Glyph Thunderbolt 3 NVMe Dock

Sokoldalú Thunderbolt 3 dokkoló egység USB-C kapukkal, DisplayPort és Ethernet kapcsolattal, belső NVMe SSD foglalattal.

Ár: bruttó 108 000 Ft

Az extrém gyorsaságú külső szilárdtest meghajtó tárhelyek specialistája, a Glyph a Thunderbolt 3 dokkok klasszikus alapfunkcióit továbbgondolva olyan megoldást alkotott, amely kihasználja azt a lehetőséget, hogy a dokk helyet foglal az asztalon, és lehet belőle Time Machine meghajtó vagy akár állandó fénykép vagy film tároló egység is. A Glyph Thunderbolt 3 NVMe Dock nem csak könnyen elérhető USB-A, USB-C, SD-kártya, mikrofon bemenet és hangszóró kimenet, illetve DisplayPort és Gigabit Ethernet csatlakozókat kínál, hanem képes befogadni egy NVMe SSD-t is, így a dokk egyben tárhely funkciót is ellát. Ráadásul 87 Watt töltést tud biztosítani a Mac számára, és egy másik USB-C kapun át 15 Wattot például egy iPad Pro vagy más, nagy tápigényű kiegészítőnek.

De nem célunk, hogy az első bekezdésben minden paraméterét összefoglaljuk ennek a nagyszerű kiegészítőnek, amely a legtöbb felhasználó számára pontosan azt nyújtja, amit egy ilyen dokktól elvár. A Glyph Thunderbolt 3 NVMe Dock megjelenését tekintve kisebb, mint a klasszikus Thunderbolt 3 dokkok, ám méretébe bőven belefér, hogy ne legyenek benne passzív terek. A termék tervezői éppen ezért úgy alkották meg a dokkolót, felhasználó által bővíthető legyen, és bele tudjunk tenni egy penge típusú meghajtót, vagyis ahhoz hasonlót, mint amivel az Apple is elkezdte 2012-ben forradalmasítani a mobil számítógépei teljesítményét. 

Ilyen meghajtót például az iJoe.hu kínálatából is beszerezhetünk, például a Crucial P1 sorozat kiváló és költséghatékony megoldást jelent ebbe a dokkolóba 500 GB, 1 TB vagy 2 TB kapacitással. A Glyph Thunderbolt 3 NVMe Dock olyannyira illeszkedik az Apple élményvilágba, hogy a gyárilag SSD-vel szerelt dokkjai eleve HFS+ fájlrendszerre vannak formázva, és alkalmasak gyárilag a Time Machine biztonsági mentési használatra, de természetesen az utólag behelyezett SSD-t is módunk van ilyen célra használni - vagy akár egészen más feladatokra, Photos / Fotók képtárat vagy iMovie nyersanyagokat tárolni rajta. 

Mi sem kézenfekvőbb, mint egy mindig az asztalunkon lévő meghajtó, amelyről gyorsan elérhetjük a számunkra fontos anyagokat, vagy éppen dinamikusan tudunk Time Machine tartalmak között kutatni, ha valamit véletlenül letöröltünk. (A Time Machine mentés nem fog gyorsabban futni, mint egy lassú merevlemez esetén, mivel azt a macOS alacsony prioritású folyamatként kezeli, és nem biztosít számára a minimálisnál több erőforrást, emiatt a mentés folyamata lassú, hogy ne zavarjon más folyamatokat.)

A Glyph Thunderbolt 3 NVMe Dock a kapcsolatának megfelelően 40 Gb/s kétirányú adatforgalomra képes, és belső csatolói és vezérlői révén a beépített SSD számára akár 1500 MB/s átviteli sebességet kínál. Ennél léteznek a piacon dinamikusabb átviteli megoldások is, de mint külső meghajtó, bőven lenyűgöző sebességű megoldásról van szó. 

A belső SSD tárhely mellett a Glyph Thunderbolt 3 NVMe Dock további előnye, hogy egy sokoldalú dokk, amely végre nem elavult portokból kínál sokat, hanem vannak rajta hasznos csatlakozók is gazdagon. Külső tápegysége segítségével képes arra, hogy akár egy MacBook Pro 15” modellt a számára optimális 87 Wattos töltéssel lásson el - ez picit kisebb, mint a MacBook Pro 16” 96 Watt igénye, de a legnagyobb és legfrissebb mobil Mac-et is képes magabiztosan tölteni az egység. A 87 Wattos töltőport mellett egy 15 Wattos USB-C kapu található, amely az iPad Pro számára jelent kiváló töltési és adatátviteli megoldást. Ezen kapuk mellett, a termék túloldalán még van egy további USB-C kapu, vagyis összesen három darab USB-C formátumú csatlakozó van az eszközön, amely kiemelkedőnek mondható, és örömteli, hogy végre egy gyártó nem a haszontalan régi csatoló felületekkel tűzdeli tele a dokkolóját. 

Természetesen a klasszikus USB-A portok felhasználóiról sem feledkeztek meg a Glyph mérnökei: a termék elő- és hátoldalán is található egy darab USB 3.0 csatlakozó a hagyományos formátumot igénylő perifériák számára.

Emellett a gyors hálózati kapcsolat érdekében a termék kínál egy Gigabit Ethernet RJ-45 konnektort, amely segítségével hálózati tárhely megoldásokhoz tudunk kapcsolódni, illetve vezetékes internetet érhetünk el. Ha van a közelünkben NAS, amelyről fájlokhoz kell hozzáférnünk, akkor a Glyph Thunderbolt 3 NVMe Dock külön adapterek nélkül teszi lehetővé a hozzáférést. 

A termék hátoldalán egy DisplayPort 1.2 monitor csatlakozó is található, amellyel közvetlen 5K kapcsolatra nyílik lehetőség. Ez a csatlakozó 60 Herz képfrissítést tesz lehetővé, és egyszálas csatlakozó (single link). A termék egyébként ki tud szolgálni kettő 4K kijelzőt is a DisplayPort beiktatásával szintén 60 Herz képfrissítéssel az egyik Thunderbolt 3 kapu lehetőségének kiaknázásával.

Különlegességnek mondható a dokkok területén a hang csatlakozók alkalmazása. A Glyph egyrészt hiánypótló megoldást kínál a különálló mikrofon porttal, hiszen évek óta egyik Mac-en sincs ilyen csatlakozó, és hasznos lehet az analóg hangforrások használata kapcsán ez a típusú bemenet. A mikrofon jelölés ellenére természetesen bármilyen egyéb analóg forrást csatlakoztathatunk, legyen az egy klasszikus kazettás magnó vagy régebbi diktafon, amelyről hangot szeretnénk bejuttatni a Mac-re.

A fejhallgató kimenet segítségével az olyan számítógépeken könnyebb a zenehallgatás, amelyeknek a hátoldalán van a csatlakozó, mint az iMac és a Mac mini. Ha ezek a gépek úgy vannak elhelyezve, hogy nehéz megközelíteni a hátukat, akkor praktikus lehet egy állandóan a kezünk ügyében lévő 3,5 milliméteres AUX minijack kimenet.

Glyph Thunderbolt 3 NVMe Dock

Sokoldalú Thunderbolt 3 dokkoló egység USB-C kapukkal, DisplayPort és Ethernet kapcsolattal, belső NVMe SSD foglalattal, 87 Wattos töltéssel.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

85 039,37 Ft + áfa

Bruttó 108 000 Ft