Sonnet MacCuff mini 2 tartókonzol

VESA kompatibilis keret a 2010-től gyártott, alumíniumházas Mac mini modellek tárolására például egy asztallap aljára vagy egy VESA monitor hátára rögzítve. Masszív alumínium keret, amely egy lakattal biztonságos zárrá alakítható.

Indulóár: bruttó 1000 Ft-tól


Mac mini egy igen apró termetű, emiatt sokak számára kiemelkedően praktikus asztali számítógép. A Sonnet ezt a tulajdonságát fokozta MacCuff mini nevű termékével, amely nem csak praktikus, de biztonságos és ráadásul teljesen szabványos, VESA kompatibilis kiegészítő. 

A MacCuff mini nevű megoldás egy fémkeret, amely segítségével a Mac mini könnyedén felszerelhető egy asztallap alsó részére, így az általa asztalon elfoglalt hely megszűnik, a helykihasználás pedig még ideálisabbá válik, hiszen az asztallap alá helyzett gép gyakorlatilag nem foglal el hasznos terlületet. A MacCuff mini tervezésekor a Sonnet Technology gondolt azokra a felhasználókra, akik egy meglévő monitorral használják a Mac minit, és a termék segédletével a Mac mini az olcsó, de VESA szabványnak megfelelő monitor hátára is felszerelhető, mivel rajta a csavar nyílások ezen igénynek megfelelően vannak kialakítva. A 2010 előtti Mac minihez kínált termék mellé a Sonnet egy 33 cm hosszúságú (13") mini DVI-VGA kábelt is biztosít kifejezetten a VGA csatlakozósú monitorok könnyed használatához, míg a 2010-től gyártott, alumínium házas Mac minik csomagja egy 35 cm-es (14") HDMI digitális videó kivezető kábelt tartalmaz, amely révén könnyebben összeköthetjük a monitor hátán elhelyezett Mac minit a megjelenítővel, és nem tekereg több méternyi kábel feleslegesen.

A praktikus és elterjedtebb módszer természetesen az asztallap alsó részére csavarozás, amelynek révén az optikai meghajtó könnyen elérhető helyre kerül, a gép pedig masszívan áll az asztalhoz rögzítve. A fémkeret kellően erős, de a Mac minivel érintkező felületei gumival vannak borítva annak érdekében, hogy ne sértsék meg a számítógép felületét. A Mac mini teteje csak nagyon kis részen kerül átfedésbe, ám ez elegendő ahhoz, hogy a gép ne legyen könnyen eltulajdonítható.

A MacCuff mini 2 egy további fontos funkciója, hogy biztonságot is jelent a Mac mini számára: az előoldala egy masszív fémpánttal zárható, amely lakatolható, és így csak az asztallal együtt tudják elvinni. Lezárt állapotában lecsavarozni sem lehet, hiszen a csavarok a Mac mini kiemelésével távolíthatók csak el. A vastag pánthoz tehát csak egy lakat szükséges, és munkahelyek, iskolák tudhatják biztonságban a számítógépeiket. A 2019-ben megjelent Sonnet MacCuff mini 2 pedig Kensington biztonsági lakat nyílással is rendelkezik, amely révén ezzel az ipari szabványnak számító hardverrel rögzíthető.

A MacCuff mini doboza tartalmazza az összes szükséges kiegészítőt a termék használatához: négy darab facsavart az asztali rögzítéshez, négy darab csavart a VESA monitor hátára való elhelyezéshez, a 2010. előtti Mac mini modellekhez gyárott példány egy 33 centiméteres mini DVI-VGA kábelt az olcsó analóg TFT monitorok csatlakoztatásához, a 2019-től gyártott Mac mini modellekhez kínált példány egy HDMI-HDMI kábelt a digitális kijelzők kapcsolatához, a zárpántot, és magát a fémszerkezetet. A Sonnet MacCuff mini a kimenetek felületét szabadon hagyja, így azok teljes mértékben elérhetők. 

A Sonnet MacCuff mini első változata bruttó 6.000 Ft-os áron elérhető, és a 2010-ig gyártott, műanyag felső részű Mac mini modellekkel kompatibilis kezdve a 2005-ös PowerPC-s modellektől egészen az utolsó 2,26 GHZ-es Intel alapú műanyag házas Mac mini modellekig. A Sonnet MacCuff mini újabb változata a 2010-től gyártott, unibody megjelölésű, alumínium házas Mac mini modellekkel használható, és bruttó 22.990 Ft-os áron elérhető. 

(A használható lakat maximális nyelv átmérője 7 milliméter.)