kedvenc alkalmazásunkkal működik

iRig Stream Pro

Részletes technikai paraméterek

Típus: kettő bemenet/kettő kimenet, négy bemenet/kettő kimenet
Átalakítás: 24-bites analóg-digitális, 24-bites digitális-analóg
Mintavételezés: 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz
Tápellátás: USB forrásról, 48 Voltos fantom táp használata esetén a mellékelt ceruzaelemekkel vagy külön megvásárolható iRig PSU 3A tápegységgel (utóbbi esetben tölti is az iOS eszközöket)
Mérő kijelzés: három LED segítségével
Bemeneti kapcsolat: mini-DIN

Vonali bemenet: kettő RCA (nem szimmetrikus) (bal és jobb csatorna)
Névleges bemeneti jelszint: -10 dBV
Bemeneti impedancia: 16,5 kiloohm
Frekvenciatartomány: 20 Hz - 20.000 Hz (-1,5 dB)

Mikrofon bemenet
Szimmetrikus XLR (Kettes tű: piros, hármas tű: kék, egyes tű: földelés)
Mikrofon bemeneti jelszint: 3,8 millivolttól 388 millivoltig (RMS)
Mikrofon bemeneti impedancia: 2 kOhm
Analóg erősítési skála: 40 decibel
Fantom táp: +48 Volt (± 4 Volt)
Frekvencia tartomány: 20 Herztől 20.000 Herzig

Hangszer bemenet:
Hi-Z, 1/4" jack, nem szimmetrikus
Bemeneti erősség: 70 milliVolttól 1,8 Voltig (RMS)
Bemeneti impedancia: 1M Ohm
Analóg erősítési skála: 28 decibel
Frekvencia tartomány: 20 Herztől 20.000 Herzig

Fülhallgató csatlakozó: 1,8" TRRS minijack (CTIA bekötési szabvány szerint)
Tápellátás: 2,5 Volt
Mikrofon jelerősség: számozott potméterrel állítható
Frekvenciatartomány: 20 Hz - 20.000 Hz
Fejhallgató kimeneti jelerősség: számozott potméterrel állítható
Fejhallgató tápellátás: 100 milliwatt, 50 Ohm

Akkumulátor élettartam:
Fantom táp használata esetén az iOS eszközökön akár 20 óra üzemidő ceruzaelemekkel 3,1 milliamperes mikrofonnal

A csomag tartalma:
iRig Stream Pro interfész
60 centiméter hosszúságú Lightning mini-DIN kábel töltési képességgel
60 centiméter hosszúságú USB-C mini-DIN kábel
60 centiméter hosszúságú USB-A mini-DIN kábel
2 darab 1,5 Voltos AA ceruzaelem
Tépőzáras rögzítő

Méret: 123 mm x 67 mm x 40 mm
Tömeg: 146 gramm